Hirdetés

Ennyi videó szegi meg a YouTube irányelveit

A YouTube most először tett közzé részletesebb adatokat a szabálysértő videókról.

A Google tájékoztatása szerint a YouTube-ra felkerülő videók tekintetében minden 1 milliárdból átlagosan 1,6 millió szegi meg a platform tartalmi irányelveit.

A szabálysértő videók megtekintési rátája (VVR) ugyanakkor több mint 70 százalékkal csökkent azóta, hogy ezt a mutatót követni kezdték 2017 utolsó negyedévében. Ez a YouTube szerint azt jelzi, hogy sokat haladtak a gyűlöletbeszéd és az egyéb káros tartalmak blokkolásában, és a tartalmakat azelőtt meg tudják állítani, hogy azok futótűzként kezdenének terjedni.

A kritikusok folyamatosan támadják a közösségi cégeket, így a YouTube-ot is, amiért a platformokon nagy tempóban terjednek a káros, szélsőséges, erőszakos tartalmak, a tévinformációk, álhírek.

A YouTube azt remélni, hogy a becslések negyedévenkénti közzétételével elszámoltathatónak tartják majd a platformot. Hozzátette, hogy a mutató ingadozhat, ugyanis a technológia, a szabályok és a felhasználói trendek változása nagy kiugrásokat is okozhatnak (a hozzászólásokat a VVR nem veszi figyelembe). A tavaly negyedik negyedévben például háromszor annyi csatornát töröltek gyűlöletbeszéd miatt, mint az azt megelőző időszakban, köszönhetően a technológiai fejlesztéseknek.

Érdekesség, hogy a Facebook adatai szerint a saját platformján 1 milliárdból 15 millió a szabályszegő videó, ott főleg a pucérkodással, szexuális tartalmakkal, erőszakkal és gyűlöletbeszéddel van probléma.

Azóta történt

Előzmények