- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Crypto Trade
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Netflix
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- Milyen NAS-t vegyek?
- DIGI kábel TV
- macOS PC-re
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
-
IT café
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Elég komoly lehet az új frissítés, 11.11.1.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
DanielK
addikt
válasz nylontacsko #22451 üzenetére
Mert sokakat, köztük engem is, qrvára zavart. Én terminal paranccsal lőttem ki az első alkalom adtán. Designban sem megy a mostani os x-hez, használatban is lassú stb.
-
kisjimy
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy imac mini i5 2.6ghz kis ketyerét.Mit kell róla tudni? érdemes venni? sajnos helyhiány miatt nem tudok venni imac-et,ezt is tv-re kötném.Köszönöm a segitséget!
-
rii
nagyúr
sziasztok
ha van egy file, tele filenevekkel, kb. 300.000 db
akkor meg lehetne oldani script-tel finder-szerű keresést?- kis keresőmező - be lehet ütni a filename-t
- ezt a filename-t grep-pel lehetne-e szűrni
- és a találatokat egy listában megjelenítené
- ahonnan be lehetne húzni az InDesign-ba?piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Ragnar95
félisten
válasz nylontacsko #22451 üzenetére
Először nekem is hiányzott, de kb 1-2 nap alatt átszoktam Spotlightra, mert az is tud mindent, amire a Dashboardot használtam (árfolyam-, mértékegységváltás), időjárás meg ott van a NC-ben.
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
DanielK
addikt
Na, én is vettem egy lotigech egeret. Anniyt panaszkodtatok, hogy utánajártam és a csodás egér miatt néha fájt már a kis ujjam és a gyűrűs ujjam is.
Ergonómiailag egy rakás.... A funkciói hiányoztak volna.
Helyette vettem egy m335-öst. A nagyobban gondolkodtam, 535, de azt mondtátok, hogy bt-n a logitech haldoklik.
Szerencsére funkciókban gazdagabb, mint a csodás egér.
Pl mission control, app exposé, desktop váltás, zoom in/out és még sorolhatnám... A két gombra szinte bármit be lehet állítani. Így többet is tud, mint a csodás egér! -
Mister_X
nagyúr
válasz Totheground #22464 üzenetére
Mit is tud ez a magic trackpad, hogy mindenki a csodájára jár?
"Most kell szerénynek lenni, mert most van mire." --- "All dreams eventually disappear when the dreamers wake."
-
kispecek
aktív tag
Üdv!
Valaki tudna nekem segíteni aki keni vágja a finalcutprót.
Örömmel venném ha privát üzenetben megkeresne.
Nem akarom sürgetni, de elég sürgős lenneKöszönöm!
Napi egy alma - az orvost távol tartja.
-
DanielK
addikt
válasz Totheground #22464 üzenetére
Macbookon ok, de imac előtt nekem nem kényelmes. Ahogyan a csuklómat ott tartom előtte, az nekem hosszú távon fárasztó. Persze van a gesztusok miatt, de valahogy nem tudok vele hosszan dolgozni. Valamint pixelmatorban, meg a logoistban nem jó vele pozicionálni.
Amúgy te hogy tartod a kezed a trackpadnél imac előtt?Amúgy meg az egérre mondtam, hogy jobb, mint a csodás egér!
-
oszy
veterán
Az OS X-et újra lehet rakni úgy, mint a winfost, hogy vsak a rendszer partíciót törlöm le? Még nem vágom ezt a részét a dolgoknak... Esetleg valahol valami leírás vagy videó van? Nagyon köszönöm!
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
DanielK
addikt
válasz Totheground #22471 üzenetére
Aham, akkor széles asztalod van. Ezek szerint. Sajnos nekünk elég keskeny, így ha kinyújtom a kezem (alkarom), akkor szinte már majdnem az asztal végén vagyok.
-
TigerCat
nagyúr
válasz DanielK #22475 üzenetére
Ha nem menne, mint az előző típus esetén, akkor sem lenne gond. Hozzáadod alkalmazás specifikusan és kész. Most is van 6-féle beállításom, attól függően, mit csinálok éppen. Pl.: képszerkesztőben nagyítás-kicsinyítés, a középső gomb 100%, Finderben pedig a szokásos holmik, de jobbra-balra döntés az másol és beilleszt. Jobbra fent tudod hozzáadni ezeket...
Az viszont kimaradt, hogy a magyar kiosztást hírből sem ismeri sajnos, tehát ha ALT+CMD+0-val a valós méretet akarom beállítani, akkor nem fog menni (Pixelmator), ezért az alkalmazás billentyűparancsát kellett átállítanom előtte. US kiosztáson a 0 a 9 után van, tutira ez lesz a gond.
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
oszy
veterán
Hogyan lehet a jelszó kérést kikapcsolni? Bekapcsolásnál még jó, de "ébredésnél" már nagyon nem!
-
-
rjg
őstag
válasz n.andras74 #22480 üzenetére
SMC és PRAM resetet már próbáltátok?
MacBook Pro 16" M1 - Galaxy S24 Ultra
-
oszy
veterán
válasz n.andras74 #22480 üzenetére
Neked is lassabb lett a kapitánnyal?
(#22481) rjg: Azt hogyan kell?
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Közben találtam valamit az Apple oldalán. SMC, PRAM (NVRAM)
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Új iMac vásárlás előtt állok. A jelenlegi 4-5éves, szóval kiszolgálta az idejét.
Melyiket érdemes most venni? 27-est szeretnék mindenképp, Fusion Drive, bár lehet inkább egy FULL SSD kellene bele, mert ahogy olvastam az 1TB-nél csalt az Apple az új 27-esnél (24GB SSD). A kifutóban még rendesen 128GB-os SSD van?
A nagy kérdés M290X vs. M390... Megéri a többlet pénzt és a kisebb SSD területet?
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
blakey
titán
Nem tudom, hogy nálad mi okozhatja a lassulást, nálam nagyon gyors minden. z SMC és a PRAM resetet csináld meg.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nylontacsko
senior tag
4-5 éves iMac kiszolgálta az idejét.
Pfehhhhh... nem semmi.
Itt falun, erre az a kérdés: Oszt mijé'?"Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, mindenképp igazad lesz."H.F
-
Cold5
senior tag
válasz nylontacsko #22486 üzenetére
Azééééé! Azé, Azé, Azé! (drága Hofi, isten nyugosztalja)
[ Szerkesztve ]
kérnék 8 bacardit, 4be, 2 kólával...
-
az 1TB-nél csalt az Apple az új 27-esnél (24GB SSD)
És ez hogyan jelentkezik a mindennapi használat során? Tippem szerint azért csökkentette, mert átlagos használat mellett ennél több adat nem forgott rajta. Még így is jóval több, mint amit az SSHD-kba raknak.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
24GB-on csak a rendszer fér el kb, még a gyakran használt appok sem nagyon, szóval egyértelműen lassabb az új Fusion Drive, mint a régi, hiszen a HDD-ről fut minden 3rd party app...
Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz Ragnar95 #22490 üzenetére
24GB-on csak a rendszer fér el kb
Miért olvasná be oda az utolsó szögig a telepített rendszert? Nálam most 2.6GB RAM-ot eszik amiből 1.7GB az alkalmazásmemória. Tippem szerint a rendszer működéséhez szükséges fájlok mérete nem haladja meg a 4-6GB-ot, a többit a programok és adataik használhatják.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
rol33
aktív tag
két gmail-es fiókom is a mail alkalmazással használtam eddig hibátlanul, tegnap frissítettem a 10.11.1 -re, azóta csak az egyik fiókommal tudok levelet küldeni. mondanom sem kell nem nyúltam semmihez.valaki 5let
®
-
rjg
őstag
Ettől még azt kimondhatjuk, hogy az Apple megint fillérb@szó volt és olyan helyen spórolt a userek rovására, ami az előző -saját - megoldásához képest is visszalépés? Ettől még lehet, hogy igazad van és a felhasználói élmény nem fog sérülni, mert szoftveresen megoldják, na de akkor is...
-
A tudaton kívűl, hogy neked csak 24GB-os a virtuális péniszed, mi zavar még benne? Ugyanannyi memóriából, most 5 gépet csinálnak az eddigi 1 helyett. Ez tipikus költségoptimalizálás a gyártó részéről. Amíg ezt nem veszem észre a mindennapi használat során, pont nem érdekel mekkora mérettel oldja meg.
-
rjg
őstag
Ha valaki audio vagy video szerkesztésben használja munkaeszközként a gépét, akkor szerintem villámgyorsan előáll az a helyzet, amikor az aktuális projektet - ami eddig elfért az ssd-én - már a hdd-ről kell elérnie a rendszernek. A pénzügyi részében igazad van, csak ezt megint olyan lépésnek érzem, ami csak az Apple-nek jó. Hosszú távon pedig szerintem csak a win-win működik, nem véletlen megy a reklamáció a különböző fórumokon.
-
Ha valaki audio vagy video szerkesztésben használja munkaeszközként a gépét, akkor szerintem tisztában vele, hogy villámgyorsan előállhat ez a helyzet, és eleve SSD-vel szerelt gépet vesz.
(Vagy gyorsan bevásárol egy 128GB-os verziót.) Azért annak is megvan a diszkrét bája, hogy listázva van, melyik régebbi modelt miért érdemesebb megvenni. Talán még az összefoglalóba is érdemes lenne egy ilyen listát készíteni.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Ragnar95
félisten
válasz Totheground #22491 üzenetére
Nem hiszem,h ezt ne jelentették volna be, ha valóban megoldották volna.
cigam: alapból nem lehet több partícióra telepíteni a rendszert, így nem hiszem, hogy a rendszer saját magát tudná pakolgatni két különböző tároló között...Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.
-
válasz Ragnar95 #22499 üzenetére
Pedig ez a Fusion Drive lényege. Egy nagy meghajtónak látja a merevlemez, és SSD párost. Az SSD-t egy dinamikus "gyorsítótár"ként használja.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Tudományos Pandémia Klub
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen monitort vegyek?
- Mini PC
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest