Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    Windowson még nagyon jó program az mp3DirectCut, tud mp3/aac fájlokat veszteségmentesen vágni, manipulálni, egyesíteni. Linuxon egyetlen program sem tudja ezeket mind, persze ott van az mp3merge, mp3splt, és hasonlók, de azok messze nem tudják mind, amit az mp3DirectCut tud. Aztán Windowsra még elég jó program a Goldwave és az Adobe Audition. Persze, ezek mennek Wine alatt is, de ha mindenért Wine-ozok, akkor nem volt értelme Linuxra váltani.

    Esetleg sakkprogramok GUI-ja nincs nagyon Linuxra, legalábbis olyan, amelyik normálisan támogatja a sakkmotorokat, megnyitáskönyveket, végjáték-adatbázisokat, játszmaadatbázisokat, vaksakkot, stb-t. A modernek közül egyedül a josé van (meg fizetősök közül a szintén javás Shredder), de az is valami javás szar, a többiek, a scid egy bughalmaz, az xboard és társaik meg rég elavultak. Bezzeg Windowsra ott van a Chessbase, Shredder, Aquarium, Arena, meg a josé is.

    Aztán a kiadványszerkesztés terén sem áll jól a Linux, (La)TeX vonalat támogatja (+LyX), meg a Scribust, de ezzel kifújt, InDesign, QuarkXpress csak Wine-re szenvedhető fel. CAD programok szintén tobzódnak Linuxra, bár én nem CAD-ezek.

    Plusz Windowson a Total Commander is nagy istencsászárság. Linuxon legjobban a Double Commander közelíti meg (de utol nem éri), aztán a Krusader, Tux Commander, GNOME Commander. Persze a TC is megy Wine alatt, meg az uTorrent és a foobar2000 is, de mondom, nem akarok windowsos programokhoz kötődni.

    A LibreOffice meg hiába nem rossz (én elvagyok vele), de a MS Office sajnos jobb, bár én a hiányzó funkciókat kiváltottam Linuxon LaTeX-hel, szóval elég a LibreOffice. Plusz Wine-ra fel lehet szenvedni az MS Office-t, de egyrészt istenkárolmás, másrészt mazohizmus kell hozzá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák