Új hozzászólás Aktív témák

  • mattheus

    őstag

    Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek.
    Jelenleg VR tekintetében rendkívül járatlan vagyok és nem tudom, hogy hosszútávon mennyire lesz majd az én "játékeszközöm".

    A VR megoldásra elsősorban azért lenne szükségem, hogy úgynevezett 360 fokos felvételeket nézhessek, melyeket pl. különböző nagyvárosokban vettek fel. Itt szeretném megtapasztalni / megkapni azt az élményt, hogy mintha ténylegesen ott lennék audiovizuálisan. Fontos a legnagyobb élethűség viszont nem tudom, hogy egy VR headset erre mennyire alkalmas.

    Gaming talán annyira nem lesz fontos, bár úgy vagyok vele, hogy ha már lenne akkor jó lenne pár címet kijátszani (pl. Alyx, Richie's Plank Experience, Beat saber), de a gond ennél az, hogy a lakást nem tudom úgy rendezni, hogy 150-150 cm nagyobb területet álljon rendelkezésre illetve szerintem a PC-m is idejétmúlt (7700K, MSI Gaming X 2070 Super és 32 GB RAM)

    1. Mennyire alkalmas ezen felvételek visszaadására
    2. Youtube videók, amennyiben nem osztott képernyősek, azok egyáltalán lejátszhatók?
    3. Egyáltalán ilyen kis területen érdemes-e ezzel próbálkozni ?
    4. Nagyon elavult a gép időnkénti PC-s játékra ?

    Nekem tényleg elsősorban az élethű élmény visszaadása lenne a legfontosabb, a játék másodrangú, mert van erre van más platform opció.

    Meta Quest2 jött eddig szóba nekem, mint opció, de itt ha jól raktam össze a képet, akkor kell majd egy rendes fejpánt, illetve a felbontás sem lesz annyira jó, mint mondjuk a a többi, egyben drágább típusok esetében. Persze a pánt csere után is lehet, hogy kényelmetlen lesz, de ez persze kiderül.

    Ebben tudna nekem valaki segíteni illetve abban, hogy nagyon jó minőségű városban készült 360 felvételeket honnan lenne érdemes beszereznem ?

    Köszönöm!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák