- Úgy néz ki, hogy betiltják a politikai reklámokat a Facebookon
- Mentik az emberek a kriptovagyonukat, a Binance durranhat ki legközelebb?
- A chipipar megmentését is a mesterséges intelligenciától várják
- 1000 dollár kölcsönt ad bárkinek az Apple
- Musk szerint ideje leállni, az AI veszélyes az emberiségre
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dabadab
titán
De, helyesírás, azon belül is központozás.
Egyébként nagyon egyszerű megkülönböztetni a kettőt: a helyesírás azt mondja meg, hogy hogyan kell leírni a nyelvet (vagyis ez előírja, hogy mit kell csinálni, konkrétan az összes szabály benne van a A magyar helyesírás szabályai c. kötetben, aminek momentán a 12. kiadása érvényes), a nyelvtan meg azt kutatja, hogy miképp működik a nyelv (vagyis itt nem központilag akarja megmondani valaki, hogy mi jó, hanem az a jó, ahogy az anyanyelvi beszélők beszélnek és erre próbálnak valamiféle szabályrendszert ráhúzni a nyelvészek).
Persze, a helyesírás jó eséllyel használni fogja a nyelvtan eredményeit (pl. a tulajdonnév az nyelvtani kategória, ahogy a szótő is), de ettől még két külön dologról van szó.
#33 Veron: jogos, bár a 12. kiadás óta a kötőjel ebben az esetben már opcionális.
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
Veron
őstag
Szerintem a kritikus gondolkodás és az információkutatás nem ugyanaz. Előbbi szükséges az utóbbihoz, de ahogy írtad is, nem tudsz ellenőrzni minden egyes hírmorzsát. Viszont csak ezért nem kell elhinni mindent, amit ránk öntenek.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
totron
őstag
Az átlagigénynek nem sajátja az ilyen fokú odafigyelést megkívánó műtípus, így a gépi teljesítmény is jobbnak hat. Műfordítóként egy időben voltak kísérleteim magyarázni az általad vázoltakat, majd jött a keserű-kényszerű elfogadás, hogy természetesen teljesen felesleges.
-
ddekany
veterán
Én pont ezt is írtam, hogy nem váltja ki pl. a fordítót, viszont lehet, hogy lesz egy ugrás a sebességben, tehát hirtelen kevesebb fordító fog kelleni. Persze nem tudom abban a szakmában konkrétan milyen szorzóról beszélünk. Meg nyilván azon belül sem mindegy, hogy hírt, használati utasítást, vagy novellát kell fordítani.
Új hozzászólás Aktív témák
it Integrálta a ChatGPT-t a Twitter egyik riválisa, így a felhasználók annak segítségével hozhatnak létre bejegyzéseket.
- Automatizált XBOX Bolt - Előfizetések, Játékok
- Eladó bányászgép / 2 RIG / 16 db 6600 XT Mech 2 OC
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra
- ASUS TUF Z270 MK2 + i7 7700K + Scythe Mugen 2 Rev.B cooler + Corsair 16GB RAM + Samsung M2 SSD
- Többé ne kell kompromisszum Tervező/Gamer DELL Precision 7720 i7-6920HQ/32GB/256SSD/P3000/17,3"
Állásajánlatok
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest