Zuckerberg szerint a WhatsApp hamarabb hoz pénzt, mint a metaverzum

Konkrétan a WhatsApp üzleti chattől reméli a bevételeket Mark Zuckerberg, a Meta első embere.

Még a múlt hét végén közölte a jelentések szerint a Meta dolgozóival Mark Zuckerberg, hogy várakozásai szerint a WhatsApp és a Messenger jelentik majd a következő árbevétel-növelő lökéseket.

Az első tömeges leépítések (ami 11 ezer embert jelent) után Zuckerberg igyekezett mindenkit megnyugtatni. Szerinte a két üzenetküldő a monetizálási folyamatok nagyon korai szakaszában tart a Facebookhoz és az Instagramhoz képest. Hozzátette: sokat beszélnek a nagyon hosszú távú lehetőségekről, mint a metaverzum, de a valóságban az üzleti üzenetküldés lehet a következő üzleti pillér, továbbá a WhatsApp és a Messenger jövedelmezőbbé tétele, monetizálása.

Az új üzleti chat funkció Brazíliában egyébként már elindult a WhatsAppon.

Ez jelenti egyébként az első nagy fordulatot azóta, hogy Zuckerberg minden pénzt és erőforrást feláldozva a metaverzum építésére koncentrálta a Metát. A döntést folyamatosan megkérdőjelezték a befektetők, főleg, hogy a Meta fő reklámüzletága eléggé döcögött. A Meta így a piaci értékének több mint felét elvesztette.

Zuckerberg szerint egyébként a Meta költségvetésének 20 százalékát fordították a Reality Labsre. A legnagyobb kiadást pedig az emberek jelentették, utána a közösségi appokat kiszolgáló infrastruktúra volt a második legdrágább. Továbbra is terveznek azonban okosszemüveget, AR-alapú megoldásokat a következő évekre. Azt szeretnék, ha ezek hasznosabbak lennének a mobiloknál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények