Új hozzászólás Aktív témák

  • OldAkita

    aktív tag

    Tv vásárlás előtt állok. Olvasgattam a hozzászólásokat, okosodtam kicsit, de sok kérdés van bennem.

    Riadalommal olvasom hogy méregdrága 2-300 ezres tv-k nekiállhatnak "felhősödni". Valamikor, amikor az első színes tv-k megjelentek, nekem is sikerült egy olyan Videoton tv-t kifogni ahol ha teljes képernyős sárga szín jelent meg akkor tenyérnyi foltban hiányzott a sárga. Fimnézés közben ez nem volt jelentős de engem a guta ütött meg hogy a szervízben azt mondták ezzel nem lehet semmit csinálni csak képcsőcserével, de azt nem cserélik! Úgy látszik a tecnikai fejlődés ide vagy oda, a mostani tv-k is "felhősödnek". Kérdésem: Ez a felhősödés a használat során kezd megjelenni, növekedni, vagy az új készüléknél azonnal látható? Ha azonnal látható, akkor gondolom még a boltban lefuttatható egy homogén szín, piros, kék, sárga, zöld, fehér, fekete színben és kiderülhet a hiba.

    Imput lag.
    Feltételezem ennek csak játék módban van jelentősége. Egy tv tesztnél olvastam hogy alapból magas 120-as érték volt, játékmódban ezt 27-re levitték. Kérdésem: Kell nekem aggódnom az input lag értékek miatt ha egyáltalán nem tervezek játékot?

    "Utánhúzás"
    Egy kommentben elkeseredetten ír valaki hogy milyen elmosódott a kép sportközvetítéseknél gyors mozgásoknál. Kérdésem: Mitől függ ez? Input lag, valós 100Hz? Mondjuk pont egy olyan tv-re írta ezt ami elvileg valós 100Hz-es kellene hogy legyen. Hozzáteszem, első generációs 32"-os Panasonic LCD tv-mnél én is ilyet éreztem a hagyományos crt tv után, viszont megszoktam és most már észre sem veszem.

    47"-os méretet szeretnék venni.
    LG 47LA660S
    Samsung UE46F6500 vagy 6510. Nem tudom mi a különbség e kettő között.
    Sony Bravia KDL-46HX750

    E 3 tv fölött tanakszom.

    Sony-t kicsit drágállom, mkv-t nem játszik le, a fekete kontrasztosságát nem különösebb igényem, szolgáltatások tekintetében alulmarad az első kettőtől és bár sok vélemény szerint ennek a legszebb a képe, azt gondolom nem lesz mellette másik hogy hasonlítgathassam :)

    LG a favoritom, de egy tesztben (http://www.geeks.hu/tesztek/120718_lg_47lm660s_3d_lcd_teve_teszt?page=0,4) azt olvastam hogy "a videolejátszó sem a rippelt Blu-ray sem a rippelt DVD-ket nem kezeli"
    Ez erősen nyugtalanít mert letorrentezett filmeket nézeget a család, eddig avi, vagy teljes dvd formátumban, asztali dvd-n. Most viszont a full hd-nek köszönhetően úgy tudom érdemes mkv filmeket letölteni. Csakhogy mi is az az MKV? Tudom hogy Google is a barátom, de ti okosabbak és gyorsabbak vagytok :) Az MKV rippelt Blue Ray? Közben itt is okosodtam hogy van BD rip, meg BR rip (http://asva.info/tevhitek-a-bdbrripekrol-avagy-nem-minden-az-aminek-latszik-2009-11.html) Szóval hogy is van ez, az LG media lejátszójával?
    Ugyanebben az LG tesztben, a végén negatívumként említik hogy 3D-ben nem Full HD. Ez ennek a tv-nek a hibája, vagy ebben az árkategóriában minden tv ilyen?

    Samsungról tudok a legkevesebbet, egy sort sem olvastam róla. Nem utolsó sorban azért, mert túl naggyá nőtt már ez a cég. Ő uralja a mobiltelefonpiacot, és tv ügyben is piacvezető ha jól tudom. Azt gondolom, az egyensúly javítása érdekében érdemes lenne bármi mást venni csak Samsungot nem :))) Ennek ellenére ha meg tudtok győzni hogy a 6500 vagy 6510 lényegesen jobb mint az LG akkor fátylat eresztek a világgazdasági egyensúlyért érzett felelősségemre és Samsungot veszek :)))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák