Ellepik az amerikai kormány embereit a kémprogramok

Az USA és partnerei mielőbbi választ sürgetnek, válaszul a kémprogramok helytelen használatára.

Az elmúlt évek történései alapján nyilvánvalóvá vált, hogy minden fontosabb vagy híresebb személyt több, különböző kémprogrammal is támadhatnak, megfigyelhetnek. Nagyjából egy hete derült ki például, hogy legalább 50 amerikai kormánytagot figyeltek meg kémprogrammal, 10 különböző országban.

Az USA kormányát így is eléggé aggasztotta már a kiberfenyegetettség, így a mostani felfedezésre válaszul Joe Biden elnöki rendeletet is aláírt, hogy vessenek véget a digitális kémeszközök globális szintű, helytelen használatának, továbbá az amerikai emberek támadásának.

Később az USA és partnerei közös, szigorú és nemzetközi előírásokat sürgettek, a kereskedelmi kémprogramok helytelen használata miatt. Az állásfoglalást számos európai ország is aláírta.

A cél az, hogy megakadályozzák a technológia és felszerelés exportját olyan emberek számára, akik ártó kibertevékenységre használnák azokat. Az együttműködő országok minden kapcsolódó információt is megosztanak majd egymással, és így a kémeszközöket is jobban tudják majd azonosítani. Ezzel párhuzamosan az USA nyomást gyakorol a kormányzati, hatósági és titkosszolgálati vásárlásokra is.

Azóta történt

Előzmények