Kirúgnák a TikTokot az Apple és a Google alkalmazásboltjaiból

A TikTok tulajdonosa mindent megtesz, hogy megnyugtassa az amerikai politikusokat, de a médiajelentések ezen nem segítenek.

Nagy port kavart a médiában, amikor kiderült, hogy az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság egyik tagja sürgette az Apple és az Alphabet vezetőit, hogy rúgják ki az alkalmazásboltjaikból a TikTokot, mivel az amerikai emberek érzékeny adatainak tömegeit gyűjtötte be, ehhez pedig a kínai ByteDance-dolgozók hozzáférnek.

A TikTok tulajdonosa mindent megtesz, hogy a Biden-kormányt biztosítsa a felhasználói adatok biztonságos kezeléséről, továbbá az amerikai nemzetbiztonság tiszteletben tartásáról.

A több mint 1 milliárd aktív felhasználóval rendelkező TikTok legnagyobb piaca az USA, ezért hiába akartak mindenkit megnyugtatja azzal, hogy az Oracle szervereire költöznek az amerikaiak adatai, valamint új adatbiztonsági megoldásokat vezetnek be.

Azt ugyanis kénytelenek voltak elismerni, hogy a kínai dolgozók hozzáférnek az amerikai felhasználók adataihoz, igaz, komoly biztonsági feltételek, jóváhagyások és amerikai felügyelet mellett. Azt ígérik, a védett adatokat törlik saját rendszereikből, és az Oracle amerikai szervereire költöztetik. A Kongresszus tagjaival pedig minden felmerülő kérdést tisztáznának – erre szükség is lesz, sok szenátor ugyanis igen kritikus a platformmal szemben, a nemzetbiztonsági vizsgálat pedig még mindig tart ellene.

Azóta történt

Előzmények