Világsiker lehet a magyar fejlesztés: még beszállhatsz!

Már jó ideje, hogy egy olvasónk felhívta rá a figyelmemet (és én egyetértettem lelkesedésével), de azóta csak csendben követtem, hogy mi történik annál a magyar vállalkozásnál, ahol olyan kütyüt terveztek, mely – a szokásos kockázatokat is mérlegelve – nagy eséllyel pályázhat arra, hogy hatalmas sikert arat a viselhető számítástechnikai eszközök piacán.

Az ötlet szokás szerint halálosan egyszerű: a Liber8 csapata egy olyan ékszert, egy karkötőt tervezett, amelyiknek monokróm mintázatát mobileszközről lehet meghatározni. A modern technológiai fejlesztések sajátossága, hogy az érzékeny innovátorok sokaságának szerte a világon egyszerre jut eszébe azonos megoldás, így a tago arc nevű eszköz koncepciója sem egyedi, versenyben áll másokkal. És ilyenkor a gyorsaság mellett a hatékony marketing is számít, illetve az, hogy melyik eszköz tud plusz funkciókkal, előnyökkel előállni.

A bitport.hu értékelése szerint a tago arc azért indulhat nagy eséllyel, mivel az e-Inkre alapozott karkötőnek nincs szüksége saját töltésre, ugyanis a működéshez szükséges energiát NFC-vel a mobilból kapja. (Egyelőre androidos készülékekből.) A bitport.hu tudósítása szerint a versenytárs roppant hasonló terméke Bluetooth-kapcsolatra épít, ami ugyan rendszerfüggetlenséget jelent, ám megköveteli a karperec töltését.

Az idő láthatóan sürgeti a fejlesztőket, és tegnap elindult az első fázisban a Kickstarternél kedvezőbb feltételeket biztosító Indiegogón a közösségi finanszírozás felépítése, vagyis a pénzgyűjtés.

A csapat 40 ezer dollárban határozta meg a szükséges összeget, de még egy nap sem telt el, és már több mint 17 ezer dollárnál tartanak, vagyis nagy az esély arra, hogy az eredeti cél elérésére nem szükséges a 30 nap. A legegyszerűbb, így legolcsóbb változatból már nem is lehet rendelni, de a többi csomag még elérhető – szállítás decemberben.

Sok hasonló projekt bukott már be a crowdfunding keretében, de meg lennék lepve, ha ez is erre a sorsra jutna: nagy potenciál van benne.

Azóta történt

  • Okosszemüveget az űrhajósoknak is

    A NASA kiterjesztett valósággal segítené az űrbéli munkát. Hat éve dolgoznak rajta, most végre nyilvánosságra hoztak néhány részletet.

Előzmények