Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz Bile Demon #80008 üzenetére

    Én más hibát követtem el, nem az SD mentését, azt szerencsére pont elkerültem.

    Mikor kitaláltam, hogy 1700-as Celeron lesz és mellé mehet a DDR RAM akkor azonnal úgy voltam vele, hogy cserélem azt is. Később volt szerencsém rengeteg kokány 1700-as SDRAMos Celeronhoz, szóval ezt legalább bölcsen csináltam, ha már végül akkoriban három lehetséges megoldás közül - mint utólag kiderült - a legrosszabbat választottam. 2002 májusa azt hiszem.

    Alapvetően ezek voltak a lehetőségek :
    1. Celeron Tualatin 1300/1400MHZ + SD RAM (ez ellen az szólt, hogy már akkor látszott, hogy technikailag zsákutca lesz, de mégis kellett volna ide is újlap, a RAM viszont megmaradt volna mind a 384MB, ami akkoriban kifejezetten sok volt, ugyanakkor van tuning)

    2. Celeron 1700 Wilamette + DDR1 (ugyanúgy újlap, ráadásul új memória is, de P4 architechtúra, modern előre mutató alap, később teljes értékű P4-re cserélhető, vagy magasabb órajelű Celeronra, van tuning)

    3. Duron 1100/1200MHZ + DDR1 (ugyanúgy újalaplap, ráadásul új memória is, viszont kell az erős hűtés, könnyen sarkazható, mindössze 64KB L2, bizonytalana tuning, sőt azt sem tudtam mit is jelent ekkora órajel Duronnál pontosan milyen erőt kell tudnia)

    Végül a 2-es lett, de mentségemre legyen mondva, hogy pont akkor jelent meg a proci a boltok polcain és konkrétan egy nappal a megjelenés után nekem teszteredmények (akkoriban meg kellett várni míg megjelenik a Gamestar / PC Word stb. a CPU tesztjeivel, amire nyilván nem akartam várni, mivel a 466-ost addigra már eladtam, és ígyis hetek óta gép nélkül voltam, ráadásul öcsém is és apám is sürgetett, hogy minél gyorsabban legyen már új gép, szóval a CPUk pontos ismerete) nélkül kellett döntenem, pusztán a paraméterek alapján.

    Miután kikaptam a 1733MHZ-re húzott Tualatintól még 2GHZ-enis, már volt egy olyan érzésem, hogy nem túl jó döntés volt, de akkoriban azzal vígasztaltam magamat, hogy majd csere szabadotosan beleteszek egy 2200-2400 körüli Celeron CPU-t később és ha még arra rá is tuningolok, akkor tuti nem előznek meg. Karácsonykor találkoztam az első hiánnyal : egyszerűen nem lehetett kapni se NW se Wilamette magos 2GHZ-es Cerkát (nekem csak az első kellett volna) így elmaradt a csere.
    Egy évvel a Celeron beszerzése után meglett az 1700+-os Athlon XP, ami akkora már nem is volt kérdés, hogy az lesz. (illetve ha akkor már nem tudk sorozatszámot olvasni, meg az Athlon XP tuning képességeibe nem hiszek, akkor lehet h beleszaladtam volna egy 2800-as NW Cerkába ami tudott 3600-at, de miután láttam milyen Athlon XP-ket tudok válogatni magamnak már nem is volt kérdés).

    [ Szerkesztve ]

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák