Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    Topikgazda

    Quest 2 Airlink vélemény Beat Saber alapján

    Most állítottam be a Xiaomi AX3600-as routert, gondoltam rámegyek az Airlinkre megnézem mit tud BS alatt. Előtte toltam egy pályát a Quest 2 natív BS alatt, bár friss az élmény mert a héten minden este BS-eztem egy órát. A tesztelés közben streameltem is... Szóval a gép kapott egy kis extra terhelést és hát mondhatnám a router is, de a stream az úgy is vezetéken megy, az Airlink meg Wifi-n. 5Ghz-es Wifin a Quest 2 mellett csak 1 telefonom volt, más eszköz nem.

    Követés
    Az Airlink beállítása pofon egyszerű, hamar megvolt, indítottam is a streamet meg a Steames Beat Sabert. TTFAF számmal kezdtem, gondoltam derüljön ki hamar, ha használhatatlan a követés. :D Kellemesen meglepett, mert még korábbi CV1-es rekordomat is megdöntöttem... A 2806 kockából 101-et hibáztam. Annak a jórésze nem az Airlink hibája volt... Barbara Streisand lement hibátlanul meg volt még pár ranked map is ahol korábbi saját rekordokat döntögettem.

    Ahol elvérzett az Airlink követés azok az extrém gyors Expert+ számok. Például a Rammstein Feuer frei. De sima experten lement az is hibátlanba. Talán az ilyen 4.5 kocka/másodperces mapok azok ahol már gondot okozhat az airlink. A Caramelldansen 4.05-ös, abban egyszer hibáztam de az miattam volt, abban benne van a hibátlan potenciál.
    A követésben engem az inside out tracking jobban zavart még Airlink alatt is, mint maga az Airlink alatti bármilyen nevű késés. Igazából én késést, laggot nem is tapasztaltam. Az 1+ óra alatt talán egyszer fordult elő, hogy a szám közben megakadt a kép. Akadozás néha volt, de jellemzően a map elején, az is inkább a VGA-m és a twitchre streamelés hibája lehetet, mintsem az airlinké, mert ezek konkrét fps dropok voltak.
    Szerintem baba a követés, csak egy hajszálnyival marad le a natív appok követésétől. 8/10
    A natív követésre is 8/10-et adnék... 10/10 számomra talán az Index lenne, 4 lighthouse-zal és Startech kártyával.

    Hang
    A hang minősége sokkal jobb airlinken streamelve, mint a natív appban, mivel itt ugye a PC az "erősítő". Viszont a Quest 2 gyári hangszórói nem tudják megszólaltatni azokat a hangokat amit a PC kikever, ezért pár szám nagyon érdekesen tud szólni... főleg a mély basszuson vettem észre, hogy recseg, ropog, fakó az egész meg nem is tudja megszólaltatni ezért torzan szól. Próbáltam rákötni fülest, de a füles kimeneten meg így nem adott hangot... Ez nem tudom miért van.
    Na meg azt sem teljesen értem, hogy max hangerőn miért éreztem bakelit szagot. :D Nem tudtam, hogy a Questből jön vagy az új routerből, de inkább a Questre tippeltem. Lejjebb vettem a hangerőt 2 csíkkal a maxról utána már nem éreztem ezért gyanús, hogy a questtel van valami.
    Nagyon megnézném fej és fülhallgatóval is, majd ez ügyben még guglizok, de a gyári hanggal van amelyik szám jobban szól, mint a natív appban van ami meg sokkal pocsékabbul (de érződik rajta, hogy a hangszóró a gagyi benne, az a ludas és egy headset még megmentheti).
    5/10-et adnék rá jelen állapotában, ha jó volna a hang output, akkor talán lehetne 7 vagy 8 is a 10-ből.

    Kép
    A képen egyértelműen látszik a tömörítés. Kicsit CV1-es hangulata van az egésznek, de azért attól 2 nagyságrenddel jobb, mert nincsenek pixelek, csak egy kis homályosság. Bitrátát kerestem hol lehet állítani de csak a frissítési frekvenciát és felbontást találtam a PC-s Oculus appban. És szomorú hogy csak a 90 Hz a max amit be lehet állítani, 120-at nem pedig hajjaj, lenne hacacáré 120-szal. :D
    Nélam néha kicsit szétesett a kép, főleg töltőképernyőkön volt akadás, mikor elindítok egy számot és néha a számok elején kicsit hullámoztak a falak és a kockák.
    Viszont még így is szerintem sokkal jobb a kép minősége, mint USB kábelre kötve sima Linken, ami meglepett.
    Ha a kép élességgel tudnénak valamit kezdeni akkor pont jó lenne kb mindenre a Quest 2.
    Autószimulátorokban és lövöldözős játékokban szerintem kicsit hátrány lehet, hogy ilyen homályoska a kép, de a CV1-től még mindig sokkal jobb szerintem és az már pont elég, pláne ennyi pénzért (350 Eur).
    Szimulátorban nem próbáltam ki de nem is látnám sok értelmét. G2-nek tűéles a képe, viszont gyengus a kontrollerkövetése. BS-ben nem számít annyira a kép élesség, a követés annál inkább. A G2-t nem használ Beat Saberezésre ha nem muszáj, a Quest 2-t meg szimulátorozásra nem használnám. Lövöldözősre mindkettő jó lehet, bár arra a Q2 még mindig jobb lehet a kábelmentesség miatt, a G2-ben viszont az Audio mérföldekkel jobb.
    Igazi értékeléshez meg kellene nézni egy-két másik játéknak is a képét, de az alapján amit a BS-ben láttam, ahol azért igyekeztem nézni az éleket, távolságokat is, szerintem olyan 6.5/10 pontot érdemel. Annyira nem rossz, hogy 6 pontot kapjon de annyira nem is tűnt jónak, hogy 7-es legyen persze vátozhat a véleményem miután megnézem más appban is, de 8-ast szerintem akkor sem adnék rá... A G2-t mondanám 9/10-nek.

    Összességében
    Az Airlink kapcsán ismét tanúi lehetünk annak, hogy az Oculusnál (Facebooknál) nem fejlesztők, hanem varázslók dolgoznak...
    A Quest 2-es követés teljesen jól működik Airlinken, egyenesen megdöbbentő, hogy milyen sima. Még a natív Quest 2-es Beat Saber applikációval szemben is meggondolom, hogy a Steames változatot indítsam-e el, mert annyira nem számít sokat a különbség, pláne hogy egy ideje nincs BMBF a Q2-es BS-re... Csak a legszélsőségesebb esetekben vettem észre némi hibát a követésben, de ha nem az a cél, hogy top 10-ben legyél a legdurvább Expert+ ranked BS mapeken, akkor ezt kb meg sem érzi az ember.
    Az audio pocsék. A jack-en keresztül nem tudom miért nem adott hangot.
    Az pedig, hogy ezt az Airlink update-et ingyen megkaptuk szerintem igencsak elismerésre méltó. Ezért nem tudják a többiek még csak megcsókolni sem az Oculus lábnyomát (Index-re is csak azért igaz ez, mert marha drága hozzá képest).

    A ma esti Airlinkes próba után úgy vagyok, hogy te jó Isten, mit hozhat még a jövő, mi lesz itt 5 év múlva, ha a CV1 után 5 év alatt eljutottunk ide, hogy vezetékmentesen tök jó követéssel, tök jó képpel lehet tolni a PC-s tartalmakat is... Azokat pedig csak sajnálni tudom akiknek ez sem elég. Valószínűleg a 10 év múlva kapható technikára is fujjogni fognak mert vagy nem fog nekik telni rá akkor sem vagy kitalálnak akkor is valami mondva csinált marhaságot miközben tök jó élvezhető headsetek lesznek a piacon.

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák