Új hozzászólás Aktív témák

  • BonFire

    veterán

    válasz Peter M #10467 üzenetére

    Nyugodtan szörnyülködhetsz, ugyanis amikor utoljára kíváncsi voltam rá, hogy épül fel egy weboldal, akkor még ezzel a módszerrel csinálták. (Nem tegnap volt.) Nem én, a sitebuilderek. Én nem vagyok az. Csupán szemléltettem egy folyamatot, amire a kérdést a Photoshop topicban tették fel és nem a Fireworks topicban. Ezt Photoshoppal kellett megoldani.

    Másrészt annyira ne nézz már dilettánsnak, hogy nem tudom, mi az a maszk, ha már egyszer (többször) cikket is írtam róla, meg még az alfacsatornáról is. Alapfokú képszerkesztői ismeret, ami csak azokat nyűgözi le, akik nem tudják, mi fán terem, és mindenhatónak képzelik. Jó az a maszk, csak nem szabad túlmisztifikálni és olyan tulajdonságokat tulajdonítani neki, amelyek nincsenek.

    Egyébként kíváncsian várom, hogy kifejtsd, hogy lehet optimalizálni "mask" segítségével a PNG-t. Meg azt is, amelyiknek nincs alfacsatornája. Naná, hogy az átlátszó terület is képi információ, hiszen az a negyedik színcsatorna a képen! És pontosan 8 bites az is. És a négy db 8 bites csatornából áll össze a 24 bites PNG! (4×8≠24) Na, ezt dolgozd fel!

    Végül, de nem utolsósorban: nem vagyunk programozók. Mi nem fejtjük vissza a képeket, nem érdekel, mit tartalmaznak a videó fejléc-információi. Mi összerakjuk a képet, nem pedig ízekre szedjük.

    "Igaz láttam már webes komplett tervet illustratorban tehát mindenki úgy bünteti magát ahogy szeretné..."

    Vagy éppen csak azzal dolgozik, amije van. MS Worddel is lehet működő weboldalt csinálni. Sőt, állítólag Jegyzettömbben is. Nem lesz ugyan trendi, de működni fog.

    A Prohardveren nem olvasok privátot! Csak topikban vagy a publikus e-mailemen adok tanácsot.

Új hozzászólás Aktív témák