Új hozzászólás Aktív témák

  • Bici

    félisten

    Sziasztok!

    A segítségeteket kérem.

    Van egy gépem, amin jelenleg XP van, és éjjal nappal be van kapcsolva.
    Fájlcserélők, meg torrent letöltők mennek rajta, ezen kívül erről a gépről megy 2db levelező progi (incredimail, Thunderbird), és az összes létező mesenger progi (skype, icq, msn, yahoo, aim), mivel barátnőm és én is többet használunk. :B
    Szeretnék Linux rendszerre áttérni, a nagyobb biztonság/megbízhatóság miatt, és mert láttam pár elég komoly kinézetű linux desktop-ot (tudom, ez utóbbi nem indok.).
    A file cserélők dolgát meg tudom oldani, és ugyebár a thunderbird is megy linux alatt, de az incredimail, és a messengerek nem, vagy csak erősen lebutított funkciókkal. (az incredimail helyett jó lenne egy másik csicsákkal telezsúfolt levelező progi is)

    Egy windows emulátoron töröm a fejem, vagy hasonlón. A lényeg, hogy a messengerek windows-os változatai hiba nélkül menjenek az összes funkcióval (videochat, kép, hang, smájlik, stb.). Ezen kívül telepíthetőeknek kell lenniük a weben megtalálható szmájli csomagoknak, is (a háttérképek, és képernyővédők letöltéséről már sikerült lebeszélnem a b.nőmet, de a szmájlik, hangok, stb kellenek. :W ). Az index.hu féle indafon is kell, hogy működjön!
    Szóval ha van erre valami megoldás, akkor szóljatok!

    A gép támogatja a virtualizációt, és a 64 bitet is.

    Köszönöm!

    MOD: SUSE linux-ra gondoltam első körben a szép külsője miatt, de bármi másra nyitott vagyok, még nem vagyok akkora guru, hogy tudjak különbséget tenni. Ez ügyben is várom a javaslatokat.
    Ja, és egy minimális látogatottságú file szerverként is akarom használni, hogy a munkámat meg tudjam gyorsan, és biztonságosan osztani a munkatársaimmal (ingyenes tárhely helyett).

    [Szerkesztve]

    Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

Új hozzászólás Aktív témák