- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
- Gépész 3D tervezőrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Konfigos
őstag
-
04ahgy
nagyúr
A PH cikk szerint az AMI BIOS bugja okán aktiválható a 4. mag a Phenom II X3 esetében. A Gigabyte lapokban meg Award BIOS van. Valakinek megy Gigabyte lappal a negyedik mag? Vagy hallottatok-e mod BIOS-ról?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
xpd223
csendes tag
Köszi a segitséget! Szerintem visszaviszem nem gondoltam volna hogy kiadok 57k t és utána még huzogatnom kelljen. Azt lehet én vagyok naiv.... Természetesen vidcsikártya driver a legújabb van fent. Meg kipróbáltam egy ATI 4830 al is. Meg azt irtam is hogy vistán xp n is ki lett próbálva.
-
Oliverda
félisten
Biztosan nem a CPU-val van a baj mert másnak az alacsonyabb órajelű 3 magos verzióval is simán megy a játék 40FPS fölött. [link]
04ahgy: Működik bizonyos Award-os lapokkal is a dolog.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
04ahgy
nagyúr
válasz Oliverda #3817 üzenetére
Értem. Melyek lennének ezek a lapok, lehet-e tudni?
Másrészt, ha jól tudom, akkor ezeknek a Phenom II 7xx sorozatú prociknak már 4000MT/s a HT sebességük, viszont a lap egészen 2,6GHz-ig engedi beállítani. Gondolom ez a 2,6GHz a HT3.0 teljes, 5200MT/s sebessége. Ezt ugyanúgy a névleges értéken (vagy alatta) kell tartani tuningnál, mint az AM2, 940, 939 és 754 foglalat esetén? Netalán nem kell vele foglalkozni, és mehet felfele szépen ahogy a CPU frekvencia emelkedik?
Mekkora ezen CPU-k NB+L3 frekvenciája? Ha jól emlékszem, a feszültségellátás terén visszalépés történt, minden mag azonosat kap. Ez globálisan kihat az NB+L3 cache-re is, vagy azok külön feszültséget kapnak?
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Oliverda
félisten
Az ASUS lapjai (M3A, M4A) tudják. Illeve a Giga AM3-as UD5P is tudja biztosan.
Jól tudod. A HT órajele nem haladhatja meg az NB+L3 frekvenciáját. Nem próbáltam még 2.6 föle nyomni a HT-t mert egyrészt felesleges és másrészt is az. Simán le lehet venni a szorzóját mint AM2, 940, 939 és 754 foglalat esetében.
Az NB+L3 frekvenciája Phenom procik esetén mindig megegyezik a HT frekvenciájával, tehát AM3 Phenom II procik esetében 2000MHz (akárcsak 9850, 9950 esetében).
"Ha jól emlékszem, a feszültségellátás terén visszalépés történt, minden mag azonosat kap. Ez globálisan kihat az NB+L3 cache-re is, vagy azok külön feszültséget kapnak?"
Ha nem tévedek olyan sosem volt hogy magonként eltérő lett volna a feszültség (C'n'Q használata esetén). A Split Power Planes pedig már AM2+ óta létezik, magyarán a magok és az NB feszültsége ketté van választva, tehát teljesen külön lehet őket állítani.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
xpd223
csendes tag
Na ja a benchmark nekem is 50 fps. De a játékba fraps csak 28-40 között mozog és darabos a game. Télleg nincs valami tippetek mi a fene lehet ez? Ugye videokártyát már cserétem bár már arra gyankszom hogy az se volt talán jó amire kicseréltem. Ezek a memoriák amiket írtam tuti jók?
-
04ahgy
nagyúr
válasz Oliverda #3819 üzenetére
Affene. Nekem GA-MA790X-UD4 lapom van. Majd figyelek, ezzel kinek hogy sikerülnek a dolgok.
Másrészt, X3 710-em van, de a HT frekit a CPU-Z alapórajelen csak 1800MHz-nek látja (3600MT/s), na ennek AM3 CPU esetén nem 4000MT/s értékűnek, azaz 2000MHz-nek kellene lennie? Arra gondolok, hogy csak a lapom ad Auto beállításon rosszul paraméterezett értékeket a CPU-nak, mert a valóságban 2000MHz...
"Ha nem tévedek olyan sosem volt hogy magonként eltérő lett volna a feszültség (C'n'Q használata esetén). A Split Power Planes pedig már AM2+ óta létezik, magyarán a magok és az NB feszültsége ketté van választva, tehát teljesen külön lehet őket állítani."
Valóban. Én emlékeztem rosszul, a régi Phenomnál az órajel volt különböző, a feszültség pedig a legmagasabb feszültségű maghoz igazodott.
HGyu
-
-
mirkokovi
csendes tag
válasz jones965 #3810 üzenetére
Azt bszeretném elérni hogy mikor legközelebb indítom a gépet akkor is maradjanak meg a beállításaim,mert most nem hajlandó vele elindulni!
Előzmény:
(#3781) mirkokovi
[ Szerkesztve ]
ASUS M4A785TD-V EVO X3 Phenom II 710 Artic Freezer 64 Gainward 4850 gddr5 CSX DDR3 1600 Mhz
-
mirkokovi
csendes tag
Ezek az értékek nekem nagyon jók lennének,csak maradna így minden.De ha simán csak újra inditom,akkor marad minden beállított érték ott ahová állítottam,de ha kikapcsolom várok vele akkor már F1 run to setup van.Tehát a kérdés mi lehet a gond miért nem marad minden ott ahová állítom? (az elem az jó)
ASUS M4A785TD-V EVO X3 Phenom II 710 Artic Freezer 64 Gainward 4850 gddr5 CSX DDR3 1600 Mhz
-
addikt
Ilyen konfigot szeretnék vásárolni...
Vidikari nem kell van 3450em az tök jó nekem...
Videóvágásra fogom használni a gépet
Az lenne a kérdésem ha a cpu fsbjét 250re állítom /14x 250 = 3500Mhz/
Akkor a ramok bírni fogják e ha visszaosztom őket!?[ Szerkesztve ]
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
bnss
veterán
válasz kleinguru #3831 üzenetére
Azt az alaplapot felejtsd el, főleg, ha tuningolni is szeretnél. Nagyjából 20k-t szánsz alaplapra?
A második kérdésedben egy hiba van, AMD rendszer esetén nincs FSB, hanem ref. clock-nak hívják. 3,5GHz-hez szvsz már kelleni fog plusz feszültség, de a tuningot nem lehet garantálni. A memória visszaosztást azért találták ki, hogy bírja az iramot.
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
Krumpliszsak
csendes tag
Sziasztok!
Gondolkodok nagyon egy Phenom 2-es rendszeren.
Az lenne a kérdésem, hogyha veszek egy P2 940-et, akkor ehhez csak olyan lap jó, ami AM3 és DDR3-al megy, vagy van AM2+-os DDR2-es lap is hozzá?
Ha igen, melyik az 20-30k között, ami jónak számít?http://href.hu/x/8k1k---->Eladó cuccaim!
-
somasz
addikt
válasz Krumpliszsak #3834 üzenetére
Mivel nincs a prociban ddr3-as memóriavezérlő, csak ddr2-es lap megy alá. Az AM3-as procik kezelik csak a ddr3-at, a 940-es csak AM2+os.
Ajánlott lap pedig légyen a Gigabyte 790X-UD4 vagy UD4P
[link][ Szerkesztve ]
Eladó üzleti laptopok számlával, garanciával: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/somasz/index.html
-
addikt
Okés, mit ajánlasz helyette /már mint alaplap helyett max 25K/?!
(sb750 híf sem baj ha van benne
Illetve a 3,5 Ghz elvileg, kis szerencsével fesz emelés nélkül megy!
A visszaosztást ismerem, a kérdésem a működésére vonatkozott, hogy a fentebb említett példában menni fog-e?!Köszike !
-
bnss
veterán
válasz kleinguru #3836 üzenetére
Tomboy ajánlott egy alaplapot, ez sem rossz. Hozzáteszem én inkább elgondolkoznék egy Gigabyte GA-MA790X-UD4-en, mivel ennek elég jónak tűnik a PWM áramköre, ill. annak hűtése.
Úgy értettem a visszaosztásos mondatomat, hogy természetesen működni fog, mivel ezért találták ki a módosítható szorzót!
-
addikt
Ezer thx !
Nagyon tetszik a lap, de nekem 2 db Pci-e foglalatra semmi szükségem, nincs valami olyan aminek csak egy van-->olcsóbb és minden másban ugyan az?!
Jah és olvastam olyan lapról is ami referencia clock állítása mellett is kezeli a c&nq-t, nem lenne baj ha tudná ez is!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
[ Szerkesztve ]
-
AMD X2
senior tag
válasz Oliverda #3840 üzenetére
Ez biztató lesz ha 4GHz felett járnak a Deneb magos procik 1.488 V-al !! Valami jobbfajta léghűtés elég lesz hozzá ,és isteni eredmények fognak születni AMD oldalon is.
Ne vedd túl komolyan az életet, úgyse kerülsz ki belõle élve!--"Nem lehetsz mindig Te a király... Elég, ha Te vagy az ÁSZ!"
-
04ahgy
nagyúr
válasz kleinguru #3838 üzenetére
A többiekkel összhangban mondanám, hogy az MSI lapokat felejtsd el. Sok a baj velük.
VGA nélkül én ezt, VGA-val pedig emezt javasolnám. Utóbbi egy alap deszka, egy PCIe foglalattal, a CPU-t és a RAM-okat kihasználja teljesen, úgyis azokban a lényeg.
Ha a szorzóhoz nem nyúlsz (marad Auto), akkor tuninggal is megmarad a CNQ, még visszaosztott RAM-mal is.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
"A többiekkel összhangban mondanám, hogy az MSI lapokat felejtsd el. Sok a baj velük."
Maradjunk annyiban, hogy alsó kategóriás lapjait.
kleinguru: a 770-es lappal volt probléma Phenom II X3 esetén, olvas bele a topicjába, hogy a 920-ast miként fogadja - már ha van vele tapasztalat.
-
apollo12
veterán
helo mikor jön ki a bhenom II 2 magos proci??
és kb mennyibe fog kerülni?? -
04ahgy
nagyúr
Utóbbi, én fogalmaztam félreérthetően. Túl hiányos a mondat.
[Ha] VGA nélkül [akarod használni,] én ezt, VGA-val [való használatra] pedig emezt javasolnám [mert az elsőben van integrált grafikus mag, a második meg annyival olcsóbb, és nincs benne integrált VGA].
HGyu
-
Pero
senior tag
LISTÁBA.
AMD Phenom II X3 720BE CACZC AC 0851FPAW
Core Speed: 3800MHz
CPU VID: 1,475V
NB speed: 2000MHz
Léghűtéssel
Prime stabil 2 órán keresztül[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Autós topik
- Jövedelem
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elemlámpa, zseblámpa
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- CPU Processzor Kiárusítás SALE
- AMD Ryzen 9 3950X 16/32 105W processzor és egy AMD Ryzen 7 3700X processzor hűtővel
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2695v4,2697Av4(áfás számla, 1 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest