- Milyen program, ami...?
- DIGI internet
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Hatalmas a verseny a Tesla új gigagyáráért, Musk nagyon elfoglalt
- Ubuntu Linux
- Így oldaná meg a hallucináló chatbotok problémáját a Google, közbeszól az Intel
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 7
Új hozzászólás Aktív témák
-
cyberkind
nagyúr
A kard, ami pajzs?
Paranormal Cocktivity
-
Ami a 2000-es években a terrorizmus volt, az most a gyerekek védelme.
A kormányok (= politikusok) mindig fognak találni valamit, amivel megindokolhatják, hogy beledughassák az orrukat oda, ahol semmi keresni valójuk.A tej élet, erő, egészség.
-
Utána majd a meztelen csigák védelme következik...
-
ergoGnomik
tag
A bűnözők mindig fognak találni valami legitim lehetőséget amivel visszaélhetnek, hogy bűncselekményeket kövessenek el (= beledughassák az orrukat oda, ahol semmi keresni valójuk). Impasse. Dobjuk a gyeplőt a lovak közé és jöjjön az anarchia?
Ettől persze a politikusoknak még jár a ló himbi-limbi oda ahová keveset süt a nap.
-
válasz
ergoGnomik #4 üzenetére
Nekem akkor fogadható el bármi ilyen, ha én (állampolgárként) ugyanígy hozzáférek a politikus dolgaihoz.
Mondjuk tudok a bankszámláiról, ingatlanjairól, vállalkozásairól - és számon kérhetem őket a megmagyarázhatatlan gyarapodásról, továbbá a Nav érdeklődését is felkelti (nem csak az, ha én egy használt bringa eladásakor nem adtam bevételi pénztárbizonylatot).A tej élet, erő, egészség.
-
t72killer
titán
oké, és akkor van fék/ellensúly, azaz ha a gyerekvédelmisek helyett az adóhivatal, TV-díjmaffia, covidkarantén-felügyelet, random kitalált állami zsebmetszősdi-"szabályozósdi", stb turkálna az adataim között JOGOSULATLANUL (mert ugye nem ilyen célzattal kaptak kvázi lehallgatási engedélyt), akkor a delikvenseket leültetik 10évre?
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
Ptech
őstag
Ja, hogy a gyerekeket kell megvédeni. Már hirtelen azt hittem, hogy megint a terroristáktól kell félni.
-
t72killer
titán
naigen, ezért vagyok én szkeptikus ezzel az egésszel szemben.
- tény, a bűnöző fog titkosított csatornákat használni
- de az is tény, h az első másodpercben amint rájön, hogy figyelik, vált másra. Mindíg lesz más...Innentől kezdve az egész megfordul, és a beépített lyukaknak köszönhetően a bűnözők fogják használni a komplett megfigyelési rendszert a civil lakosság ellen.
Azt már láttuk, hogy a gazdasági és állami szervek hogy bánnak a felhalmozott adattömeggel. És ezek MINDENT tudni akarnak rólad a farokkörmérettöl kezdve a macskád étkezési szokásaiig.
[ Szerkesztve ]
Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.
-
zizidor
senior tag
Tulajdonképpen teljesen mindegy az indoklás, ha egy titkosított kommunikációhoz ilyen-olyan feltételekkel mégis hozzá lehet férni (megvan hozzá a technikai lehetőség), akkor az valójában nem titkosított.
Lehet jogos a hozzáférési igény, csak akkor ne nevezzük titkosítottnak.Az intelligens ember csodákra képes. Az idióta ember bármire.
-
válasz
t72killer #10 üzenetére
Egyébként meg a bűnöző épp nem fog titkosított csatornákat használni. Mint ahogyan semmilyen mobileszközt sem.
A politikusgengszterek is a visszacsorgatós megbeszéléseken mindenkivel kint hagyatják a telefont.A nagy lehallgatás-pártiaktól szívesen kérnék statisztikát, hogy évente hány és mekkora kaliberű bűnügyet sikerült lehallgatással megakadályozni (pláne amit enélkül nem lehetett volna).
A tej élet, erő, egészség.
-
ddekany
veterán
Honnan tudja a rendszer, hogy egy üzenet címzettje gyerek-e? Ha tudja, pl. mert a szülő jelenti, hogy ez a gyereke fiókja, akkor tán azt kéne korlátozni, hogy ki küldhet üzenetet oda. Pl csak akit a szülő megbízhatónak jelölt. És akkor nem kell az üzenetek törzsét központilag elolvasni... (A kapcsolati gráffal is már bőven vissza lehet élni.)
-
ti mind konteósok vagytok! miért nem hiszitek el, hogy ezt csak a jogszabálynak megfelelően fogják használni?! csakis és kizárólag.
mint kormányunk is pegasus-t. a vizsgálat is kimutatta.
हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे हरे राम हरे राम राम राम हरे हरे Góranga!
-
SP!T
addikt
Nem értem az elképzelést, hogy miért gondolják azt hogy egy sértett gyerek (hiszen a védelmükről van szó) nem adná oda önként a telefont és az abban lévő beszélgetést? Ha nem adja oda, valószínűleg azért mert nem sértett, nem? Az pedig édes kevés indok hogy a szülő gyanakodik valamire. Ennyi erővel hozzanak törvényt arra hogy meg kell mutatnia minden gyermeknek a naplóját a szüleinek, gyámjának ha azok kérik.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
ddekany
veterán
Akkor mit is csinálna ez a törvény módosítás? Mi lenne a szerepe a szülőnek? Én sexual abuse-t láttam (szóval bűnözés), nem azt, hogy pl. az osztálytársai cikiznek vkit. (Erre reagáltam, hogy tán nem kéne engedni, hogy kiskorú bárkivel üzeneteteket váltson.)
[ Szerkesztve ]
-
SP!T
addikt
válasz
peugeotmate #16 üzenetére
Ezt értem amit írsz és jogos is, de ha a beleegyezése nélkül megnézed a beszélgetést, akkor az már csak feltételezéseken alapszik. Mi teszi indokoltá a kérésed majd jogilag? Tehát a jövőben feltételezésekre hivatkozva bármit le lehet kérni majd? Ez újabb problémákat vet fel. Én erre próbáltam rámutatni.
Extra meglátás -> el kellene gondolkoznia a társadalmunknak hogy mikor is adunk telefont és azzal egy állandó internet elérhetőséget biztosítva a gyerekeinknek. Szomorú hogy sokszor én is azért veszek meg valamit a gyerekemnek, mert mások is megvették és előre látom hogy panaszkodni fog a gyerek amiért csúfolják, gúnyolják hogy neki nincs. Vagy csak a hiánya miatt nem tud arról a játékról beszélgetni amiről a többiek beszélgetnek szünetekben. Túl sok a lusta trehány szülő és ezzel belekényszeríti a többit is.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
Fred23
nagyúr
Nem tetszik ez az irányvonal, de nagyon. Sajnos az várható, hogy terjedni fog.
Rive: A szimpla kérdés az, hogy mitől/kitől kell jobban tartanunk. Én a politikusoktól jobban tartok, mint akár a terroristáktól, éz az amúgy is túl erős állam további hatalomnövekedéséből se kérnék, ha lenne választásom.
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
A házkutatás (mint a magánszféra: magánélet megsértése) lehetősége pl. nagyon régi intézmény, teljesen hasonló jogi alapokkal - mégse látom a tömeges felzúdulást.
Ha pl. az merülne fel, hogy lehessen olyan szuverén magánterületet felállítani, ahova akkor se mehet be senki, ha a tulajt épp gyilkossággal kergetik, akkor a legtöbb ember elég furcsán nézne.
Nem egészen értem (ja, de: mindenki a magyar kormányból indul ki
) miért lenne efféle terület abszolut elvárás, ha számítástechnikáról van szó.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
ddekany
veterán
Az ilyen "már rég van ilyen" analógiák azon buknak el a valóságban, hogy ignorálják, hogy a hatékonyság egy nagyon fontos tényező. Ha nem végpontokon valósul meg a titkosítás, nincs nagy technikai/fizikai akadálya, hogy mindenkinek minden üzentét monitorozzák/analizálják, méghozzá anélkül, hogy ezt észlelné. Ellenben a házkutatás kevésbé skálázódik (pl. nem tudsz minden lakást minden nap átkutatni), nyilván sokkal feltűnőbb, stb.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
gondolom ezt az eu-ban nem fogják bevezetni, mivel illegális lenne.
mondjuk a világ többi részén még nem illegális, csak erkölcstelen.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
a házkutatásokkal az a helyzet, hogy nagyon drága kivitelezni őket.
bírói végzés kell, sok ember kell hozzá, folyton üvöltözni kell, hogy ki melyik hatóságtól jött, nagy munka.
ezért lehet rá számítani, hogy házkuti viszonylag kevés lesz.ezzel szemben az elektronikus 'házkuti' triviális, olcsó, nagy mennyiségben kivitelezhető, és vonzó is a gazembereknek. ezért kellene valami hihető ellensúly.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Rive
veterán
Amit irsz az nem az analogia bukása, hanem a technológia (és a kormányzat) iránti bizalom deficitje.
Teljesen jogos (civil) igény, hogy a magánszféra védettségének (annak minden formája) limitált: limitálható legyen meghatározott, súlyos esetekben.
Ha nem tetszik akkor nem ez ellen az alapvető igény ellen kell sipákolni, hanem a technológia és a kormányzat feletti ellenőrzést kell megerősíteni.
#23: bírói végzés kell, sok ember kell hozzá, folyton üvöltözni kell, hogy ki melyik hatóságtól jött, nagy munka
Civilizált helyeken az elektronikus lehallgatás (hát, legalábbis a 'szervek' általi) ~ ugyanekkora macera - de legalábbis erre van jogos igény.
[ Szerkesztve ]
-
Rickazoid
addikt
Ezzel effektíve betiltanák a titkosítást (ráadásul nemzetközileg, mert olyat nem tudsz, hogy egyik oldalon titkosított, a másikon meg nem), hátsóajtós titkosítás ugyanis nem titkosítás. Nem mellesleg hiába hivatkoznak, hogy "de hát a törvények így meg úgy védik," további törvényeket változtatni sem tart sokáig, még a legszigorúbbak is átírhatók pár év alatt, ha kellőképp megváltozik a politikai szélirány. És persze megint a gyerekek védelme az ürügy, már unalmas nagyon.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
bambano
titán
előfordul, hogy nem tud megfelelő jogalapot teremteni, például azért, mert magasabb rendű jogszabály tiltja.
például ha az Ensz emberi jogok egyetemes nyilatkozata kötelező joganyag lenne minden Ensz tagállamban, akkor máris nem lehetne törvényt hozni erre a mocsokságra, amiről a cikk szól.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Rayyy
senior tag
Jó, akkor nem értem. A gyerekeket meg kell védeni online (is). A gyerekek neteznek, valamilyen közösségi helyen – FB, Insta, Discord, online játékon belül – betalálja őket valami ismeretlen és beszélgetést kezdeményez... A fentiek titkosított üzenetváltásnak számítanak? Tehát arról van szó, hogy megnézhetik-e az ismerősök közötti üzenetváltásokat?
Szerk.: a Discord például üzenetküldő appnak számít? Egy online játék annak számít? Mert a zaklatás nagy része azokon keresztül megy.
Szerk 2.: az komoly, hogy amúgy például a FB privátokat nem nézik? Mármint úgy csinálnak, mintha ez lenne a helyzet?[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
BBorg
tag
Jó, tegyük ellenőrizhetővé a titkosított kommunikációt, mert egyes felhasználók esetleg gyerekek lehetnek és egyes gyerekeket esetleg szexuális bűnözők célozhatnak meg titkosított üzenetekkel. Ha belenézhetünk a titkosított üzenetekbe akkor megvédhetjük a szegény gyerekeket. Arról persze nincs szó, hogy bárki ellenőrizhesse, hanem csak az "adatvédelmi hatóság", tehát az állampolgár feladja valamilyen jogát egy hatóság felé, hogy amikor Michelle Donelan jóbarátja molesztál egy 9 évest, akkor le tudja állítani a nyomozást. Igaz? Megértettük?
Na akkor ugyanezt az elvet követve azt mondom, hogy minden politikus minden kiejtett szavát és leírt betűjét is tegyük nyilvánossá, hiszen némelyik politikus olykor korrupt szokott lenni. Mivel ez nem csak némely politikusra tud igaz lenni, hanem nyomozó (adatvédelmi) hatóság tagjaira is, ezért nem elég az üzenetek ellenőrzését rájuk bízni, hanem mindjárt nyilvánosságra kell hozni.
És miért állnánk meg itt, legyen mindenkinek és a kutyájuknak minden kommunikációja, hasfájása és szellentése nyilvános, szűrhető és kereshető.[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
Sokféle "digitális tér" van, mindben lehetnek mások a szabályok. De azért annyit én meghagynék valószínűleg, hogy kettő (vagy néhány) ember szabadon beszélhessen úgy egymással, hogy ne azon gondolkodjon, hogy ez vajon később lerontja-e a profilját vmi politikai rendszer metrikái szerint. Ha nem lehet ezt, az olyan, mintha most se tudnál a sarokba elbújva suttogva sem beszélni mással anélkül, hogy oldalról belógna egy állami mikrofon. Igen, végponti titkosítással a bűnözőknek is könnyebb beszélgetni, de valamit valamiért... talán elégséges, amennyire más módszerrel le tudják őket fülelni. Illetve amit mondtam, hogy ha kell lépni gyerekvédelemben, akkor inkább a kapcsolati gráf legyen korlátozható a szülők által. (Plusz ők megteremtik az alternatívát maguknak, ha szükséges, azaz nem fognak a közismert platformokon szervezkedni.)
[ Szerkesztve ]
-
Rive
veterán
Mindegy, mi kivételt hagysz, előbb-utóbb mindig elő fog kerülni olyan eset amikor szükség lett volna odahallgatni.
Ez csak azon a vonalon 'oldódik', hogy ha a 'szerv' feletti kontroll garantálja a magánszférát - illetve annak kizárólag indokolt esetbeli megsértését.
Ui.: és, mint a hazai példa mutatja: ha valahol nincs meg a 'szerv' fölötti kontroll, akkor igazából semmi se tudja garantálni a magánszférát
[ Szerkesztve ]
-
gorbep
senior tag
ezzel csak azt érik el, hogy fellendül a titkosító appok piaca... majd titkosítod a szöveget azelőtt, mielőtt a programba beírod... a túlvégen lévővel meg megegyezel a kulcsban... majd lesznek ilyen beépülő modulok...
Megoldva...
Vadidegenekkel meg nem is kell titkosítva beszélgetni... mert lehet hogy éppen amúgy is Ő az aki lehallgat...
De mondok jobbat... kiskorúak nem használhatanak végponti titkosítást... ennyi! Problem solved...
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Mint ahogyan elvileg a 13 év alattiak (USA szabály) nem használhatnának közösségi médiát, vagy 16 év alattiak (EU szabály) csak szülővel regisztrálhatnának bárhová [= szerződhetnének].
Szerinted ez jelenleg mennyire van betartva?Gyakorlati szempontból pedig Pistike jobban ért a számítástechnikához, mint a szülei.
A tej élet, erő, egészség.
-
Gaga
tag
Könnyek szöktek a szemeimbe. Biztosan a gyermekvédelem miatt lett ez a buzgóság, amikor a Sound of Freedom tiltott dolog lett minden platformon.
-
gorbep
senior tag
Értem... szóval mindenki szopjon mert a szolgáltatók nem akarják/nem képesek egy valid korhatár ellenőrzése...
Ezen az elven akkor tiltsuk be a "felnőtt ipart" is, a cigarettával meg az alkohollal egyetemben, mert ez ott sem megoldott...
HA pistike meg 18 felettinek gondolja magát, akkor őt miért is kellene megvédeni?
- Micimackó! Hogyan betűzik azt, hogy szeretet? - Sehogy Malacka, azt érzik .......
-
Rive
veterán
Egy ellenőrizhetetlen platform törvényszerűen vonzza a kellemetlen eseteket.
Efféle 'engedély' nem kompromisszum lenne.A kompromisszum helye ott van, hogy életellenes cuccnál engedélyezett a fülelés, adócsalásnál és politikai ellenfeleknél meg pl. nem.
-
Jesus_Shaves
tag
Az EU-nak már megvan a sajátja ("chat control"), csak a britek voltak olyan hülyék, hogy kiléptek, így most ezt a kört újra le kell fussák hazai pályán is. De az USA is előállt nemrégiben egy nagyon hasonló ötlettel (EARN IT). Már csak az a kérdés, hogy ki másolta kiről a házi feladatot.
-
ddekany
veterán
válasz
Jesus_Shaves #43 üzenetére
De az EU-s "chat control" még nem ment át amúgy. Ha nem tévedek.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ja, persze. A gyerekeket.
Bírom, amikor hülyének nézik a tömegeket ezek a totalitárius gyökerek.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Michelle Donelan brit ideológiai miniszter
Javítottam.
https://www.coreinfinity.tech
-
Apollyon
Korrektor
Kb. a Signal és a matrix kivételével mindenhez van hozzáférésük a hatóságoknak.
Hiszitek vagy sem, a magyar rendőrség is, meg a brit stb. EU vagy nem EU hatóság, ezekhez férnek hozzá:
- Teljes Facebook tevékenységek és messenger beszélgetések
- Whatsapp
- Viber
- Instagram
stb.
Értsd úgy, hogy a fenti alkalmazásokban ha beszélgettél, képeket és üzeneteket küldtél, a rendőrség / hatóság bizonyos tagjainak visszamenőleg korlátlan hozzáférésük van audió és videóbeszélgetéseket és a "liveozásokat" is beleértve, kivel mikor és hol (lokáció adatokkal).Itt a vergődés csak azon megy, mert maradt még néhány platform, amivel ezt nem tudják megcsinálni. Ez a Signal, meg a matrix kb. illetve a Briar amiről én tudok, a Telegram már hosszú évekkel ezelőtt elesett és elhalálozott a privát szféra kapuja előtt.
A whatsapp "tiltakozása" azért is mókás, mert az egy az egyben facebook alatt működik, szóval hiába beszélnek titkosításról, az ahhoz való kulccsal amúgy is csak ők rendelkeznek, és ki is adják, szóval ez csak egy színjáték a részükről.
Ez pedig azért is nagyon kellemetlen, mert ha egyes kormányok bekeményítenek szólásszabadság ügyben, akkor a többségnek ott van szinte az összes valaha lebonyolított kommunikációja a hatóságok kezében, visszamenőleg, minden elképzelhető begyűjtött adattal, amikben úgy lehet keresgélni, mint egy nyitott könyvben.
[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Alaaf Pi
aktív tag
Nem csak a csaj, hanem egy születési előjogos balfasz, egy lord is arcát-nevét adja hozzá.
Megpróbálom kideríteni mi a pénix van itt, mert ez a gyerekek zaklatása és kihasználása szöveg elég érdekes, nekem nem evidens, hogy gyerekekkel kapcsolatfelvétel, kommunikáció, vagy róluk szóló videók, képek is érintettek lehetnek, így két felnőtt közötti beszélgetésbe is bele akarnak olvasni?
Itt a terv egyébként, laza 302 oldal.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
it Megvédték a britek azon tervüket, hogy hozzá kell férni a titkosított üzenetekhez is, a gyermekek védelme érdekében.
- Új DELL Inspiron 16 Profi Fémházas Laptop 16" -25% AMD Ryzen 5 5625U 16Gb 512GB FULLHD+ IPS
- Új MSI Alpha 17 Gamer Tervező Vágó Laptop 17,3" -30% AMD Ryzen 7 5800H 16/512 Radeon RX6600M 8GB FHD
- HP EliteBook 850 G3, 15,6" HD, I7-6600U CPU, 4-16GB DDR4, 128GB-1TB SSD, WIN 10
- Apple Watch Series S8 41mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciáv
- Bontatlan ÚJ iPad Pro 2021 M1 11" 128Gb Wi-Fi+5G CELLULAR 1év apple garancia Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átv
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest