Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    legenda

    válasz Morris #25856 üzenetére

    Remélem azt tudod, hogy Pana plazmákon a fényerőt a kontraszt csúszka szabályozza, ami sokak számára megtévesztő lehet. Az nálam 100/45, a fényerő +5 értéken van. Utóbbi +50-ig húzható, de valójában nem emeli, növeli a fényerőt, csak a fehérszintet állítja. Tehát a tévém tényleges fényerejének 50 %-át sem használom ki.

    A lapotopom kijelzője is műszerrel kalibrált, az előző is átesett a szerintem kötelező optimalizáláson, pedig azon nem nézek filmeket. Minden képmegjelenítő esetében annyira magától értetődőnek gondolom, hogy el sem tudom képzelni nélküle.
    Sógoromnak korábban is, 6 évig, (kalibrálatlan) Sony LCD-je volt és Ő is hidegrázást kapott az érintetlen gyári beállításoktól. Kis finomítással a Film mód már nézhető.

    (#25859) viharkabat
    A villogtatás, amit BFI-nek (Black Frame Insertion) neveznek, a LED háttérvilágítás leginkább hasznos funkciója. Az minimális mellékhatással - ami a fényerő csökkenése, de az kompenzálható - növeli az alaphelyzetben 300 soros mozgóképfelbontást. Számos külföldi és hazai tesztben inkább annak a használatát ajánlják, mint a digitális artefaktokat okozó interpolációt.
    Ráadásul a Sony megoldása (Impulzus mód) kiváló mozgásmegjelenítést eredményez, amit már tavaly elkezdett másolni a többi gyártó, élükön a Samsunggal.

    [ Szerkesztve ]

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák