Új hozzászólás Aktív témák

  • #16514048

    törölt tag

    válasz BonFire #23015 üzenetére

    Ezzel most nem értek egyet. Alapból össze sem lehet hasonlítani a régebbi verziókkal, mert a Creative Cloud miatt ez több mint egy szoftver, akkor is ha csak a PS-t veszed meg.

    "Most ezzel az üzletpolitikával minden évben ugyanakkora összeget kihúznak a zsebedből, mint amit egyszer elég lett volna megfizetni. Monjuk 90 000 Ft-ot, és ez csak a Ps."

    A photography plan 1 évre kb. 45 000 Ft, és ez nem csak a PS, van benne Lightroom, mobil appok és olyan szolgáltatások, amiket nem kaptál meg a CC előtt.

    Aki ebből él meg, annak jobban megéri így, főleg a teljes CC. Én használom a PS-t, Lightroom-ot, Illustratort, InDesign-t, After Effects-et, Acrobat Pro-t, tervezem hamarosan tanulni a Premiere-t és a Muse-t, utána meg a többit. Ez régen mennyibe került volna? És kapsz hasznos szolgáltatásokat is, Assets, Stock, Typekit, portfolio oldal, felhő tárhely stb. Arról nem beszélve, hogy azonnal kapod a frissítéseket (amikről persze eldöntheted, hogy szeretnéd-e telepíteni), szinte mindig kerül bele pár olyan funkció is, ami nélkül ugyan tudtam élni korábban, de azért megkönnyíti a munkámat.

    Az más, ha valaki hobbiból csinálja, de szerintem ha nagyritkán szerkeszt valaki egy-egy képet, annak azért elég a Gimp is. Nyilván egy ingyenes programtól nem lehet elvárni ugyanazt a tudást, de amúgy csak megszokás kérdése az egész. Én Gimppel kezdtem, nem volt olyan egyszerű átállni PS-re, nekem eleinte az tűnt logikátlannak, szokatlannak. Mindenesetre nem is ezek az emberek az Adobe célcsoportja, és nem hiszem hogy szivesebben fizetnének egyszerre százezreket vagy akár 90-et egy legális szoftverért ilyen használatra.

    A hobbijukra meg általában úgyis költenek az emberek, ha azt szeretnék rendszeresen és magasabb szinten űzni. (Ha magamból indulok ki, horgászásra egy év alatt több pénz elmegy, mint ami a PS lenne.) És mégegyszer, a CC-vel többet is kapsz, mint a régi verziókkal, de akinek nem tetszik, az gondolom továbbra is vehet használt programokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák