Újabb bünti a Vodafone-nak

A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa 10 millió forintra büntette a Vodafone-t, mert a cég megtévesztésre alkalmas magatartást tanúsított két tarifacsomagjával kapcsolatban. A mobilszolgáltatónak az idén már harmadszor kell büntetést fizetnie.

A GVH tegnapi döntésében megállapította, hogy a Vodafone Magyarország Rt. Vodafone 90-800 tarifacsomag-, valamint a csomag mellé választható „Hétvégi és Esti opció” reklámjai alkalmasak voltak a fogyasztók megtévesztésére. A versenytanács ezért 10 millió forint bírság megfizetésére kötelezte a vállalkozást.

A versenytanács megítélése szerint a fogyasztó joggal várhatja el, hogy a reklámban közölt információk pontosak, igazak legyenek, azok értelmezéséhez további ismeret ne legyen szükséges, különösen nem oly módon, hogy a további információk alapján a reklám által közvetített üzenet tartalma lényegesen módosulhat.

A versenytanács megállapította, hogy a vállalkozás a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást tanúsított, amikor egyes, a tarifacsomagok kedvező tulajdonságát kiemelő reklámjaiban nem közölte, hogy a tarifacsomag igénybevétele időben korlátozott, az akció lejártával a VitaMax Dumabérlet tarifacsomagot automatikusan VitaMax Uno díjcsomagra módosítja, és az akció csak vodafone-os vagy vezetékes szám hívására vonatkozik.

Azóta történt

Előzmények