Új hozzászólás Aktív témák
-
Sz.L.
aktív tag
Gondolom ennek is köszönhető, hogy mostanság a memória árak nagyon kedvezően alakulnak.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Pikari
addikt
A 6 és 8 terás vinyók terén 100% körüli fatális meghibásodási aránnyal találkoztam a környezetemben az elmúlt 2-3 hónapban. Az enyém is megdöglött. A seagate eladásai majdnem 40%-ot estek. Arra számítottam, hogy az évtized végéig még kihúzza a hdd ipar, de most afelé hajlok, hogy már csak hónapjaik vannak hátra.
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
-
csibe1
addikt
Melyik gyártó merevlemezei adták meg magukat? Seagate?
A HDD-t már nagyon sokan temették.
Szerintem majd akkor lesz vége a "HDD érának" ha majd lesz egy ugyanolyan megbízható adattárolási technika az SSD sebességével.
Jelenleg szvsz szerint a nagyméretű adattárolásnál nincs mivel leváltani a HDD-t." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
Pikari
addikt
Kb fele seagate (archive+nemtommilyen), fele western digital (blue lemezek, de purple is volt közöttük).
A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.
-
És ebből az a következtetés, hogy pár hónap van már csak hátra, és bezár a HDD business?
Na ne...
Amúgy ez a 100%-os meghibásodási arány is blikk szint... Bocsi, de hibaarányt nem 1-2 darabból merítenek, hanem jóval nagyobb darabszámból, és ebből még nem következik egy iparág bukása..
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Pikari
addikt
Miért, neked mi a következtetésed? Hosszú és produktív jövő vár rájuk?
Az iparág bukása abból következik, hogy évi 30-40%-al csökkennek az eladásaik. Vagy az a mondat elkerülte a figyelmed? A seagate pl félmilliárdos nyereség helyett masszív veszteséget kezdett termelni, a western digitalt darabolni akarják, olvass a sorok között.
[link][ Szerkesztve ]
-
Jó ez a link, amit küldtél.
Egy valamit megmutat, hány egységet adtak el.
De azóta drasztikusan növekszik a tárhelyméret, így nekem szükségem volna egy olyanra is, amely megmutatja, hány PB-nyi merevlemez kelt el.
Az adatéhséget nem fogják tudni egyelőre SSD-vel betömni, mert nem készül akkor TB/egységnyi cucc, ami kiváltaná ezeket.
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Pikari
addikt
Arról még nem találtam friss adatokat.
Vicces, hogy miközben ezeket a sorokat írom, nem tudok a fájlrendszerből unmountolni egy 8 terás seagate archivet, mert épp 300 mbytenyi rossz szektor próbál rá keletkezni, amit a tartalékterületével akar kompenzálni.... Mindezt mindösszesen 70 tb írás után. Trágyahalom!
-
csibe1
addikt
A WD Blue a kutyát se dobálnám vele kategória, legalábbis nálam.
Azért nem adnák ki pénzt, mert nagyon elcseszték, régen még jó volt. Egy-két AAKX még van valahol.
Purple van itthon pár darab, nincs velük gond.
WD-ből még Black van , anno bevásároltam belőle pár darabot, régebbi játékok-filmek vannak rajtuk.Seagate meg a fene tudja, volt Constellation ami nem a gagyi kategória elméletileg, aztán fél év múlva kuka, de az használt volt. Most egy 4TB-os Exos van letöltésre, eddig bírja, még garis.
Amúgy meg ha ennyi gondod van a Seagate-el vegyél Hitachi Ultrastar-t vagy valami más vállalati kategóriás vinyót pl. WD Gold." Bármi megtörténhet,még a pók is foghat halat. "
-
-
Pikari
addikt
Kösz a tippet, de ezek pörögnek, amíg bírnak, aztán ssd. Vinyóért többet nem adok pénzt, max bedobozolt backupnak.
-
aktív tag
-
Sz.L.
aktív tag
Én 3-5 évente "bedobozolom" az előző HDD-t. Tehát kb dupla kapacitásút vásárolok újnak, és a régi megy dobozba pihenni biztonsági mentésnek. Természetesen az újra is ráteszem a régi adatokat.
Rendszer + játékok SSD-n.
Üzleti megbízhatóságom adott: Több, mint 15 év PH tagság + régi és új rendszerben csak pozitív értékelések! (Nincs több HSZ, csak PM/PÜ.)
-
Pikari
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Milyen notebookot vegyek?
- Elden Ring
- Milyen egeret válasszak?
- Óra topik
- Gurulunk, WAZE?!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen