2,8 millió dollárért vinnék a WWW forráskódjának NFT-jét

Nemrég sokakat meglepett, hogy NFT-ként árverezik el a WWW forráskódját – a jelenlegi legnagyobb ajánlat 2,8 millió dollár.

Holnap estig lehet még licitálni a Sotheby’s aukciójának keretén belül a World Wide Web Tim Berners-Lee által megírt, eredeti forráskódjának NFT-jére. A jelenlegi legnagyobb ajánlat 2,8 millió dollár.

Berners-Lee 1989-ben találta fel a World Wide Webet, ezzel pedig forradalmasította az információmegosztást. Sokan a nyomtatott sajtó óta a legjelentősebb találmányok egyikének tartják, amit megalkotott.

Az aukció keretén belül elvileg a sikeres licitáló megkapja magát az NFT-t, vagyis a digitális tokent, amely tanúsítja a tulajdonjogot, magát az eredeti forráskódot, egy animált vizualizációt, egy Berners-Lee által írt levelet és az eredeti fájlokból a teljes kód egy digitális poszterét.

Ha nem érkezik magasabb ajánlat, akkor igazából elég alacsony összegért talált vevőre a csomag. Beeple gyűjteményét ugyanis márciusban 69,3 millióért adták el, a CryptoPunk egyik emojicsomagját pedig 11,8 millió dollárért – és sok más digitális alkotásért fizettek még hatalmas összegeket.

Azóta történt

Előzmények