Webfejlesztőknek szervezett versenyt a Microsoft és a BME

A Microsoft Magyarország Fejlesztési Platform Üzletága és a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékén működő MSDN Kompetencia Központ idén először rendezte meg Win the Web elnevezésű programozói versenyét azzal a céllal, hogy a magas szintű webfejlesztői ismereteket az egyetemeken és iparági közegben is népszerűsítse, valamint megteremtse a lehetőséget egy hazai webfejlesztői közösség kialakulására. A verseny egy 24 órás problémamegoldás keretében kizárólag a webes fejlesztésekre koncentrált, a háromfős csapatoknak Microsoft-technológiákkal (ASP.NET) kellett megoldani egy nagy és három kisebb feladatot.

Az előbbi egy fiktív munkaközvetítő cég, a Coders4U honlapjának elkészítése volt. Elsősorban olyan hibrid megoldást kellett fejleszteni, amely egyfajta ötvözete a szociális hálóknak és az álláskereső portáloknak. A portálon egyrészt lehetőséget kellett biztosítani az életrajzi és szakmai adatok megadására, másrészt egy, a közösségi hálózatokhoz hasonló funkciót is ki kellett alakítani. A kisebb feladatokkal webdesign vagy webchat témakörökben lehetett további pluszpontokat, illetve különdíjakat nyerni.

A versenyen 21 csapat indult, közülük az Evosoft Giczi György, Lipták Olivér és Virág Imre által képviselt csapata vitte el a trófeát. Második helyezést ért el az mEkf (Miskolci Egyetem és Eszterházy Károly főiskola) csapata, amelyet Túrócy Attila és Csirmaz Péter képviselt. A harmadik helyezést a BME.NET csapata érte el; a csapat tagjai Waszlavik Márton, Ritzinger Péter és Melkó Tamás voltak. Az első helyezett diákcsapat a BME PöttyNet fantázianevet viselő csoportja lett, amelyet Deák Gábor, Kátai Sándor és Zavarkó Gábor képviselt.

„Az BME-n működő MSDN Kompetencia Központban öten foglalkozunk webes technológiákkal. Azt tapasztaltuk, hogy itthon sokkal több kifejezetten jó ASP.NET-fejlesztő van, mint ahányan ismerik egymást, ahányan tudnak egymás munkájáról. Nagyon régóta szerettünk volna egy olyan jellegű eseményt, melyen a hazai ASP.NET fejlesztők találkozhatnak, és együtt gondolkozhatnak, szórakozhatnak; ami felkavarja ezt az állóvizet. Most, a webfejlesztői verseny után úgy érzem, hogy ez sikerült” – értékelte az eseményt Dávid Zoltán, az MSDN Kompetencia Központ webfejlesztési szakértője.

Azóta történt

Előzmények