- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Windows 11
- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- Hálózati / IP kamera
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobilinternet
-
IT café
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
1366= olcsó proci, drága lap, illetve ez a rendszer még tuningolható.
8000Ft-tól van 6mag 12 szálas 32nm proci hozzá, ami szinte alapfeszen elketyeg 4-4.5GHz-en húzva, ilyenkor 12 szálon allcore-ban erősebb mint egy i7 7700k, 1 szálon persze kb 20%-al gyengébb, plusz a 3 csatornás Ram kezelés se rossz.
Utána, ami jött, minden steril. Se gyorsabb, se tuningolhatóság, a k-s procik szorzóállítgatása messze nem akkora feeling , ezekkel lehet "játszani", és nincs még ma se semmi játék, amin elvérezne, simán hozza egy 6-7. Genes i7 konfig szintjét, még így is olcsóbban. I7-6700K kb 70k, minőségi lap hozzá 25k[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz envagyok #61188 üzenetére
Sapphire pc-a9rd580 alaplaphoz keresek drivereket, biost, programokat.
Sajnos sehol sem találok. Gyári oldalon nincs már support rá, írtam is nekik, azt mondták, hogy nincs támogatás. 2006-os lap. Ez röhejes, jó tudni, Sapphire cuccokat azt hiszem, nem veszek újat.
Asusnál simán megvan a támogatás mindenre.
Van ötletetek?
Összevadásztam Vid/pid infók alapján a sata, hang, déli híd drivereket, de azokkal fagy a lap pl a cpu-z vagy az Aida szenzor indításkor, mikor gondolom szenzorokat olvasna ki, néha ilyenkor leáll, 3dm is fagy az egyelőre 1db 1900xt CF kártyával, mondjuk ott lehet az a baj, hogy az AMD által ajánlottat tettem fel. Szerintem a lap rendben van különben, egyedül a cpu-fan csati nem megy, de azt át tudom dugni máshová, és akkor jó.
DOS alatt memtest tökéletesen megy. -
envagyok
veterán
válasz cskamacska #61268 üzenetére
Meg hdd
2 hete a p4 gépben nyiffant ki -
envagyok
veterán
válasz Bile Demon #61287 üzenetére
42 dollár.
Mivel 3000Ft-tól kevesebb áfatartalmú cuccokat se kell áfát fizetni. -
envagyok
veterán
válasz frescho #61289 üzenetére
"Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Vámeljárási Osztálya tájékoztatása alapján az alábbi értékhatárokig adómentes a küldemény:
2019. február: 42,06 USD-ig, 58,89 AUD-ig, 56,03 CAD-ig, 41,99 CHF-ig, 32,39 £-ig és 285,41 CNY-ig.
Ha vámeljárásra kerülne sor és a vásárolt dolog értéke pl.: 42,18 $ alatti, akkor emlékeztetve a fenti jogszabályi helyre az értékigazolást bekérőt, kérni kell egy kérelemben a fent idézett jogszabályi helyre való hivatkozással az áfa kiszabásától történő eltekintést, a vámeljárás vámmenteskénti elbírálását.
Mivel ennek a szabálynak alkalmazása már vámeljárás keretében történik, így a vámolási szolgáltatást végző cég felszámolhatja a vámeljárási költségét. (A Magyar Posta esetében, ha nem kell az Áfá-t megfizetni, egyelőre nem számol fel semmilyen költséget.)"
Az idézet forrása:
https://itcafe.hu/tema/aliexpress_tapasztalatok/friss.html -
envagyok
veterán
Nagyon OFF, de hátha tud itt egy nálam okosabb segíteni.
Ismerős hozzott egy DELL Optiplex 990 gépet 2. genes i3-al
A hiba a következő: pontosan 30 perc után lekapcsol a gép magától.
Mindegy, hogy DOS memtest vagy Windows megy. 30 perc, böngészek éppen, vagy hagyom a gépet, pakk, és kikapcsol.
Tápot rákötöttem egy másikat, azzal is. Cseréltem BIOS elemet, beállításokat Defaultra állítottam, biost legújabbra frissítettem, semmi javulás.
Hardverhiba esetén (pl alaplap) kizárt, hogy 30 perc után pontosan mindig ugyanakkor kapcsoljon le. -
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61466 üzenetére
Korhűben olcsón x6800 Core2Duo, az olcsó, és bitang erős.
A 8800-as szériával jöttek az nforce 680sli lapok. -
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61471 üzenetére
Ha ragaszkodsz hozzá, akkor próbálj egy X2 6400+-t beszerezni, én is terveztem AM2 SLI-t, de mind2 lap, amit vettem (ASUS M2N SLI hibátlanként) szar volt (USB-vel, stabilitással voltak gondok)
És sajnos jóval gyengébb az intelnél.
AMD-re nekem most FX-60 van X1900XT crossfire-el, és Athlon XP2500+ @ 3200+ 9800XT-vel.
Abban a korban még nagyon jó volt az AMD -
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61502 üzenetére
-
envagyok
veterán
Én annyit azért szoktam tenni, hogy ha szép a belső, és ablakos a ház, akkor fehér vagy távirányítható színű led szalagot dugok el úgy, hogy direktben lehetőség szerint ne világítson,de megvilágítsa a tartalmat.
1-2USD az ára alin.
Fényképezni is jobb, mert nincs tükröződés, és szerintem szép is. -
envagyok
veterán
Öcsém most ment el mozdonyvezető tanfolyamra, nemrég végzett. Először lehülyéztem, mert értelmes gyerek, érettségi, és autovillamossági+sima autószerelő. Aztán már most nyálazzák körbe a maszek vasúttársaságok netto 700-as ajánlatokkal. Rendőrök durván keveset keresnek, nem véletlenül kapták itt lébénynél az egész bagázst, itt nettó 150-ből már elég nehéz megélni főleg ha gyerekek is vannak.
-
envagyok
veterán
válasz cskamacska #61576 üzenetére
Sok mindentől függnek az árak.
Van akinek nem ér semmit, van akinek a gyűjtemény féltett kincse.
Van aki tudja mit árul, van aki nem.
Most mesélte egy alsó vezető ismerős az audinál, hogy ő meg a szintén ott dolgozó HR-es csaja most "csak" ami emelést kaptak idén, az 300 nettó fölött van, jelenleg nettó 1.8M Ft a havi betevő kettejüknek
De az ALDi-s eladók is egész országban (nem a kezdő 4-6 órások, hanem a pár éve ott lévő teljes 8 órások is) nettó 300 felett visznek haza.Én pl a gyűjteményem számomra nem fontos elemeit eladva, annak árát számomra fontosabb zsákmányok beszerzésére fordítom. És az ominózus SB 2 PRO-t ha eladnám 1000Ft-ért (megjegyzem, annyiért vasként is leadhatom), abból mit veszek más hasonló ritkaságot?
Ma vettem a boltban kevéske virslit, felvágottat, pár akciós babkonzervet, konyhai törlőpapírt, pár napra elég pékárut 10e felett volt a fizetendő, beszart a kocsiban a jobb első központizár, 40e ft a csere és nincs bontott, mert típushiba (12 éves kocsiról beszélünk), a másik kocsit eladtuk (Suzuki swift, múltkor csak a gyertyacsere volt 45K ), keresgélünk valami 7-8 évest alsó-középkategóriás kombit .. 3 milla. Havi 120-150 elmegy csak kajára úgy, hogy igazi akcióhős vagyok, és nem nagyevő. Ott tartunk, hogy a 90-es években a sokkal használhatóbb, tartósabb 12-15 éves autókat szinte ingyen adták, most meg 1 millió alatt nem találni normálisat.
Változik a világ -
envagyok
veterán
válasz Ganz-[HUN] #61596 üzenetére
Nekem is ugyanez volt régen, szerettem. Bár a 2.4-es P4 sajnos 2.8 felett vmiért nem ment benne, de kiszolgált pár évet egy asus gf4 ti4600 és egy asus 6800gamer edition mellett.
-
envagyok
veterán
Crossfire szalagkábelek (2DB) bekötve?
Én átnézéném és megtisztítanám az érintkezőket a CF részen. és a pcie csatin.
Beraknám csak az egyik kártyát az egyik slotba, teszt. Utána csak a másik kártyát a másik slotba, teszt. Illetve másik CF kábeleket próbálnék még.Most ma nem tudom egyébként mi van, nagyhalál majd agyhalál állapotában leledzek.
i7-6700k/Z270-es gépembe úgy döntöttem, kicserélem a bequiet dark rock pro-t játékvízre, mert rohadt nagy az a borda, látni, szerelni se lehet tőle, meg féltettem a z asus z270f-et is a súly miatt.
Elkészülök, indítom a gépet, semmi. CPU hiba led világít. CPU nem is melegszik.
Kurvaanyázás, visszarak másik hűtés, semmi eredmény.
Oké mondom, mára ebből elég volt, előveszem az egyik 1366-os gépet, mondom berakom a 1070-et a másik gépből, aztán majd azzal játszik akkor a gyerek.
Bekötöm, indítom, semmi.. Teszter szerint nincs cpu benn, el se kezdődik a boot folyamat. Utoljára hibátlanul ment.
Na mondom meghalt az a lap is. Aztán kiderült, hogy a pár éves RM850i táppal lehet valami, mert egy másik tápot rádobva megy (ez volt az utolsó reményem)
Holnap ránézek jobban a másik gépre is, remélem táp vagy lap hiba, nem a proci halt le.Komolyan mondom ezek az új cuccok rohadt kényesek. 1-2 éves ajánlott tápok, lapok halnak le sorban.
Ez már a 3. corsair tápom, ami tönkrement.
Ezek is olyanok, mint minden mostanában? Pár évre tervezett avulások?
A régi cuccaimmal messze nincs ennyi gond.[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61674 üzenetére
Azért nem mindig
Amelyiknek éppen sikerült a leggyorsabbat kreálni, annál fogott vastagabban a cerka. -
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61676 üzenetére
https://prohardver.hu/teszt/amd_csucskartya_hd_4870_x2/konkluzio.html
De az 5870 5970 is jobb volt mint a gtx285 gtx295 gtx480
https://prohardver.hu/teszt/radeon_hd_5870/ertekeles.html[ Szerkesztve ]
-
envagyok
veterán
Ha a leggyorsabbnál is gyorsabb kell, akkor jó az SLI és a CF.
Most pl a külső átkötős x1900xt master/x1950xtx konfigban tolom a far cry-al max grafikán, bőven érezhető a különbség CF ki és CF be állás között.
Radeon pro duo-n is volt, az is kb 1080ti teljesítményt tudott. Vagy mostanában a csúcskártyák túlárazottak, szerintem pl 1080ti helyett erősebb olcsóbb 2db 1070 -
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61724 üzenetére
Én úgy tudom, ahhoz nem kell híd, amin nincs hozzá csatlakozó.
-
envagyok
veterán
válasz Sanchez638 #61731 üzenetére
Nekem az rx570-en nem is volt cf kábel csati.
Csak simán be kell rakni, és a pcie-en keresztül kommunikálnak. -
envagyok
veterán
válasz Ganz-[HUN] #61805 üzenetére
Ha működik, és szükséged van rá, igen
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest