Új hozzászólás Aktív témák

  • gyeniko

    őstag

    válasz BBéci #31835 üzenetére

    Ismerem a véleményedet, elismerem a tárgyi tudásodat és tapasztalatodat. Én "műkedvelő" vagyok nem gondolom, hogy - bár sokat olvasok ilyesmi témákban - a tiéddel akár csak összemérhető tudásom lesz valaha is (nem is cél, én máshoz értek :). Van viszont egy fontos dolog, ami rám jellemző: a "userek" között keveseknek volt/van több TV-je mint nekem, igen pontosan meg tudom határozni az igényeimet és szinte minden esetben ki is tudom elégíteni őket. Szerencsémre megtehetem, hogy ne legyek sznob és hogy csak olyan kompromisszumot kössek, amelyeket jó szívvel el tudok fogadni (ezért már nem is kompromisszum). Megengedhetem magamnak, hogy ha valami nem tetszik, akkor eladjam és vegyek helyette egy olyan valamit, ami jobban megfelel nekem. Ez azért jó, mert nem kényszerülök arra, hogy igazoljam a rossz választást, megmagyarázzam, hogy a fehér az miért fekete.
    Az, hogy én mit vennék/vettem (plazma vs. LCD) kizárólag a felhasználás módjával függ össze, nem önmagában a TV-nek azzal az alapvető képességével, hogy nagyon jó minőségű anyaggal milyen a képe. Te minden bizonnyal ebből a nézőpontból szemlélődsz és értékelsz és abból a nézőpontból 100%-ban igaz az értékelésed, véleményed. Néhány évvel ezelőttig volt egy "dedikált" filmezős TV-nk, ez egy jó nagy (63") plazma volt és becsülettel szolgált 6 évig. Ebben a helyiségben minden alkalommal tök sötétben néztük a filmeket, de TV műsort szinte soha. Később beköltözött ide egy vetítő és egy jó nagy vászon, ami átvette a "mozis" funkciókat. Szegény TV-t ezután már csak a NAS-on tárolt tömörített FHD filmek nézésére használtuk, mert ezek rémesen mutattak a nagy vásznon. Igen ám, de a 109" vászonhoz képest a 63"-os plazma nagyon kicsi, ezért erős volt a késztetés arra, hogy egy nagyobb TV-t vegyünk a "gagyi" sorozatokhoz (mert a méret azért mégis csak számít). Plazma már nincs (főleg nem nagyobb), ezért lett a 75H6400.
    A többi helyiségben alapvetően más a helyzet: a nappaliban leginkább háttér TV-zés és családilag a YT/Facebook/hirkereso.hu/filmkakalógus.hu, stb. nézése a felhasználás módja, soha nem teljesen sötétben. A gyerek a nappalijában mesefilmeket néz (NAS-on tárolt filmek, BD, DVD) és egyre gyakrabban YT-oz (zenei klipek) de Ő sem sötétben. A mi hálószobánkban az elalvás előtti "férfias" végigkapcsolomazösszescsatornátdemindegyikencsak3másodpercetidőzök", a hirketóreso.hu ritkábban YT és időnként a NAS-ról sorozatok a program, de itt mindig sötétben. Itt volt a 65VT60. Min bukott el? A poszterizáción, a kismértékű vibráláson, és a smart funkciók Samu-hoz képest bonyolultabb kezelhetőségében. Ha végigolvasod a fentieket, azt láthatod, hogy nálunk minden helyiségben szinte biztosan elbukott volna, mert az adott igényekre nem Ő a legmegfelelőbb. Egy "fricska"-t azért kiosztanék a VT60-nak: egyszer valaki azt írta, hogy annyira mély a VT60 feketéje, hogy egy sötét helyiségben nem lehet megállapítani, hogy hol ér véget a cinemascope film alsó-felső fekete csíkja és hol kezdődik a TV kávája. No, ez messze nem igaz, a VT60 feketéje sem volt korom fekete. Ezzel együtt a legjobb képet adta a szuper anyagokkal, de ez önmagában kevés volt. Pont úgy történt, mint egy nagyon szép lánnyal, aki nem éppen egy atomfizikus és nem házias: rövid lett a kapcsolat. Most kevésbé szépek (de nem csúnyák) a lányok, viszont okosak és háziasak is.
    Lehet, hogy unalmasan hosszú a fenti levezetés, de segíthet új nézőpontokat adni és az újabb nézőpontokból talán nem minden látszik pont ugyanolyannak, mint korábban.

    Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!

Új hozzászólás Aktív témák