Tiltakoztak a helyiek, nem épül meg a TSMC chipgyára

Nem tetszett a helyi lakosoknak, hogy fejlett chipgyárat építene melléjük a TSMC, így a cég visszatáncolt, és a kormány segítségével választ új, megfelelőbb helyet az üzemnek.

A TSMC hivatalosan is megerősítette, hogy nem építi majd azt a fejlett chipgyárat, amit Észak-Tajvan egy félreeső régiójában akart felhúzni. A helyi lakosság ugyanis tiltakozott, nem akarták az ipari park kibővítését és a chipgyárat a közelükben tudni.

A vállalat így a helyi kormánnyal, pontosabban az az által működtetett Science Park Administration segítségével értékeli át a helyzetet, és választ megfelelő területet az üzemnek.

A világ legnagyobb chip-bérgyártója 1 nm-es lapkákkal foglalkozó üzemet húzott volna fel állítólag, miközben a 3 nm-es most a sorozatgyártás mellett elérhető legfejlettebb technológiájuk.

Tajvan gazdaságért felelős minisztere jelezte, hogy segítenek a TSMC-nek a földterület, a víz- és áramigény kapcsán is, hiszen a félvezetők a régió egyik legfontosabb iparágát adják.

Kaohsziung városban már épül egy 2 nm-es chipekre készülő TSMC-gyár, a helyi polgármester szerint nekik bőven van elég vizük, áramuk és területük még több üzem számára.

  • Kapcsolódó cégek:
  • TSMC

Azóta történt

Előzmények