Sokba kerül a metaverzum, 11 ezer embert küld el a Meta

A Meta dolgozóinak 13 százalékát, összesen 11 ezer embert küld el a Meta, és sok aggodalmának adott hangot Mark Zuckerberg.

Gyakorlatilag az összes nagy tech cég jelentős elbocsájtásokba kezdett, így nem csak az óránként fokozódó botrányokkal szenvedő Twitter és új tulajdonosának ötletei vannak célkeresztben.

A WSJ már napok óta arról beszél, hogy Zuckerberg és a Meta gigantikus leépítést hajt végre, és a bejelentés meg is érkezett, a metaverzum ugyanis sokba kerül, Zuckerberg pedig elszámolta magát.

A Meta első embere szerint 11 ezer tehetséges dolgozótól válnak meg, vállalja a felelősséget és mindent nagyon sajnál. Rámutatott a rosszul megválasztott befektetésekre, a gyenge hirdetési piacra és a gazdasági lejtőre, mint az intézkedés egyes okaira.

Zuckerberg elmondta, hogy rosszul gondolták, merre mozdul az online világ a COVID után, és nem csak a várakozásaik nem jöttek be – a verseny egyre nagyobb, a reklámbevételük csökken, így az árbevételük is. Szerinte sokkal tőkehatékonyabbá kell válniuk, az erőforrások kevés, de fontos növekedési területre irányítani, mint az AI-alapú felfedező engine vagy a metaverzum hosszú távú víziója.

A költségvetéseket megnyirbálják, a juttatásokat szintén, és az ingatlanok számát, méretét is. Azonban az árbevétel növekedése még ilyen intézkedések mellett sem fenntartható. A kirúgott dolgozókat több havi fizetéssel, fél évi egészségbiztosítással és karriertámogatással engedik el az USA-ban, de más országokban is ígérnek hasonló támogatásokat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Azóta történt

Előzmények