-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bjørgersson #14855 üzenetére
Hát, valamelyest, bár még van pár versenyző.
A Genius 1255A mellé még odafér a Mode Com HF24(én utóbbi venném 10k-ért inkább), aztán a Mode Com SHF56 tűnik most ígéretesnek(bár kicsitt több), de még nincs kipróbálva, elég új, ez 23k. Illetve ebbe az árba még a Mode Com HS40 fér bele, az is jó egynek.
ENdruboyy:
S330D-t nem rég vettem, keress rá, dicsérték nagyon.
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
válasz Bjørgersson #14860 üzenetére
Hát várhatóan az SHF56U másik ligában játszik mint a HF24 és HF40, de mint mondtam még elég új, nincs sok tapasztalat róla. Egy lengyel teszt volt valahol linkelve, ahol az Edifier R1600T szintjén emlegették, de ennyi az összes támpont, ami karcsú. De annyira rossz meglátásom szerint semmiképp nem lehet.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
harry
veterán
válasz Bjørgersson #14895 üzenetére
Attól az még lehet rossz. Vagy más, hasonló árban, jobb nála. Ha nincs összehasonlítási alapod, nem nehéz jónak mondani egy szettet, főleg, ha rááll a füled, megszokja az ember, ezt veszi természetesnek. Nincs is ezzel gond, ha boldog vele az ember (bár ha hallaná a kettőt együtt, lehet hamar megváltozna a véleménye - bár lehet nem, hiszen az lesz neki a fura, hogy a megfelelő hangokat hallja, nincs elnyomva egyik-másik tartomány, új dolgokat hall meg a zenében, aztán lehet van, akit ez zavar...), de ha valaki választás előtt áll, akkor ha kettő rendszer közül az a gyengébb, akkor már inkább ne azt vegye.
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
XtremLor
őstag
válasz Bjørgersson #25767 üzenetére
A 10/9 ember ugy is azt fogja irni hogy igen, mivel a 2.1 nem nagyon kapott ajanlott plecsnit sehol.
Viszont en kurbis vagy shf80 ala nem lonek, az lenne az igazi elorelepes igaz egy tizessel tobb, tehat 30e korul vannak, hasznalt arat nezve egybol mas a helyzet."Legen...Wait for it...Dary"
-
XtremLor
őstag
válasz Bjørgersson #25771 üzenetére
ALC892-rol volt hajtva nekem is fokent, egy jo hangkartya nincs rossz hatassal ra ez biztos, de anelkul se veszett el a vilag. Az SHF80 szereti a rock-metal stilust amugy is.
"Legen...Wait for it...Dary"
-
Grózi
veterán
válasz Bjørgersson #25773 üzenetére
Egy Xonar Ds-t itt aprón 6k körül meg tudsz csípni,az már nem akkora tétel.
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
-
gabber01
addikt
válasz Bjørgersson #29493 üzenetére
Nem hallottam még Vertragot, de sztem egyáltalán nem jó vétel. Nem sokkal többért már van Kürbis, az pedig biztosan jól szól, vagy majd feleannyiért Genius 1250B, ami lehet még jobb is mint a Vertrag.
Egyébként hogy érted hogy dobozhangú? Nem csak a mélyeket hiányolod?u.i.: egyébként nem véletlenül nem ajánlott típus...
[ Szerkesztve ]
Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz Bjørgersson #29495 üzenetére
Azt sajnos nem tudom, de sztem nem éri meg.
Alaplapi chipet viszont el kell felejteni. Így már nem is csodálkoznék annyira. Bejáratás és egy jobb hankártya/DAC esetén egészen biztos hogy jobb hangja lenne/lesz.Man proposes, god disposes. Dum spiro, spero.
-
gabber01
addikt
válasz Bjørgersson #29498 üzenetére
Nem. Az leginkább semmihez sem elég. Kivéve ha az ember lejjebb adja az igényeit.
Neked elég a 80Ft-os párizsi, vagy a koccintós bor? Meg lehet inni, meg lehet enni, de hogy nem finom és nem egészséges azt mindenki tudja.Shingen: az igazság, hogy de, sztem sokan csalódnának benne, mert már annyira fényezve van, hogy túl sokat várnak ezektől az olcsó cuccoktól. Kategóriájában korrekt hangja árához képest, ezért van ajánlva, pont, nem a lehengerlő hangja miatt. Sokan szerintem bele esnek ebbe a hibába. Plus, nem jön a dübögés, tehát szar. Ez van, sokan azt sem tudják, hogy mi mitől jó, vagy szar.
[ Szerkesztve ]
-
gabber01
addikt
válasz Bjørgersson #29501 üzenetére
Félreérted a dolgokat nagyon. Minőségről beszéltem, nem funkcionalitásról.
-
válasz Bjørgersson #29503 üzenetére
Úgy érti a nem eleget, hogy egy olcsóbb (10-20k-s) DAC is bőven észrevehető minőségi ugrás az integrálttól, szinte bármilyen hangkeltő esetén. Persze ha hozzá vagy szokva az alaplapihoz, akkor simán elégnek tűnik. Addig finom a párizsi, amíg nem ettél még sonkát.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Bjørgersson #29508 üzenetére
Nézd meg a 2.1 vagy 5.1 rendszerek 95%-ának szatellithangszóróit: mint a tejfölöspoharak...
-
proof88
addikt
válasz Bjørgersson #29508 üzenetére
mi az az ánusz-szonár?
-
westcoastog
veterán
-
westcoastog
veterán
válasz Bjørgersson #29524 üzenetére
Tudom ez csak komolyabb studio monitoroknál érhet valamit.
De azért aláraktam ha már volt itthon.hangszigetelést biztosítanak a monitorok és tartójuk között, ezzel azonnal javítva a pontosságát a teljes rendszernek
DE! Ezen a szinten, ilyen semmi szivacsokkal nem ér szinte semmit szerintem(!), maximum kicsit közelebb vannak a fülemhez a hangfalak magasságban.
[ Szerkesztve ]
-
westcoastog
veterán
válasz Bjørgersson #29526 üzenetére
ha másnak nem, placebónak jó
Pontosan!
-
PuMbA
titán
válasz Bjørgersson #29648 üzenetére
Xonar DG
-
PuMbA
titán
válasz Bjørgersson #29650 üzenetére
-
Bodz
nagyúr
válasz Bjørgersson #44578 üzenetére
Szívesen. Én amúgy megvenném.
(#44579) Dimaj: Reveal 802-től eldobnád az agyad szerintem. Ha jól emlékszem te panaszkodtál nemrég a BX8 mélyére, több kéne, vagy valami ilyesmi.
Ha isten bizony halál komolyan kategória ugrás kell, nem csak más, jobban tetsző, akkor mondjuk R80.[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
-
norba69
senior tag
-
Dimaj
aktív tag
válasz Bjørgersson #44711 üzenetére
Pedig az első reakció nagyon fontos, mert nem szokta még meg a füled, agyad. Ha úgy hallottad, akkor rosszabb is. Megszokni meg mindent meg lehet ugye.
-
Dimaj
aktív tag
válasz Bjørgersson #44717 üzenetére
Megszokni mindent meg lehet. Anno én is megszoktam a kis Labtek 2.1 hifimet, de attól még egy hányadék hangja volt, de mivel nem volt pénzem jobbra, muszáj voltam vele együtt élnem. Azért gondolom úgy, ha már első blikkre rosszul szólt, ne kínozd magad, ha teheted vegyél jobbat. Megneztem amúgy 17k ért nem is vennék hangfalat.
-
Bodz
nagyúr
válasz Bjørgersson #44717 üzenetére
A 1250B-n jól fel van tekerve a magas és mély? Nem hallok a te füleddel, nem is akarlak semmiről meggyőzni, csak próbálok rájönni, hogy mitől lehet mosottabb a B77, amikor nem az.
Áráért pedig kifejezetten jó szerintem a B77 közepe.[ Szerkesztve ]
-
válasz Bjørgersson #44724 üzenetére
Yuy. Akkor tessék szokni. A B77 amúgy is egy (relatíve) lapos hangú hangfal.
Make Asia Great Again!
-
válasz Bjørgersson #44728 üzenetére
Jó, hát ha a magasat feltekered az égbe, akkor tiszta lesz. Mármint olyasmi. Ha meg a mélyet, akkor hallani fogod rendesen. Nincs ezzel baj, szerintem mindenki így kezdi, én is így voltam vele. De ha minőséget szeretnél, akkor erről le kell szokni. A középtartomány is fontos.
S persze itt most nem arról beszélek, hogy az ultraflat a legjobb, mert ez hülyeség. Csak a szélsőségeket érdemes kerülni. Tehát maxra tekert bass vagy treble. Kivéve ha az adott hangfalnak valami gyengeségét kompenzálod ezzel.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
válasz Bjørgersson #44732 üzenetére
Hozzászoktál a V hanghoz. Tudom, mert én is voltam így. Ilyenkor a flat tök dobozhangú. Rehabilitáld magad. De tényleg, s akkor a füled / agyad megtanul hallani. Pár hét kell.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Bjørgersson #44732 üzenetére
A rosszhoz szoktál hozzá.
Mint ha egy TV-n a maxig tolnád a színtelítettséget: utána persze, h fakónak tűnik egy természetes beállítású. -
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #44735 üzenetére
Már egy hét alatt sokat javult a hallásom.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Bodz
nagyúr
válasz Bjørgersson #44891 üzenetére
Remek. Mesélj, mi történt?
-
Zοltta
senior tag
válasz Bjørgersson #44896 üzenetére
Én most várom a Microlab Solo 6C - met kíváncsi leszek ,hogy muzsikál
( kacsás boltból rendelve )
Egy Logitech Z313 -at vált le. annál csak jobb lehet[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
törölt tag
válasz Bjørgersson #44898 üzenetére
Szerintem az Aqua.
-
Zοltta
senior tag
válasz Bjørgersson #44898 üzenetére
Anno a nagyoknál láttam , rejtve írnak bolt neveket , így átvettem tőlük :d .... Igen Hurka Aqua
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
Dimaj
aktív tag
válasz Bjørgersson #44896 üzenetére
És élvezettel kapcsolod be minden egyes alkalommal, vagy csak szimplán megszoktad?
[ Szerkesztve ]
-
Dimaj
aktív tag
válasz Bjørgersson #44903 üzenetére
Szóval csak megszoktad, az nem jó
-
veterán
válasz Bjørgersson #56330 üzenetére
én nem ismerem, csak a v1-et hallottam már, de gondolom még bejáratás alatt van, ez idő alatt változik még a hangja.
solfilo
-
mcs
veterán
Pont az, hogy van különbség a kettő között, és a túlnyomó többség szerint gyengébb a v2. Én pont emiatt mondtam le róla, és választottam a zeneileg ugyan nem a legjobb, de mélyebb basszussal rendelkező Logitech Z623at.
-
Nincs hangbeli különbség a régi és az új (v1, v2 vagy sima és II) 1250B között. Sokan azért gondolhatják mégis hogy van, mert pl mások az akusztikai körülmények. Meg hát az emlékek megszépülnek, mert a legtöbbeknek itt az SP-HF1250B a belépés a minőség világába.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
Logapeti
tag
válasz Bjørgersson #56332 üzenetére
Írd majd meg légyszi, hogy milyen lett, mert nekem is hasonló megfigyeléseim voltak, mint neked, csak én nem adtam neki több hetet.
-
válasz Bjørgersson #56338 üzenetére
Az egyetlen ember, aki egymás mellett hallotta régi és az új 1250B-t, ő mondta, hogy nincs semmi különbség hangban. Mindenki más meg az emlékeire hagyatkozik. Kinek lehet vajon igaza?
Make Asia Great Again!
-
flanki
aktív tag
válasz Bjørgersson #56382 üzenetére
Üdv! Nekem van egy szettem! Méretben kb. akkora mint a 1250B, teljesítményben kb a fele. Ettől független azért használható, nekem tévé mellé van kötve.
Sajnos bizonyos közép frekiket annyira nem tolerál, hajlamos úgymond "berezonálni". (nagyobb hangerőn)
De amit egy ilyen pici hangfal 3" hangszóróval nyújthat, azt nyújtja is.
(Közép hangerőn szépen szól, filmekhez, játékokhoz elég egy 25-30 m2- es szobába, sztereó térben sztem még talán jobb is mint a Genius...)
Vszeg már nem lehet kapni.[ Szerkesztve ]
-
flanki
aktív tag
válasz Bjørgersson #56392 üzenetére
Van ilyen csoda is, nem valami szép, de állítólag nem rossz...
[link]
Beugrónak, és kompaktnak én ezt ajánlanám...
[link][ Szerkesztve ]
-
flanki
aktív tag
válasz Bjørgersson #56394 üzenetére
Szétszeded és lecpl-ezteted egy bútorgyárban...
Persze csak vicceltem.[ Szerkesztve ]
-
bertokl
tag
Hogy ténylegesen van-e nekik, azt nem tudom, de árulják barnában is:
https://pcgsmshop.hu/Sven-SPS-702-Multimedia-Hangfal-Barna
https://www.bestmarkt.hu/sven-sps-702-multimedia-hangfal-barna-p561648
-
bertokl
tag
válasz Bjørgersson #56400 üzenetére
A név kötelez!
-
Logapeti
tag
válasz Bjørgersson #56392 üzenetére
Köszi szépen a visszajelzést!
-
Bjørgersson
félisten
Nemrég hozta meg a futár, hagyom egy kicsit melegedni, mert szinte jéghideg, aztán kipróbálom.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Picco
addikt
válasz Bjørgersson #56502 üzenetére
sven/svensson, nagyon kiadta neked ez a hangszoro vasarlas
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #56502 üzenetére
Nem tudom, hogy nekem sikerült-e egy gyári hibás darabot kifognom vagy pedig mindegyik ilyen silány minőségű, de ez valami borzalmas. Bekapcsolva van egy nagyon zavaró hangos búgás, néha tök random elkezd hol folyamatosan, hol szakaszosan recsegni, kikapcsoláskor pedig egy kurva nagyot pukkan. Mindezektől függetlenül pedig borzalmas doboz hangja van.
Ennél jobb felvételt nem tudtam telefonnal készíteni, élőben a búgás és a pukkanás is sokkal hangosabb. A pukkanás egy kicsit már ijesztő is.
Próbáltam megfordítani a hangfalakat összekötő kábelt, átdugni másik konnektorba, a hangkártyába is rendesen be van dugva, úgyhogy nem tudom, mit lehetne még megpróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz Bjørgersson #56507 üzenetére
Bárki bármi tipp? Vagy ne gondolkodjak, küldjem vissza és keressek másik típust?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest