A linuxosok bohócot csinálnak a Microsoftból

Hirdetés


Forrás: www.themeparkmultimedia.com

A Linux és a szabad szoftverek néhány fanatikus harcosa szokatlan akcióba kezdett: arra hívták fel a Microsoftot, hogy ha valóban úgy vélik, szoftvereik sértik az amerikai nagyvállalat szerzői jogait, akkor csak tessék, állnak a per(ek) elébe.

Az említett felhasználók, akik Linuxot és más nyílt forráskódú szoftvereket használnak feltették a netre (az oldal letöltése nem problémamentes, nekünk is csak sokadszorra sikerült, talán az érdeklődés miatt) protestációjukat, s egy nyilvános névsorban (az első név – a vállalkozás elindítója? – magyar, a debianos Szervác Attila) vállalják az esetleges következményeket. „Ha szeretnéd, hogy Brad Smith, a Microsoft fő perlekedője meglátogasson, akkor ne habozz, írd ide a neved” – szerepel a Digital Tipping Point wikijében.

Az eddigi híradások mellett a maiak is azt mutatják, a Microsoftnak esze ágában sincs pereket indítani, inkább a kiegyezésre biztatja a jogsértéssel megvádoltakat. A magabiztos másik oldalnak valószínűleg az általános vádaskodásból lett elege, ezért sürgetik a redmondiakat, hogy konkrét ügyekben konkrét pereket indítsanak.

E hír megfogalmazásának időpontjában már majdnem háromszázan iratkoztak fel a listára. A hallatlan, kamaszos pimaszságot és frissességet sugárzó oldalon a jelentkezők kommentjei végtelenül szórakoztatóak (Scott Mortimer, Belgium: Come and get me suckers!!! Kubuntu 7.07/Debian 4.0/openSUSE 10.2), ajánljuk mindenki figyelmébe.

A Microsoft egyelőre nem reagált a kezdeményezésre.

Azóta történt

Előzmények