Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Komi28 #11669 üzenetére

    Ha windowsos PC-hez csatlakoztatva lesz használva a külső merevlemez, akkor nyilván NTFS fájlrendszer használata javasolt, ami amúgy is modernebb és elvileg hibatűrőbb mint a FAT16/32, naplózó fájlrendszer, számos spéci funkciót támogat amit a FAT nem, stb.
    Na meg ugye azért is NTFS, mert a FAT16 fájlrendszernél alapesetben 4 GB, a FAT32-nél pedig 32 GB lehet a max. kötetméret a Windows beépített eszközeivel létrehozva, bár az utóbbi 3rd party programokkal 2 TB-ig vagy 4Kn (4Ke) szektorméretnél akár 16 TB-ig is particionálható.Viszont attól még ott van a 4 GB-os max. fájlméret mint korlát, ami manapság az X GB-os HD videók korábban problémás lehet.
    A FAT16/32 fájlrendszer használatának egy adatmeghajtón max. kompatibilitás szempontjából lehet értelme, ha az adott operációs rendszer esetleg nem kezelné az NTFS / exFAT / egyéb fájlrendszereket, bár pl. a mai modern tévék általában támogatni szokták az NTFS-t.

    A topik témájának szempontjából viszont eleve az a lényeg, ami az 1. hozzászólásban van leírva, vagyis hogy legyenek a fontos fájlokról több tárolóeszközön is biztonsági másolatok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák