Hirdetés

A korlátlan adatforgalom köré épített tarifacsomagokat a Telenor

Ki emlékszik még azokra az időkre, mikor 10 perc hívás és 10 SMS csomagokat lehetett vásárolni? Azokra az időkre, mikor az utolsó SMS elküldése előtt az emberek feltöltötték a rendelkezésre álló helyeket, és igyekeztek egy percen belül a lehető legtöbbet elküldeni, mert ilyenkor a rendszer még átengedte az üzeneteket?

Négy új, korlátlan internetet tartalmazó csomagot jelentett be a Telenor hétfői sajtótájékoztatóján a Telenor Házban. A vállalat hatalmas titkolózás közepette készítette elő a rendezvényt, a bejáratott informátorok is némák maradtak. Persze nem volt nehéz kitalálni, miről lesz szó, az újságírók olyan zsebtükröt kaptak a meghívó mellé, melyen a "Korlátlan Te" felirat volt olvasható. Ez a motívum a reklámkampányban is visszaköszön majd.

Hirdetés

Közben pénteken a Telenor hálózatát is elérte a nemzetközileg problémákat okozó zsarolóvírus, aminek első eredménye a brit egészségügyi rendszer összeomlása volt. A vállalat egyik névtelenül dolgozója a 24.hu kérdésére megerősítette a Bleepingcomputers értesülését, miszerint az alkalmazottaknak ki kellett kapcsolniuk gépüket, vagy bontani a hálózati VPN kapcsolatot a fertőzés terjedésének megállítására. Ezzel kapcsolatban kiderült, a vállalat vezetése büszke a gyors reakcióra és a hatékony beavatkozásra, amivel elhárították a veszélyt. A fogyasztók ebből semmit sem éreztek.

Az elmúlt hetekben és hónapokban a Telenor csapata azon dolgozott, hogy kidolgozza az új díjcsomag családját. Az utóbbi években sok kritika érte az iparágat, hogy nincs igazi áttörés, nincs igazi verseny a hazai piacon. A közvéleménykutatásuk arra az eredményre jutott, hogy alapvetően két okból nem használják elegen a mobilnetet. Hiába ugyanis a 117 százalékos SIM penetráció, hiába a régió egyik legjobb LTE hálózata, az ügyfelek mindössze 59 százaléka használ mobilnetet, átlagban pedig 230 percet telefonálnak.

A független felméréseket végző OpenSignal 2017 februárjában közölt jelentése szerint a magyarországi mobilhálózatok a világ harmadik leggyorsabb átlagos letöltési sebességet kínálják, melyben a Telenor hálózati beruházásainak is jelentős szerepe van. A fejlesztés pozitív hatásai a felhasználói szokásokban is tükröződnek: míg a 2G, 3G és 4G használók átlagos havi adatforgalma 1,8 GB, ugyanez az érték a 4G hálózatot használók körében közel a duplája, 3 GB.

Az elsődleges ok az, hogy az emberek félnek, túllépik a korlátaikat, akár anyagilag, akár az előfizetésükben foglaltakkal kapcsolatban. A másik ok az, hogy sokan nem gondolják, hogy szükségük lenne a mobilnetre.

A Telenor Hello Data Start a korlátlan adatforgalom (5GB adatroaming) mellett 50 percnyi hívást (roaming is) tartalmaz, ezért 5990 forintot kell fizetnie az előfizetőknek. A Telenor Hello Data Standard 9990 forintért kínál korlátlan internetet (7GB adatroaming)és 200 percnyi beszélgetést az EU-n belül (1-es díjzóna). A Telenor Hello Data Medium 500 percre bővíti a beszélgetési keretet (11 GB adatroaming), míg a legnagyobb csomag, a Telenor Hello Data Premium 19 990 forintért kínál teljes korlátlanságot (14 GB adatroaming) azoknak, akik a VoIP helyett ragaszkodnak a klasszikus hálózati kommunikációhoz. A Telenor eközben eltörli a  hűséget, ezzel elébe menve a kormányzati törvénymódosítási javaslatnak, mely többek között egy évben maximalizálná a vállalható hűséget.

Az SMS-ek egységesen 35 forintba kerülnek, kivéve a legnagyobb csomagot, ahol ebben sincs korlátozás, a díjcsomag tartalmazza ennek árát. A hanghívásokat hatvan másodperces egységekben mérik, a havidíjban foglalt percek elhasználását követően szintén 35 forintot kell fizetni. Havonta legalább egy hívást kell indítani a Telenor Hello Data díjcsomagokhoz kapott SIM-ekről, illetve ezek a kártyák kizárólag mobilkészülékben használhatók, onnan viszont osztható az internet. A magán előfizetők mellett kisvállalkozások is kérhetik az új díjcsomagokat, maximum 14 főig.

Azóta történt

Előzmények