Új hozzászólás Aktív témák

  • izomman1

    senior tag

    Van egy kis problémám a Rifttel..

    Anno itt említettem, hogy időnként teljesen véletlenszerűen (30 percenként - 20 percenként de van hogy csak pár naponként ) játék közben fekete képernyőt dob és utána vissza jön a kép villódzva.. Kiírja, hogy a kapcsolatot a headset el elvesztette a home.. Olyankor kikapcsolom az Oculus home ot vissza és minden megy rendben tovább.. A kábelra gyanakodtam, hogy lehet meg van törve és néha kontakt hibás.. küldtek is egy új kábelt 1 hónap könyörgésre , de pechemre maradt a hiba! :-( Anno még az alaplapon az USB foglalatokat is cserélgettem illetve kikapcsoltam az energia takarékos módot az USB 3.0 port esetén ahogy javasolta az Oculus.. a hiba maradt.. Hosszabbító kábelt használok , de ha kiiktatom akkor is előfordul random ez a hiba.. Mi lehet szerintetek a gond?

    Két dolgot gyanítok:

    1 Az alaplapomon fullon van kihasználva az USB port tehát van 2 db USB 3.0 és 4 db USB 2.0 ..szinte az összesbe van valami dugva, mert a szenzoroknak kell 2 db 2 db az egér billentyű +1 a másik egér billentyű ( vezeték nélküli a TV hez) + ugye kell még a headset nek is USB 3.0... szóval lehet, hogy a csipszett nem bírja és időnként lekapcsol a szufla (tápom 750 watt bőven bírja jó fajta) az USB portból és ez okozz a a kapcsolat megszakadását? (Feleslegesen nem vennék USB kártyát bele, mert lehet rövidesen lecserélem a Riftet)

    2.
    Lehet maga a Rift headset ben lévő csipszettben valami nem okés és az okozza a fekete képernyőt majd utána a visszajön a kép és a villódzást ? Vagy driver? ( utóbbi nem lehet régebbit használok mert a Rift honlapján kint is van régebbit használjunk az új instabil )

    Köszi az észrevételeket előre is!

Új hozzászólás Aktív témák