Talán mégsem kell eladni a TikTokot

Az amerikai törvényhozókkal együtt dolgoznak az adatbiztonság kérdésén, eközben a britek 29 millió dollárra büntethetik a TikTokot, amiért nem védte meg a gyerekek magánszféráját.

A New York Times jelentése szerint a TikTok az amerikai törvényhozókkal közösen készül átalakítani az adatbiztonságát, azért, hogy ne kötelezzék az anyacéget a platform eladására.

A Biden-kormánnyal már előzetes megállapodást kötött a TikTokkal a jelentés szerint, hogy megoldják a nemzetbiztonsági aggodalmakat.

Hivatalosan egyik fél sem erősíti még meg ezeket a jelentéseket, de a TikTok közölte: remélik minden aggodalmat sikerül eloszlatniuk.

A TikTok és az USA ügye több mint 2 éve húzódik már, utóbbi a legnagyobb piacát jelenti a platformnak, amely globálisan több mint 1 milliárd aktív felhasználóval bír.

Ezzel párhuzamosan Nagy-Britannia 27 millió fontra, közel 29 millió dollárra büntetheti a TikTokot, miután egy vizsgálat szerint az app megszedte a brit adatvédelmi törvényeket, és nem védte meg a platformot használó gyerekek magánszféráját. A 13 év alattiak adatait szülői hozzájárulás nélkül dolgozták fel, megfelelő információt nem biztosítottak átlátható módon.

Azóta történt

Előzmények