- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottoka
őstag
Nem tudom volt-e már, ha igen bocsi, de az amd által is megerősített igen komoly probléma van az am3-as tokozású procikkal.
[ Szerkesztve ]
Mezőhegyes
-
jones965
Modder
4Ghz-n lement a 3dm06.
Proci 4000Mhz@1,6V, itt volt annyira stabil hogy gond nélkül lemenjen a progi. Kissebb feszen random kékhalál volt.Majd később megnézem hol lesz príme stabil. -
Oliverda
félisten
-
-
-
-
stratova
veterán
válasz Oliverda #3110 üzenetére
Ez meg milyen gépsárkány?
Kicsit elszomorított ahogy photoshop alatt helybenhagyta a quad a phenom II-t is
(Sárkányunk krokodilkönnyeket hullat)
Apropó, nem teljesen tiszta számomra, hogy mi a tényleges eltérés az SSE4a és SSE4 vagy SSE4.1 között. Illetve, hogy mely processzorok támogatják őket, ugyanis eltérő információkat találtam a neten. Van ahol azt írták a Q6600-ra, hogy támogatja az SSE4-et, másutt nem. Amit biztosan tudok az a Phenom I/II SSE4A utasításkészlete (kérdés, hogy mikor és hol lehet ezt kiaknázni).[ Szerkesztve ]
-
VIBO
őstag
srácok
játékhoz AMD Phenom II X4 940 Black Edition vagy e8400?
iPhone 14 pro, Buds Pro, Apple Watch Ultra, MK7 GTI, Zenbook i7
-
Oliverda
félisten
válasz stratova #3121 üzenetére
Az nem sárkány hanem kóró i7 lehel hűtőszekrénybe csukva.
Az Adobe progikat Intelre optimalizálják. Persze ez még nem jelenit azt hogy nem lehetne normálisan használni őket AMD-n. Persze ha egész nap Photoshoppolsz és fontos minden perc akkor érdemesebb Intel-t venni. Csak a 45nm-es Intel-ek támogatják az Intel féle SSE4.1-et a Q6600 nem ilyen.
VIBO: [link]
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
stratova
veterán
Oliverda megelőzött de ua. javaslatot tettem volna, jó darab az az X3 720BE. Jómagam is örülök az új Phenomoknak játék alatt szépen muzsikál a 3 magos BE. Kár, hogy 4 magon AM3-asból jelenleg nincs ilyen kis tunningos, nomeg a fene az Adobe-ba az Intel optimalizációja miatt. Lehet kénytelenek leszünk Quadot venni mert amire kéne abban jobb (más kérdés, hogy még mindig olyan veszett drága, hogy bele sem fér az árba).
Pedig ha olyan lenne X4 810 tervezésre, mint X3 720 játékra, de szép is lenne azzal a pofás integrált graffal az X3000-es vacak helyett (talán az a G35-ös lap elég normálisan quad alá, de erre még megerősítést vár. Aztán meg úgyis pénz beszél).[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
-
pedrő
aktív tag
Hali! Phenom II 920 + ocz gold 1066 páros alá milyen lap lenne frankó?
-
old gray
addikt
Nos kezd körvonalazódni, hogy mire is van szükségem. AM3-as lapra nincs, ahogy figyeltem a teszteket a ddr2-vel szerelt rendszer még jobban is teljesített mint a dd3-1600-as memókkal megspékelt. Itt a Phenom II X720 BE, ez kell nekem! Játékokban teljesen korrekt, tuningolható. Viszont rengeteg kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, segítségre lenne szükségem:
- A 2x2GB 1066MHz-s Mushkin ES2 ramjaimat megtartanám. Az AMD-s rendszerhez ez megfelelő lesz? Igazából gyári fesz.-en néztem és 1100MHz-ig stabil 5-5-5-18al.
- Alaplap választás: itt kissé elborult az agyam a sok hülye számozástól, betű-jelöléstől..... SzóvalMSI KA790GX
MSI DKA790GX
MSI DKA790GX PlatinumMi a különbség közöttük? Illetve a Gigabyte-nál u.ez a kérdés:
Gigabyte MA790X-DS4
Gigabyte MA790GP-DS4HAmit még kinéztem:
ECS A790GXM-A -> nem sokat mond....
DFI LanParty JR 790GX-M2RS SAM2 -> ha tényleg jobban tuningolható a cpu benne mint más lapokban.A cpu-hűtő Cooler Master Z600, szal a hűtéssel nem lesz gond. Ami problémás lehet hűtés terén, az az alaplap déli hídja, a 8800GTX kazánom rá fog nyúlni az SB hűtőbordájára. Mennyire melegedős ez a chipset? Nem fog a GTX aláfűteni és a tuning korlátozó tényezőjévé válni?
Előre is thx.
MOD: a magyar AMD hívők nem akarnak extrém tuningot? Az inteles srácok nyomatják az eredményeket.... kellene v.mi eredmény az AMD háza tájáról is amitől leesik az álluk.
[ Szerkesztve ]
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
TomBoy1986
veterán
válasz old gray #3137 üzenetére
MSI-hez:
Csak DKA-s lapot vegyél, a KA-val vannak problémák. A fő különbség itt a BIOS-ban és a lap hűtésében van, na meg persze a hozzáadott cuccok számában és a +1db PCI-E x16-os sínben.
RAM-os kérdést az alaplap RAM-kompatibilitási listája válaszolja meg, itt találod: [link]
A két DKA lap BIOS-a azonos, az 1.5-ös és 1.6-os verzió a legjobb a laphoz.
Ezt a gyári fesz. dolgot nem tudom mennyi, de ebben a lapban 2.3V a plafon RAM téren.
=====================================================
Gigabyte:
DS4 = 790X+SB600 => régi lap, gyenge tápáramkör (csak névlegesen 140W-os), gyenge az egyéb hűtés is, mint volt tulaj nem ajánlom komolyabb CPU-hoz
DS4H = 790GX+SB750 sokkal korrektebb, ezzel már lehet valamit kezdeni
Ha int. VGA nem kell, akkor pedig még UD4 is lehet.
=====================================================
Déli híd nagyon hűvös, ezzel nem lesz semmi gond. MSI-nél össze van kötve az északi híddal is...
[ Szerkesztve ]
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
old gray
addikt
válasz TomBoy1986 #3138 üzenetére
Nem tudom milyen chip-es ramjaim vannak, szal a ram-kompatibilitás eldöntetlen. Int. vga befolyásolja a tuningot? Ha nem akkor int.vga-s megoldást veszek, így vga-csere / biznisz esetén nem maradok gép nélkül. Crossfire nem igazán érdekel, a közeljövőben még kerül egy 1GB-os 4870 a gépbe és fejlesztés letudva egy évre.
Már csak az a kérdés, hogy MSI DKA790GX vagy Gigabyte MA790GP-DS4H vagy van még v.mi értelmes alternatívaBroadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
TomBoy1986
veterán
válasz old gray #3140 üzenetére
Negatívan nem befolyásolja.
A RAM-nál meg azt nézd meg, hogy a gyártód benne van-e legalább valahol a listában.
J&W Extremeje van még ebben az árban, bár amikor legutóbb olvastam akkor volt gond a BIOS-szal.
Esetleg az ASRock 790GX-es lapja is jó lehet, többeknek ment benne 3900MHz-et a 920-as a rippingen.
AMD FX-6300 ; MSI 970A-G46 ; XFX RX-460 4GB ; CSX DDR3-1600 2x8GB ; WD 1TB ; CoolerMaster RealPower RS-520W
-
gyiku
nagyúr
válasz TomBoy1986 #3144 üzenetére
regen jarhattal arra, v1.02 ota semmi hir nincs a biosrol. se jo, re rossz, k10 tulajok nem nyilatkoznak. (nyilvan lenne nyafogas, ha gond lenne)
hüllő
-
slett27
addikt
Nekem 2x2GB 1066MHz-es XP2 Mushkinokkal megy a cucc gond nélkül, tuning is ok.
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
old gray
addikt
válasz slett27 #3146 üzenetére
Ok, ezek szerint meg fogja enni a Mushkinomat..
Gigabyte MA790GP-DS4H
Gigabyte MA790X-UD4Ezek közül fogok választani. Az int. vga használható a "normális" vga-val együtt? Ha igen, akkor csak ATI kártyákkal? Illetve hány db ventit képesek ezek a deszkák szabályozni? Az UD4-hez van már normális BIOS? Mert a lap topicjában panaszkodtak páran.....
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #3149 üzenetére
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Villanyszerelés
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Ukrajnai háború
- BestBuy topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- PlayStation 5
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest