Mark Zuckerberg bocsánatot kért a szülőktől

Az Amerikai Egyesült Államok Szenátusa előtt kért bocsánatot a szülőktől Mark Zuckerberg a közösségi médiát érintő meghallgatáson.

Mark Zuckerberg is megjelent az amerikai Szenátus előtt, meghallgatást tartanak ugyanis a közösségi média gyerekekre gyakorolt hatásairól. Zuckerberg bocsánatot kért a szülőktől.

A Meta első embere felállt, majd azok a családokhoz fordult, akik a gyerekeik képeit tartották fel, közölve, hogy ártott nekik a közösségi média. A meghallgatás elején lejátszottak egy videót, amelyen a gyerekek arról beszélnek, hogyan zaklatták és bántották őket a közösségi platformokon. A szenátorok olyan fiatalokról is meséltek, akik a saját életüket oltották ki, mert pénzzel zsarolták őket a szexuális ragadozók, miután fotókat gyűjtöttek be tőlük.

Az egyik törvényhozó megkérdezte Zuckerberget, hogy szeretne-e bocsánatot kérni az áldozatoktól, akiknek a termékük ártott? A kérdést élőben közvetítették a tévében is.

Zuckerberg felállt, megfordult, majd azt mondta a családoknak: „Sajnálok mindent, amin átmentetek. Senkinek nem szabadna olyan dolgokon átmenni, amit a ti családjaitok megszenvedtek, és emiatt fektetünk be olyan sokat, és folytatjuk a széleskörű erőfeszítéseinket, hogy biztosra menjünk, hogy senkinek ne kelljen átélni azokat, mint amit a ti családjaitok megszenvedtek."

Josh Hawley republikánus szenátor nem kímélte Zuckerberget, többek között kijelentette: „a ti terméketek embereket öl”.

Hogyan folytatódott a meghallgatás? Mi lesz ezután? Az egyik szenátor szerint vér tapad Zuckerberg kezéhez, de más súlyos kijelentések is elhangzottak. A részletek a következő cikkünkben olvashatóak.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények