- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Addig kis reklám:
Megnyílt szerverünk Papyrust néven. 24/7 aktív hosszú távon.
Leginkább PVE.
Megtaláljátok a szerverkeresőben. Mindig vannak rajta páran, a hétvégeken és este nagyrészt tele van.Jelenleg teszt jelleggel 16 slotos, később folyamatosan bővül.
Egy asztali gép viszi (i7 3770, 8Gb ram...fut mellette egy cod és egy rust szerver is de csak szerverként megy, videókártya sincs benne), ha van forgalom akkor átrakjuk nagyobb szerverre.Korábban játszottam vele még 2014-ben akkor láttam benne fantáziát. Most úgy kiforrott annak ellenére hogy alfa hogy már bőven játszható ezért előszedtem újra. Rengeteg lehetőség van benne.
[ Szerkesztve ]
-
Nem annyira vészesen optimalizálatlan. 4 magot is kihasznál ha van. Grafika meg háát az tényleg olyan amilyen, bár félig minecraft függő is vagyok szóval feledteti tényleg a játékélmény.
Elviszi játszatóan core2-es notebook Ati 2600XT-vel igaz minden lowon. És játszottam i3-as integráltal meg AMD 5350-es integráltjával is. Ami eszi a gépet az a látótáv, az még maxra rakva egy R9 380-asnak is sok. -
A központi városban (random gen 0.0 koordinátán) egy tetőn termelek farmerként dologokat, mit éri meg termelni?
Jelenleg kukorica megy és kenyér lesz belőle de nem jó mert az üvegeket is belesüti a hülyéje, mindíg kell újat beleraknom. Víz nem gond, vödörbe vittem fel és azt főzöm ki üvegetbe, korábban a hó volt a legegyszerűbb.
Szeretném moddolni a játékot, pl ez hogy nem akarok üveget a kajába vagy legyen stackelhető ha konzervdobozból főzöm a vizet, le foglaljon külön helyet. Ezek apró de idegesítő dolgok. -
-
Na hát én a szerveremen biztos moddolni fogom ha megtalálom, amit úgy gondolok hogy nem életszerű azt biztosan. Ugyanígy a konzervdobozos vizet is hogy tisztítatlanul lehet 50-et is egymásba pakolni de tisztítva meg egy helyet foglalnak el darabonként.
Gondolom balanszolás miatt van hogy többe kerüljön ha kaja és ne legyen egyszerű a játék. Az igazi az lenne hogy az üvegek is kopnának el mondjuk 10x lehetne használni vagy 10% esélyel törne szét tehát fogyhat de ne ilyen mértékben. -
Azt sajnos nem, bár nem rossz ötlet. Víz szerintem nem nagy probléma, inkább a kaja. Még sivatagban is könnyű vízhez jutni a növényekből.
Vizre elég pár konzervdoboz és tűz. Kajára viszont kezdetben vadászattal lehet hozzájutni ha kifosztottunk a környéken mindent. Termelni is inkább nagyobb szinten.
Skillekből én a lőfegyverekre raktam, bár az ütőfegyverek valahogy tetszenek. Egy kalapácsütés a fejre az szokott segíteni sok szituban. Pisztoly meg shoti alig ér valamit, szerintem drága fenntartani alacsony szinten.
Ami szerintem fontos az a Quality Joe, hogy jobb minőségű cuccokat találj. Főleg nekem mert városban élek.
A havas táj is vonz kicsit, jó a hangulata és a fatörzsekbe is szokott lenni pár jó cucc, na meg persze ott mindenhol csak hó van víznek. -
Frissítettem a szervert és át is alakítottam. (Papyrust snow only)
A története a következő:
2025-öt írunk a zombi fertőzés megállíthatatlan volt ezért atom fegyvereket vetettek be sikertelenül. A bombák nukleáris telet idéztek elő, a föld teljesen kihűlt. Így a túlélőknek nem csak a megmaradt élőhalottakkal hanem a teljes földet lefedő zord hideg idővel is számolni kell.- csak téli hideg biome van a pályán, hó mindenhol! hőmérséklet mindenhol ugyan annyi. (Föld alatt kicsivel több)
- nincs központi város de kis városok, faluk vannak
- hud több infót ír.Javaslatokat várok még, a pályagenerárort nem piszkálnám de minden egyébre szívesen veszek ötleteket.
Pl tavakat befagyasztani valahogy
Jelenleg 4C fok a legmelegebb amit lejebb vinnék.
Köd, szél, vihar mindenhol ugyan annyi mint a havas biome alapja, ezt is majd durvábbra veszem[ Szerkesztve ]
-
De! Ez a lényeg. Hálózsák az első amit gyártani kell, meg ruha.
Gyakorlatilag első éjjel szinte biztos a halál ruha nélkül. Azaz tűzhely érhet valamit. Viszont víz, fa végtelen.
Növeltem az állatok számát is, kaja talán lesz elég.
Viszont csatlakozás után 10 játékbeli időig vagy 5-ös szintig nem spawnolnak zombik a környéken. -
Csináltam egy szervert, egy darabig jó is volt de szeretném valahogy egyedivé tenni. Összeírtam a gondolataimat. [link]
A mapgenerátor átírása a legfontosabb rész. A cél az hogy NE legyenek kimondott biome-k hanem legyen egy és az változzon át évszakoktól függően mondjuk 30 naponta.Most tartok ott hogy van egy biome amire paranccsal tudok havat, hóesést és mínusz fokokat varázsolni.
Tehát az alap tavasz és tél már meg van, ezeket event-be berakva a váltás már megvan igaz a táj egy tizedmásodperc alatt lesz havas. -
A nagy szerverren beállítottam NavezGane mappot nehéz fokozaton.
Beköltöztem egy pár szobás atombunkerbe, de fent mindenképpen kell kerítés mert megéreznek a dögök a föld alatt is és bontják le a fenti kunyhót. Nem egyszerű mert víz sincs sehol (égő talaj biome), kell portyázni ha életbe akarok maradni. Város nincs nagyon messze.
Megpróbálkozzak két egység magas cobblestone kerítéssel? Vagy mi a legegyszerűbb amivel nem mennek fölém?[ Szerkesztve ]
-
-
-
Navezgane mappon északon várostól nyugatra rendőrségre költöztem be. Igaz a lakók nem fogadtak szívesen, jó ideig tartott kiírtani kb 20 zombit de úgy néz ki hogy feljavítva jó épület lesz. Betonfalak kívül viszont fa belül. Van minden szoba készen, konyha étkezővel, tanterem, több mosdó, fegyverraktár, lőtér, irodák, cellák. Szóval pont jó csak bírjam védeni.
Hordával szemben gáz de meg lehet csinálni. Meg kismotorral város nincs messze portyázni, tó is van.
Rászoktam a folyamatos lopakodásra, rengeteg előnyt ad. Gyakorlatilag élet halál kérdés gyakran hogy észrevesznek-e. Éjszaka meg nem kell félnem ha nem látnak meg.[ Szerkesztve ]
-
Navezgane rendőrőrsel szemben van egy pláza és egy stadion. Hát azon beszartam. Megyek felderíteni nappal és futnak felém nagydarab zombik. Közelebb érnek és látom hogy futballjátékosok felszerelésben. Basszus többet stadion felé nem megyek. A pláza az aránylag könnyű, nagy hosszú terek.
Kajából most a krupli az amit gyorsan tudok termelni és eléggé laktató is grillezve.
Meg tanultam újra valamit, azok a zombik amiken van sisak, vagy az amelyiknek kilóg az agya azt nem tudom egy ütésre kinyírni kalapáccsal. Szóval vigyázni kell velük nagyon. Az a legrosszabb amikor ők ütnek le és nem tudok mozdulni, na akkor számíthatok rá hogy fél életem lemegy. (hardon játszok)
Ja meg amik másznak azokat inkább kerülöm, nem lövök annyira pontosan hogy fejbe tudjam lőni mert vagy a kezét vagy a hátát lövöm meg. -
-
Ha valaki szeretne akkor indítottam 24/7 szervert. PVE only, navezgane, 2-es nehézségen. A landclame block nagyobb védelmet ad.
Elég erős vas van alatta, azaz fut rajta még egy rust szerver pár játékossal (ami már nem lesz 100 playeres mert azt a szart ami ott volt az nem akarom mégegyszer)
A vas Dell T130 - Xeon X3450, 24gb ram, 250gb SSD a többi nem publikus.
A szerver LampTech PVE only A16 néven fut. Max 8 player de ha kell bővítem. Szabály csak annyi hogy nincs pvp, és tilos csalni, bugolni, egymást csesztetni. -
válasz Mr.Csizmás #171 üzenetére
Jó szórakozást hozzá!
Remélhetőleg nem sokára kijön az A17 verzió amiben jelentősen át lesz dolgozva a fejlődés és elég sok cucc jön be.
Ha kijön az a17 akkor 24/7 indítok magyar szervert. PVE only, navezgane lesz. Max 8 slot. Fixip. -
válasz Mr.Csizmás #173 üzenetére
Minecraftnál ez kissé összetettebb, van benne hasonlóság.
Ha kell segítség valamiben akkor írj nyugodtan!Kezdetnek mindenképpen amit ír tutoriált az meg kell csinálni. (ruha, eszközök,ágy készítés...végül trader felé mutat bár az még nem fotos)
Annyi biztos hogy az elején vagy éhen halsz vagy megesznek. Nekem legalábbis ez volt a választék az első játékomkor.
De a legjobb egy romos házba éjjszaka minden ablakot bepalánkozva reszketni amikor a horda vonul.Nem emlékszem kulcstartóra. Régen én csináltam a PH minecraft szerverét, meg jópár másik játék szerverét is. Illetve sok dolgot adtam el az aprón.
-
válasz Mr.Csizmás #175 üzenetére
Itt nincs lebegő kocka, fizika van mindenre.
Építkezésnél oda kell figyelni hogy mi mennyit bír el! [link]
Ha egy épület szerkezete túlterhelt akkor random is eshetnek le darabok idővel.Illetve ha több száz TNT-vel alápakolsz egy tornyháznak akkor pár perc mire leesik ami megmaradt belőle.
-
válasz Mr.Csizmás #178 üzenetére
Kimondottan grafikai modot még nem használtam de úgy tudom van hozzá ENB mod. Amiket használtam az UI mod hogy kijelezze az aktuális hőmérsékletet. [link] Alapból a karakter menünél írja ki.
Ja ha Celsiust akarsz Fahrenheit helyett akkor konzolba beírni: settempunit C
Mert itt számít az hogy mennyi a külső hőmérséklet. Egy szál gatyával a havas tájakon meg lehet fagyni. De ha építkezel akkor épületen belül már rendben vagy, ott úgyis használod a tűzhelyet ami melegít. A túl meleg is árt, előfordult nálam hogy kint meg lehet fagyni és beöltözök majd bemegyek és megy több tűzhely és kohó akkor meg vetkőzni kell mert túl melegbe vedelni kell a vizet. -
válasz Mr.Csizmás #180 üzenetére
Kezdetben igen, de majd lesz ásód meg egy rakás más gyors szerszám.
-
válasz Mr.Csizmás #183 üzenetére
Ha folyóból/tóból vagy wc-ből szedted van akkor van esély rá hogy fosni fogsz.
Érdemes az összeset forralni tiszta vízzé tűznél. Az üvegeshez kell cooking pot a tűznél hogy forrad, a konzervdobozoshoz meg nem kell viszont azt nem lehet egymásba rakni hogy kevesebb helyet foglaljon.[ Szerkesztve ]
-
A17 Navezgane map ha kell valakinek:
Innen tölthető nagyobb méretben: [link][ Szerkesztve ]
-
Ha valaki szeretne akkor indítottam 24/7 szervert. PVE only, navezgane. A landclame block nagyobb védelmet ad.
A szerver LampTech PVE only A17 test néven fut. Hosszú távra tervezem.
Szabály csak annyi hogy nincs pvp, és tilos csalni, bugolni, egymást csesztetni.
Zombik sosem futnak (éjszaka sem!), ez ilyen lightos könnyű szerver.
Jelszó:
teszt
Nem szedem le a jelszót, nem szeretnék sok játékost elég az aki itt megtalálja, ritkán leszek fent.[ Szerkesztve ]
-
válasz Mr.Csizmás #212 üzenetére
Ezt néztem ki bázisnak. Nem lesz egyszerű rendbehozni.
-
Fel szeretném újítani és körbevenni fallal. Nem szeretek magam építeni 0-ról bár tudom hogy az az igazi.
Remélhetőleg jó az ai és az úton menetelnek majd fel és lesz honnan számítani a hordát, nem pedig a hegyen meredeken.
3 blokk magasságban kezdetnek cobblestone wall rajta spike-ok. Később betonnal.[ Szerkesztve ]
-
válasz Mr.Csizmás #212 üzenetére
Most néztem hogy nem jó engedtem ki a portokat, most már jó lesz!
A17 map: [link]
Szerveren webes map: [link]Amúgy átköltözök másik házba, kezdetnek túl nagy falat amit találtam. Havas trader mellé megyek, úgy nézem hogy A17-ben a trade és quest nagyon megy.
[ Szerkesztve ]
-
Na hát maradtam a fent képként kirakott házba. De csak azért mert egy érdekes laboratórium volt az pincében, azaz nem is pince hanem a hegybe teljesen be van építve valami kísérleti bázis. A legalsó részt nem fedeztem fel teljesen mert igen erősek a z-k oda lent.
Fegyverem sok van. Puska, Ak, shoti, rakás nagy íj, pisztoly meg fegyver modok és egy kevés lőszer mindegyikhez. Steel Axe, Iron axe, wrech ... Tök érdekes hogy szinte semmit nem tudok gyártani skill pont hiányában de már olyan szintű cuccaim vannak amik a kései játékban szoktak lenni.
Őszintén nem rossz dolog hogy a loot nem leveled, csak furcsa hogy a skillek meg lassítanak persze nem baj és érdekes így is a játék csak fura így az elején.
Az induló skillek amik szerintem kellenek:
Strenght részen Pack Mule mert sokat kell cipelni az elején és macerás oda vissza szaladgálni vagy ládákat pakolászni. Ezt ki is akarom később maxolni.
Intellect részen Master Chief mert enni kell és nem mindegy mit. Rohadt húsból is tudok főzni hobó levest.
Egyenlőre ezek vannak csak.
Ennyi fegyvernél én közelharcra nem gyúrok, viszont a lőszergyártást és fegyverjavítást meg kell oldanom. Csak hát ott van az hogy kaja is kell, meg építeni is, meg ezer más dolgot. -
válasz Mr.Csizmás #222 üzenetére
Az jó!
Most úgy vagyok hogy kajával/vízzel nincs gond. Leginkább questezek meg kereskedek ezerrel. Farmolnom sem kell annyi kaja van. Fegyverek is tonnaszám. Lőszer az lehetne több, vennem kell mert fogy rendesen. (shotival megyek és egylövetű puskával amire távcsövet raktam, felváltva használom)
Alappanyagokból mindig kevés, meg gyártani sem tudok szerszámot de szerencsére találok/veszek mindig valamit. -
Quest ezerrel nagyon megéri. Rakétavetőm is van meg elektromos cuccokhoz szinte minden, shotis torony is.
Betont nem tudok gyártani sőt még munkaasztalt sem de már annyi fegyverem van hogy adogatom el vagy szedem szét. 21.napnál tartok most kiléptem a horda miatt, nem volt rá időm...túlélhető de elég ha csak körbevesznek többen és végem.
Nagyon furcsán van balanszolva a játék A17-ben, questekre és traderre skillezve szerintem könnyebb mint A16 volt. Persze meghaltam már párszor, van steel és iron armor-om de nem veszem fel mert lelassít.
Szerintem túl sok a fegyver, majdnem fél ládányi csak fegyverem van. Lőszer kevéske, bár egylövetű puskával lehet takarékoskodni. Shoti fogy rendesen, kénytelen leszek gyártani valahogy mert hatásosabb.[ Szerkesztve ]
-
Basszus, tényleg pedig ezt tudtam csak nem sejtettem izé használtam. Lvl1-eseket egyből bontom szét ott is feltűnt hogy ad vissza lőszert, trader nem veszi meg. Na akkor ládát átnézem, van egy rakás shoti amiben lehet még lőszer.
AK-ból is van egy lvl3-as de nem használom mert csak zabálja a lőszert, pedig van már rá pár modom is. (extra tárméret, távcső, grip...)Mr.Csizmás
Na tradernél ezért zárom az ajtót magam mögött.
De volt hogy egy brutál nagy farkas kergetett mert az persze tud futni hiába kapcsoltam ki a szerveren.[ Szerkesztve ]
-
válasz szabferi #229 üzenetére
Próbáltam az AK-t és "semi" moddal is elcseszek egy csomó lőszert. Egy quest alatt 200-at ellőttem, míg shotiból kb 60-70 szokott fogyni. Ugyanígy az SMG-vel sem megy, csak pazarolok.
Szóval maradok a shotinál mert olcsóbb üzemeltetni és nem kell vele pontosan lőni (duckbill mod miatt szélesebb a szórás, előfordul hogy két fej is belefér egyszerre). Lőszere is nagyon olcsó. (buckshot, papír, lőpor kell csak mert nem használ hüvelyt!)
A durvább zombikhoz meg távolra van fullos sniperem nagy távcsővel.
Az intellect-et kimaxoltam, vele együtt a quest-es skillt ami egy rakás pénzt ad és két cuccot ha sikeresek a küldetések. (párat csesztem már el, ha megesznek vagy távol megyek akkor egyből failed)
Better Barter is maxos, de kell is mert rengeteget kereskedek (nincs forge-om vennem kell a cuccokat)
Amin kisérletezek az az armor, most nincs semmilyen mert kell a sebesség. Az a gond hogy túl lassú leszek armorokkal. Talán a military-t kipróbálom, van belőle ládában. -
válasz Mr.Csizmás #231 üzenetére
A hegy tetején van. Szinte teljesen kicseréltem a falakat 2 blokk magasan betonra aztán lefestegettem az egészet az eredeti színére, meg javítottam szinte mindent kívül. Nem látszik de igazi erőd lett.
Már van villany is, belül lámpák, egy shotis turret, villanypásztor...rakás dolgot kaptam quesekből. A legdrágább az a napelem volt úgy is hogy kimaxoltam a barter skillt. Ja meg kamera kint de még nem tudom mit kössek rá, szirénát nem találtam sehol. Tradertől mindent be tudok szerezni de van hogy alig van használható nála.
Vízzel nekem sincs gond, kaja sem téma bár a jobbfélét főzni kell.
Ami necces az a fránya lőszer hiány, shoti lőszert gyártok folyamatosan de kell hozzá bányászni mert lőporból hiány van mindig.[ Szerkesztve ]
-
válasz Mr.Csizmás #233 üzenetére
Forge most lett meg reggel.
6k-t én elég gyorsan el tudok cseszni. Ha tradernél vagyok egyből veszek a lőszert, betont, vasat, illetve mindent ami kell. Meg adom le tonnaszám a cuccokat amiből sok van. -
válasz Mr.Csizmás #235 üzenetére
Valamiért crashelt. Elindítottam.
-
Jó lett az A18. Bár a skilleket többször is meg kell gondolni mire érdemes rakni.
Ami nagyon bejött az:
Lucky looter - rakás 5-ös szintű cuccot találok érezhetően jobbat és többet dobnak de inkább csak az értékesebb tárolókból (crate vagy chest-ekből)
Better Barterer - aki függ a traderektől annak ez szinte kötelező, fillérekért lehet venni jó cucokat és a secret oldal is jóval több választást ad
Darling Adventurer - Low levelen sokkal jobb cucokat ad questekért, de nagyobb szinten (lvl20 fellett Tier IV-V questnél) már nem jelentős csak annyi hogy kettőt is lehet választani és nagyobb a választék de nem jobbakat ad.
Most kireseteltem a skilleket és rámentem a harcra miután egy questből kaptam 5-ös szintű -M60-ast a automatic gun ágat kimaxoltam és a heavy armort is. Armoknál van mod hogy moblilityt ne 6%-al hanem 3%-al csökkentse meg a perkekkel még kevesebbre, így már nem annyira lassú a karakter.
Szóval durva a fullos m60, de zabálja a lőszert, nem győzőm gyártani. Egy questel 200 lőszer simán elmegy, pedig takarékosan lézerrel csak fejre lövök
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Gyors microSD kártyák a PNY-től
- Netfone
- Milyen RAM-ot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest