Kemény dió lesz az Adobe nagy felvásárlása

Maga az Adobe is erre számít, de kész engedményeket tenni, és meggyőzni a hatóságokat arról, hogy jó döntés engedélyezni a 20 milliárd dolláros felvásárlást.

Az Adobe 20 milliárd dollárért vásárolja meg a Figma nevű, felhőalapú dizájnerplatformot, azonban az EU trösztellenes hatósága a jelentések szerint figyelmeztetni készül a feleket az ügylet kapcsán.

Maga az Adobe is erre számít, azonban kész engedményeket tenni, hogy meggyőzze a hatóságokat, eloszlassa az aggályokat egy olyan időben, amikor a big tech felvásárlásai világszerte szúrják a hatóságok és az emberek szemeit, mivel az amúgy is domináns cégek piaci fölénye még tovább nő.

Az Adobe az EB tiltakozására számít, de nyitottak a tárgyalásokra, azt szeretnék, ha az üzlet összejönne. Az Adobe az EB dokumentumai alapján tesz majd ajánlásokat. A vizsgálat a felvásárlás kapcsán augusztusban indult el.

Az Adobe szerint ők nem versenyeznek értelmezhető módon a Figmával, kizárólag az Adobe XD az, ami releváns az ügy kapcsán. Ez viszont önálló appként 25 millió dolláros veszteséget termelt az utóbbi 3 évben, miközben 5 teljes munkaidős beosztott dolgozik csak rajta.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Adobe

Azóta történt

Előzmények