- A Microsoft szerint egymást gyilkolják a tartalmakért az AI érdekében
- Kiderült, hogy mennyibe kerül majd a reklámmentes Facebook és Instagram
- Tarolhatnak idén az akciókkal a kínai online áruházak
- Tovább dúl a harc Hollywoodban az AI és a színészek között
- Hatalmas áttörést érhet el a gyártásban a Tesla
Új hozzászólás Aktív témák
-
adlersson
aktív tag
"A múltban többször is hangoztatta, hogy őt és szövetségeseit tisztességtelenül kezelik a közösségi médiában tevékenykedő óriások..." - Szabadon lehet menni VK-ra, Weibóra stb., nem kell a nyugat mételyes csecsén csüngeni.
毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。
-
Hosssszu
őstag
Szerintem van nekik nagyobb gondjuk is, mint a facebook. [link]
-
vicze1
félisten
Évek óta nem fér a fejembe, hogy létezhet ez a kormány még.
-
Esetleg mégsem olyan rossz a helyzet, mint ahogyan megpróbálják beállítani. Nem szerepem őt védeni, de már beszéltem olyan külföldivel, aki azt gondolta, hogy itthon borzasztó diktatúra van
Meg olyannal is, aki szerint paradicsomi állapotok.
Szóval nagyon kell figyelni, hogy mi jut el hozzád, és minél messzebb van egy hely, annál nehezebb ezt megítélni.
-
FattyDove
őstag
"Esetleg mégsem olyan rossz a helyzet, mint ahogyan megpróbálják beállítani."
-
Busterftw
veterán
Ismertem egy libiai chefet amikor az egyik londoni muzeumban dolgoztam 4 evig, beszelgettunk az ottani helyzetrol, orszagrol stb, mindig oda lyukadt ki, hogy Gaddafi alatt milyen jo volt.
Petakert volt benzin/gazolaj, ha nem volt munkad akkor kaptal havi kajajegyet, volt allami segitseg, olcso volt minden.
Aztan egy nyilvanvalo diktatorrol beszelunk aki azert elkovetett par erosen simlis dolgot.Nyilvan szar volt a helyzet, csak ugye az eremnek mindig ket oldala van.
[ Szerkesztve ]
-
vicze1
félisten
válasz
Sempronius89 #10 üzenetére
Még a végén kiderül, hogy Kadhafi szakácsa volt.
Nyilván azok sírnak vissza 1-1 rendszert akik a rendszer haszonélvezői, ez akár lehet elég széles réteg is, mert pl. nem kell a munkáért semmit tenni, csak "van" és még teljesítményt se kel nyújtani. -
Dilikutya
félisten
Mesterségesen generáltak munkahelyeket, miközben a gyárak egy része pl. teljesen értelmetlen volt. A Trianon utáni Magyarországon nagyjából semmi sem volt meg ahhoz, hogy a vas és acél országa legyünk. Ezt ugyan Rákosi kezdte el, de a nehézipar utána is kitartott egy ideig. Meg a 60-as évektől kezdve enyhült a belföldi helyzet, az átlagember nem találkozott mindennap a diktatúrával, nem is foglalkozott vele, megélt. A hogyan azért más kérdés, a nyugati csúcstechnológia azért nem úgy jött be az országba, ahogy ma, és egy szaros Trabantra is várni kellett a Merkúrnál.
Most úgy tűnik, hogy rosszabb az egészségügyi rendszer, több a munkanélküli, de ez szerintem akkor se lenne jobb, ha a kádári rendszer érintetlenül marad, az egész egyszerűen nem volt fenntartható. Igazából, amit a mostani öregek akkori előnynek gondolnak, az rengeteg rosszul elköltött pénz, amit másra is lehetett volna fordítani.Abba most nem akarok belemenni, hogy Kádár egy retkes hazaáruló, akit teljesen jogosan ki lehetett volna végezni.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
európából is lehetne példát felhozni erre
btw, jó, hogy nem aranyvessző kivonatot reklámoz, az lett volna a 2011-es Contagion c. film tortájára a hab...What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
Kadhafi alatt meghalt mondjuk 50 ember hetente, most 500, és virágzik a rabszolgatartás, plusz az embercsempészet az eu irányába. Arabokat nem tudod szocializálni, nem tudod milyen szokások vannak, mert nem ismered (én sem) őket.
De akkor viszonylagos rend volt, most meg polgárháború(s állapotok).What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
vicze1
félisten
A polgárháborúk a hatalmi űr betöltéséről, és elsősorban pénzről szólnak, semmi köze a szocializáláshoz. A jelenlegi dolgok még minding a 2. VH és a gyarmati rendszer megszűnése és különböző érdekek miatt direkt kialakított helyzet, nem pedig bármi szociális.
[ Szerkesztve ]
-
Alert89
tag
-
AssAssynn
őstag
Csak a szokásos "zaklatások és rasszizmus" elleni harc megy megint a fb-on.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
De nem lett volna polgárháború, ha nem lövik ki a gyereket. Amúgy az is érdekes, hogy az akkori hírek szerint a franciák mentek neki Líbiának, úgy, hogy nem volt rá ensz bt felhatalmazása... és ennek nem lett következménye.
Értem én, hogy miről szól ez az egész, de azt is látni kell, hogy ha japánban kilövik a vezért, akkor Yoshida san nem fog másnap AK-val lövöldözni az utcán, miközben habzó szájjal, üvöltözve közlekedik barátja, Hirohito Toyota pickupjának a platóján.
Legalábbis szerintem erre sokkal kisebb az esély, mint akármelyik arab országbanWhat is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.
-
FattyDove
őstag
"Legalábbis szerintem erre sokkal kisebb az esély, mint akármelyik arab országban"
Ennek pusztán annyi az oka, hogy a japán regnáló hatalomnak nem szokása elgázosítani, lebombázni, internálni és kivégezni a saját népét. Minél brutálisabb egy diktatúra, annál brutálisabb lesz a polgárháború.
Az arab világ jelenleg egy nagy nulla ahhoz képest, hogy mi lesz egy ilyen esetén mondjuk best koreában.
Láthatjuk azt is, hogy mi megy Mianmarban, aztán ők nem mások, mint a körülrajongott, békeimádó, a légynek sem ártó buddhisták. Ők is csak mellékesben tolják a népírtást illetve a tüntetők agyonlövését.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz
FattyDove #24 üzenetére
Sztálinnak viszont szokása volt, és a halálával nem kezdték el az oroszok halomra gyilkolni egymást, pedig ott is sokféle társadalmi réteg, népcsoport osztozik az fél ázsiányi országon. Másrészt egy népirtó rezsimre nem az a megoldás, hogy utána tovább irtjuk egymást. Ez nem civilizált gondolkodás.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
FattyDove
őstag
"Ha a 2017-es filmről beszélünk, akkor már nem igazán létezett a Szovjetunió"
Hát amíg egy KGB-s arc a szovjetek elnöke, addig bizony szovjetúnió van, csak kisebb mint volt.
"mivel itt egy 60+ évvel ezelőtti történetről beszélünk, és emellett a film is egy szatíra volt..."
A szovjeteknél sztálin egy kvázi nemzeti hős manapság. Talán a VICE-nak (vagy Vox) volt erről egy elég ütős riportja, ahol erről beszélgettek a 20-60-as korosztállyal.
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
válasz
FattyDove #26 üzenetére
Hol gyilkolászták? Lemaradtam egy polgárháborúról?
A film betiltása nevetséges, bár mivel Zsukov marsall még élő lánya is azok között van, akik a betiltást szorgalmazták, nincs min csodálkozni. Nem is feltétlen Sztálin miatt tilthatták be, azért ő csak egy tömeggyilkos, de a film kifigurázott még jó pár embert.
-
Trust God
csendes tag
[ Szerkesztve ]
"Az ember semmit sem vehet, hanem ha a mennyből adatott néki." János ev. 3./27.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Facebook szerint Nicolás Maduro, Venezuela elnöke megszegte a platform szabályzatát, mert koronavírussal kapcsolatos tévinformációt terjeszt, és gyógyszert hirdetett a járványra.
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magyarországon készül a Nokia XR21
- Eredeti játékok OFF topik
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Luck Dragon: Emberi megbetegedést okozó modern led világítás
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- 10"-os SIM kártyás Sony Xperia z4 tablet leárazás! AkciÓÓ!
- Thinkpad T14 Gen 2 14" FHD IPS i5-1135G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Ricoh Aficio MP 2000
- Thinkpad P53 15.6" FHD IPS i7-9850H Quadro T1000 32GB 512GB NVMe ujjlolv WiFi 6 gar
- Lenovo Legion Y540 i5-9300H 16GB 128+1000GB GTX 1650
Állásajánlatok
Cég: Morgan Stanley
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest