300 megabites mobilinternet a Telekom 4G hálózatán

A távközlési vállalat ma azt jelentette be, hogy 2015. december 3-án az országban elsőként Nyíregyházán, a Digitális Magyarország program első állomásán vált elérhetővé az akár 300 Mbit/sec névleges letöltési sebességű mobilinternet-szolgáltatás a Telekom hálózatán (megjegyzés: a névleges maximális sebesség elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől, és attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől.).

Fejlesztések

A Telekom egy éve jelentette be, hogy több budapesti helyszínen tesztelte az akár 300 Mbit/sec sebességű technológiát. A nyíregyházi tapasztalatok és ügyfélvisszajelzések alapján további hálózati fejlesztések is várhatóak.

A Telekom kínálatából jelenleg 6 gyártó 15 féle okos készülékével, a szolgáltató Next M és Next XL okostelefonos, továbbá Net&Roll M és Net&Roll L mobilinternetes díjcsomagjaival és azok aranytárskártyás változataival tudják kihasználni az LTE-Advanced technológia nyújtotta előnyöket a fejlesztésben érintett lakosok.

Tesztek után alkalmazás

A Telekom 2014 áprilisában Krisztina körúti székházában az Ericssonnal Magyarországon elsőként tesztelte az LTE-Advanced technológiát. A vállalatok közös bemutatóján az LTE-Advanced technológiával az adott feltételek mellett elérhető maximális sávszélességet demonstrálták nagy méretű adatcsomagok letöltésével, illetve a helyszínen a levegőbe emelkedő octocopter (drón) és több kültéri mozgó kamera által közvetített, szuper 4K felbontású videotartalom közvetítésével.

A vállalat közlése szerint a Telekom 4G szolgáltatását jelenleg már több mint 800 ezer ügyfél használja.

Idén tavasszal a Magyar Telekom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve átfogó fejlesztéseket indított a megyeszékhelyen. Ennek részeként a Magyar Telekom saját költségén hálózatfejlesztést hajt végre, amely eredményeként mintegy hétezer további háztartás számára válhat elérhetővé a nagy sebességű, széles sávú internet.

Azóta történt

Előzmények