-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
1 napon belül megkapom a számlát, nézd meg, hogy nincs-e a Spam-ek között.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Chal
addikt
Nálam teljesen random, volt hogy szinte azonnal megjött, volt hogy pár óra, pár nap, de volt már 3-4 hét is.
-
wm2
őstag
-
tsilver
aktív tag
8 éves MacBook pro újabban állandóan 100 CPU val megy. Elcapitannnal. Felraktam az elmúlt héten újra teljesen szűz rendszer. 5-6 böngészőablak semmi video vagy flash és bármelyik böngésző 60 feletti proci teljesítmény + még a rendszer sajátjai szinte állandóan 100%.on fut és ugye dög lassú.
valami ötlet?AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
agyhalal
aktív tag
Hogy lehet kideríteni, hogy alvó módban lévő iMAC Sierra miért pörgeti fel időnként a ventilátorát?
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
-
Bermi
aktív tag
Sziasztok,
irodai felhasználásra keresem a legolcsóbb mac mini-t és két kérdésem lennne:
- a MGEM2MP/A az az idei modell, ha nem akkor melyik az (esetleg van valahol egy lista erről)?
- lehet még kapni előzőt (újonnan), ahol garanciavesztés nélkül bővíthetem +ssd-vel?
Köszönöm előre is:
Bermi[ Szerkesztve ]
F1.....
-
tomi5244
őstag
Hívott ma egy érdeklődő a gépem iránt. Kérdezte, hogy fenn áll e a veszélye, "hogy elforr a vga/proci?". Hirtelen nem tudtam mit válaszolni, mert nem vágom mire értette. Most lett kitakarítva és újra pasztázva, szerintem nincs mitől félnie, ezt mondtam is neki. Mire gondolhatott?
-
koma106
senior tag
válasz viktorhmv #26397 üzenetére
Szerintem gyűjtögess még egy kicsit, hogy nehogy csalódás érjen. Ennyi pénzért csak kompromisszumos megoldások lesznek.
SSD és legalább 16GB RAM legyen benne, de ha külső monitorban gondolkodsz, akkor nézz utána a régebbi mac miniknek is. (Itt egy jó cikk róluk.).
Képernyő porosodás szerintem a slim modelleket is érinti (persze lehet nem mindegyik példányt), a LED háttérvilágítás is rosszalkodhat 3-4 év után. Ha porosodik, akkor az visszatérő probléma lesz. Ezen kívül, ha bármi baj van az átlagosan százezres javítási költséggel jár majd. Megkérdeznék a helyedben néhány nem hivatalos apple szervizt.
A külső kijelző csatlakoztatás a megfelelő kábellel (mini DP) nem probléma, a mac külső kijelző kezelése viszont szintén lehet kompromisszumos.
A helyedben keresnék egy négymagos macminit (2012 late) és feltuningolnám RAM-al és SSD-vel.
[ Szerkesztve ]
-
-
viktorhmv
senior tag
válasz koma106 #26417 üzenetére
Sziasztok,
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek az építő jellegű és segítőkész hozzászólást! Okosabb lettem és megkíméltetek egy esetleges csalódástól.
Ez a tuningolt MacMini dolog egy jó ötletnek tűnik, utána fogok nézni mindenképpen. Ha ezzel kapcsolatban valakinek van még bármiféle gyakorlati tapasztalata akkor ossza meg velem legyen olyan kedves.
Köszönöm!
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
-
viktorhmv
senior tag
válasz koma106 #26419 üzenetére
Egy ilyen MacMinit találtam:
"Adatai: 2,3 GHz i7-es proci, 8 gb RAM, 128 gb SSD és 1TB HDD. Intel HD 4000 (1500 MB) vga"
Ára:199 000 Ft
Grafikai és arculattervezés. Ezzel foglalkozom hivatás szerűen. Ha szükséged van egy lelkiismeretes tervezőgrafikusra akkor dobj egy PÜ-t nyugodtan. www.viktorsebok.com
-
Chal
addikt
válasz koma106 #26417 üzenetére
Ha porosodik, akkor az visszatérő probléma lesz.
Elvileg nem, nekem amikor előjött (11 hónapos korában) akkor azt mondták a szervizben hogy már javított, leszigetelt kijelzőt kap ilyenkor. Mondjuk kétszer futottak neki, az első vibrált, a másodikon meg volt egy borsónyi méretű dead pixel csoport A harmadik jó lett, azt utána 4 évig használtam kb, ugyanazon a helyen, ugyanolyan körülmények között. A porosodás soha nem jött elő.
Persze ez egy egy elemű statisztika
-
agyhalal
aktív tag
válasz Alvin_ti4200 #26335 üzenetére
Működött is, de csak azokkal az elemekkel, amik abban az adott pillanatban a meghajtón voltak. Ha létrehozunk egy új eléemet, ahhoz már egyből nem fér hozzá a másikunk. Vagyis az általad ajánlott műveletet minden egyes új elem létrehozásakor el kell játszani
Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!
-
kispecek
aktív tag
Üdv Urak!
Az lenne a kérdésem, a Time Machine mentésből a teljes rendszert tudom csak visszarakni, vagy esetleg van lehetőség arra is hogy kimazsolázzam a nekem szükséges dokumentumokat, fotókat stb.
Még valami. Ha újra van telepítve a rendszer akkor is be tudok lépni a Time Machine-ba. Jól gondolom?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Napi egy alma - az orvost távol tartja.
-
-
oszy
veterán
Pár napja a mini, amikor kikapcsolom, a dock megakad. Majdnem eltűnik, de ott megáll és kb. fél perc mire kikapcsol. Ez mitől lehet?
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
TigerCat
nagyúr
Bedobom ide is, hátha jól jön valakinek az iMac-en...
Akit eddig az tartott vissza, hogy nem magyar a ForkLift, töltheti a legújabb bétát, már ismeri kicsiny hazánk nyelvét. Ezen túl egy halom hibát kijavítottak és szépen kezeli az iCloud-ot is. Amíg béta, ingyen használható. (nincs vele gond, ezzel dolgozom hónapok óta...)
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
geefh
csendes tag
Sziasztok, épp egy használt iMac (2013) vásárlás előtt állok... egyébként kb. 0 percet töltöttem mac környezetben, de valahogy érzem, hogy jó lesz - munkára.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy van valami mód, amivel meg tudom nézni, hogy a kínált gép mennyit ment? Mennyit volt bekapcsolva, mennyit pörgött a processzora, merevlemeze, vagy mennyit világított a monitora, stb.? Ebből következtetnék a használat aktivitására. Vagy hülyeség a teszt?
Szerintetek mit érdemes nézni? Előre is köszönöm az segítő, építő jellegű hozzászólásokat (Leendő Mactesók )! -
Chal
addikt
Érdemi infó egyedül a hdd-ben levő óraszám, de az is csak akkor releváns ha a gyári van még benne. Viszont nincs az OSX-ben semmilyen SMART tool sajnos. Én egy fizetőset használok (SMARTReporter), de ilyet gondolom nem tudsz telepíteni vásárlás előtt. Ezzel meg lehet nézni a "Power_On_Hours" értéket.
Mondjuk ezzel is csak arra tudsz következtetni hogy mennyit volt a gép bekapcsolva, ami sokat nem jelent, mert erősen függ a környezettől is (por, pára, hőmérséklet, stb..). No meg mi a jobb? Ha napi 20-szor ki ki-be kapcsolgatják 5-10 percre, vagy ha hetente pörög 2 napot megállás nélkül, a másik 5-ben meg áramtalanítva pihen? (mondjuk a SMART erről is árulkodhat).
A kijelzőt nézd meg inkább, hogy porosodik e belül, meg kérdezz rá hogy volt e utólagos SSD beépítés, és milyen formában van megoldva.
-
geefh
csendes tag
Köszönöm az infót. Megpróbálom beszerezni a programot.
Egy másik kérdés: noha egészen jól teljesít a teszteken, mint integrált videókártyát, nem igazán tudom hova tenni... szóval az Intel Iris Pro 5- és 6k sorozat grafikai munkára mennyire alkalmas - szemben mondjuk egy dedikált NVidia GT 660 vagy 750-nel? Mindenképp érdemes a dedikáltat választanom, vagy könnyűszívvel megalkudhatok az integrálttal szerintetek?
[ Szerkesztve ]
-
Bermi
aktív tag
Még egy iMac 27-en gondolkozom (két irodai gép kell a mini megvan).
MK462 és MK472 között vacilálok, ha mindkettőhöz 256gb ssd kérek, akkor a konfigurációban még a +72.800,--al is olcsóbban jön ki az MK462, mintha a MK472 fusion helyett választanám az ssd-t (+36.400,-).
Egy dolgoban különbözne a kettő, a videókártyában: AMD Radeon R9 380 és 390 között nagy a különbség? Forintban megéri a plusz pénzt (+ 33.600,-) vagy elhanyagolható a különbség?
Segítségeteket kösz előre is.
BermiF1.....
-
bmwk1200s
őstag
Ez attól függ mire lesz használva. A kijelzőt tudomásom szerint szépen kihajtja, videó és kép editálásba is be tudnak szállni, Game felejtős (vagy erős kompromisszumokkal és vagy régebbi játékok).
Itt látod összehasonlítva: [link]
Én azt a plusz 100euró körüli felárat lehet már megadnám a 390 javára, de ez én vagyok, lehet amire te használnád, ott sosem jönne ki a különbség.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Bermi
aktív tag
F1.....
-
Mela Kehes
addikt
Üdv!
Tudtok ötletet adni miért nem megy nálam az Airdrop? Eddig nem használtam, most mikor kellene nem látja a telefonom. Vagy kellene valamit állítanom? Neten azt olvastam csak telón kell bekapcsolni."Ha lehet menni akkor menjünk, ha meg tökölni kell akkor meg tököljünk."
-
Kommy
veterán
válasz Mela Kehes #26444 üzenetére
Ugyan úgy be kell kapcsolni a gépen is mint telefonon, hogy ki lássa.
-
Ragnar95
félisten
válasz Mela Kehes #26446 üzenetére
Milyen gépről van szó, támogatja egyáltalán az AirDropot iOS-el is? Csak mert vannak bizonyos modellek, amiknél csak másik Mac-kel megy az AirDrop.
Elég megbízhatatlan tud amúgy lenni sajnos az AirDrop csomószor, úgyhogy ha sikerül is bekapcsolni, nem garantált, hogy működni is fog.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Ragnar95
félisten
válasz Mela Kehes #26448 üzenetére
Milyen évjáratú a gép, erre irányult a kérdésem, mivel hardveres követelményei is vannak az AirDropnak
Itt a hivatalos leírás az AirDropról, a 2012-es modellek a legrégebbiek, amik támogatnak AirDropot iOS-el.Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
Chal
addikt
Szerintem meg ne erőltesd, az AirDrop az Apple egy olyan találmánya ami soha nem működött jól. Hagyniuk kéne az egészet, láthatóan zsákutca. Hogy ennek fejlesztési (emberi) erőforrás az oka a részükről, vagy technikai, azt nem tudni, de úgy bughalom az egész ahogy van.
Igen, én is láttam már működni, ha a csillagok is úgy állnak, meg kakast áldozol éjfélkor akkor LEHET hogy megy, de pont az vele a baj, hogy nagyon gyakran nem megy, főleg akkor, amikor nagyon kéne, így aztán felejtős az egész. A legjobb kikapcsolni, és elfelejteni.
Az egy elemű ("de nálam jó") statisztikákat kéretik mellőzni, elég csak beírni a googlebe valamilyen releváns keresési kulcsszót, és látható hogy mekkora rakás **ar az egész.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X -Új RTX 4060 Ti -Új 16/32GB DDR4 - 256GB-4TB SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / RTX 2060 12GB / 32 GB DDR4 / 240GB SSD+1TB HDD
- Kezdő GAMER PC! i3-9100F / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 250GB SSD / 450w!
- Apple iMac - 22" 4K Retina (2019) DCI-P3 i3-8100, 8 GB / 256 SSD, RADEON 555X 2GB // +SZLA +GARANCIA
- i7 NUC Gigabyte / I7-6500U / 8GB DDR4 / Wi-Fi / GB-BSi7A-6500
- ÚJ GAMER PC: RYZEN 5 5500 - RTX 3070 - 32GB RAM - 1TB SSD - 600W TÁP - 3 ÉV GARANCIA
- 5800x3D + Asus TUF B550M-Plus + 48GB DDR4
- Acer Predator Orion 3000 GAMER PC / i7-9700 / RTX 2060 SUPER 8GB / 16GB DDR4 / 1TB SSD / 1TB HDD
- MSI B150M - I7-6700K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest