Új hozzászólás Aktív témák

  • #54625216

    törölt tag

    Próbálta valaki Steamről az Orbus VR-t?

    A felhasználói visszajelzések nagyon pozitívak és szeretem az MMO-kat, amikben el lehet veszni órákat, így gondoltam az early access ellenére bepróbálom.

    Hát nem tudom miért hypeolják olyan sokan, mert az egész olyan, mintha egy számtech szakos egyetemista rakta volna össze másodéves vizsgafeladatként. Lehet, hogy ha veszem a fáradtságot és még jó néhány órán át próbálgatom és jobban megismerem a játékmechanikát, akkor beszippantott volna, de mivel a játék 40EUR, nem akartam lecsúszni a refund lehetőségről és általában az első megérzéseim nem nagyon szoktak változni később sem, ha játékról van szó.

    Maga a játék: szimpatikus, hogy minden-t VR-osan oldanak meg benne, azaz karddal csapkodni kell, ijjal két kézzel lőni, varázspálcával meg rúnákat rajzolni a levegőbe. Ugyanakkor hemzseg az olyan design hibáktól, amiért még alpha verziónak se árulnám.

    Pl.
    - a mozgás teleportos, de nincs benne fordulás
    - nincs ütközés, azaz ha belemászol egy ellenségbe akkor benne vagy a geometriájában és nem tudod sebezni
    - a menük nem követik a hmd-t, azaz kirakja a levegőbe és ott marad a rét közepén, amíg el nem rakod
    - a használható eszközök a testeden lebegnek, de kb. a fejed alatt, így nem látszanak rendesen

    És a látvány ... borzalmasan amatőr.
    Nem az egyszerűséggel, vagy a cartoon style-al van baj, hanem magával a design-al. Mintha egyáltalán nem lenne designer a csapatban, csak programozó és minden grafikai elem csak placeholder lenne, hogy "majd ide kerül a rendes grafika, ha lesz". Ez igaz a menükre, a tárgyak, karakterek, ellenségek 3D modelljére, betűtípusokra, intro videokra, mindenre.

    Szal ha van valaki, aki játszott már vele huzamosabban és szereti, mondja el legyen szíves, hogy mi fogta meg benne (őszintén kérdezem), mert egyszerűen nem értem a rajongást, ami az egészet körülveszi.

Új hozzászólás Aktív témák