Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Kloden #11598 üzenetére


    Kloden: „Én azt hittem, hogy elég csak megváltoztatni valamit és a program megjegyzi nekem minden beállításával együtt. De nem, el kell külön menteni is! Végül is logikus, így nem csesszük szét a sok előre gondosan elkészített ecsetet.”

    Mondtam, hogy rossz előítélettel új programot tanulni nem leányálom. Én pl a mai napig szopok az Illustratorral, mert a Ps beidegződések szerint akarom csinálni a dolgokat, és nem úgy működik. Pl ezzel is lehet

    • „rétegmaszkolni”, Illustratorban ezt Opacity Mask-nak hívják, és nem lehet szimplán ecsettel megfesteni, teljesen más úton kell létrehozni és dolgozni vele.
    • Illustratorban is van vágómaszk (Clipping Mask), csak éppen pont ellenkezőleg működik, mint a Photoshopban. Itt a két réteg közül a felsőbe vágja az objektumot, a Photoshop meg az alsóba. Kicsit se frusztráló.
    • Itt a Swatches pl mindig az aktuális dokumentumba menti magát, és új dokumentum esetén mindig a default paletta nyílik meg. Photoshopba ha kikeversz egy színt, és azt hozzáadod a kollekcióhoz, mentés nélkül is mindig a rendelkezésedre fog állni, míg Illustratorban a dokumentumhoz kötődik.
    • A Pen teljesen másképp működik, mint a Photoshopban. Annyira másképp, hogy az éppen zavaró legyen. A vezérlőbillentyűkkel és az előjövő eszközökkel másképp kell bánni.

    Szóval van cummantás épp elég, holott ez egy programcsalád terméke, annyira egymáshoz vannak idomítva, amennyire csak lehetséges, mégis vannak alapvetően szembeszökő eltérések, amelyeket nagyon nehéz megszokni. Akkor aki eddig csak 3D modellezett, az hogyne hozná magával az előítéleteit egy 2D-s pixel alapú képszerkesztőbe, pedig a kettő olyan távol áll egymástól, mint Makó és Jeruzsálem.


    Nyiscsák: „Nem ide illik, de a videókat milyen progival veszed fel?”

    Camtasia Studióval.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák