Új hozzászólás Aktív témák

  • ferkoboy

    aktív tag

    válasz Rison77 #1781 üzenetére

    1. Tévedés! A heterophoria nem fénytörési hiba. És nem is okvetlen rejtett kancsalság. Létezik úgynevezett szögeltéréses binokuláris látás...
    A többfókuszú lencsék használata előhozhatja az ilyen rejtett eltéréseket. Ez egy normál vizsgálattal nem kimutatható, ellenben egy Polateszt fényt deríthet erre.

    Éppen ezért nem mérvadó az, hogy próbakeretben nem volt vele bajod. Ugyanis az biztosan nem egy többfókuszú lencse volt.

    2. Nincs mihez hozzáromlani a szemednek! Ez egy nagy butaság.
    Ha felveszek két különböző talpmagasságú papucsot/cipőt a két lábamra, attól nem lesz egyik lábam sem rövidebb, sem hosszabb mint a másik. Ha leveszem, minden változatlan lesz.

    3. Visszajelölés - egyenes előre tekintésnél, váltott takarással történt e?

    És az egyfókuszú lencsék kevésbé érzékenyek a pontatlan becsiszolásra. (lásd: régi szemüveged)

    Szerk:

    " Annyi idegesít benne tényleg, hogy tényleg egy nagyon kicsit balra fordítom a fejem, akkor teljesen korrekt lenne minden, csak így a fejtartás nem valami kényelmes, meg ugye reflexből mindig visszaállítom egyenesbe." - ez alapján még mindig az a legesélyesebb, hogy a bal lencsét csiszolták be rosszul (vagy már eleve is rosszul jelölték fel a pupilládat (hogy hová kellene esnie a lencse optikai tengelyének)). - valószínűleg a bal oldali lencsénél mérhető PD kisebb mint kellene. [az elmondottak alapján]

    [ Szerkesztve ]

    Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

Új hozzászólás Aktív témák