Podcast gyűjtőhelyet indít a Telekom

Az oldal célja a minőségi csatornák összegyűjtése, és a felhasználók segítése abban, hogy könnyebben megtalálják és felfedezzék a számukra érdekes és releváns tartalmakat.

A távközlési vállalat bejelentette, hogy a podcast.hu-n hamarosan új platformot indít a Telekom a legjobb magyar podcastek számára.

Hirdetés

A Telekom közel két éve indította el Magenta podcast csatornáját, melyen szakértők segítségével zajlik a párbeszéd mindennapjainkról és a minket körülvevő digitális világról.  A csatorna mára meghatározó szereplője lett a hazai podcast-piacnak, mely platformot a vállalat folyamatosan figyelemmel kísér. Kutatások szerint közel 800 ezer.000 fő hallgat heti rendszerességgel podcastet, ezért a vállalat célul tűzte ki, hogy könnyebbé és egyszerűbbé teszi a felhasználók adáskeresését a digitális térben.

„A podcastek megjelenése demokratizálja a hagyományos rádiós tartalomgyártást, és mindenki számára könnyebbé teszi azt, hogy megossza gondolatait a világgal. Ez – a puszta szórakozáson túl – lehetőséget ad a tanulásra, az egyéni horizontok tágítására, műfaji kísérletekre, vagy akár komoly társadalmi diskurzusok katalizálására is. Mi a Telekomnál hiszünk benne, hogy ez egy újabb nagyszerű eszköz arra, hogy a kor embere egy újabb digitális lépést tegyen előre és ezáltal fejlődjön. Ezért úgy döntöttünk, hogy egy egyedi innovációval könnyítjük meg azt, hogy a legrelevánsabb tartalmak a lehető legszélesebb közönséghez jussanak el. Célunk, hogy a hamarosan elinduló podcast.hu a magyar podcast világ epicentrumává váljon” – mondta Szabó Béla, a Telekom kereskedelmi és márkakommunikációs igazgatója.

A podcast.hu platformon amellett, hogy egy helyre gyűjtik az ország legminőségibb podcast csatornáit, létrehoznak egy olyan digitális eszközt, amely Magyarországon egyedülálló módon lehetővé teszi a szöveg alapú kereshetőséget a podcastek között. A tartalmi keresés mindeddig nagy hiányossága volt a médiumnak, így a podcast.hu-n a felhasználók eligazodását egy szövegfelismerő algoritmus segíti, mely a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így a felületen egyedülálló módon lehetővé válik az elhangzott szövegekre és szövegrészletekre való keresés. A podcast.hu e szolgáltatása ingyenes lesz mind a beválogatott kreátorok, mind a felhasználók számára is.

Előzmények