Mobilinternetes pályázat egyetemistáknak

A T-Mobile a 2008/2009-es tanévben „Kreatív közösségi megoldások mobil széles sávon” néven a mobilinternethez kapcsolódó pályázatot hirdet három hazai egyetem hallgatói számára. A tavalyi, hasonló pályázathoz képest újdonság, hogy az egyetemek hallgatói vegyes csapatokat alkotva is részt vehetnek a versenyben. 

A Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára meghirdetett pályázat kiírása elolvasható a kiíró oldalán.

Az előző évi sikeres pályázat után a T-Mobile idén is lehetőséget biztosít az oktatási intézmények és tanulóik számára, hogy kreatív ötleteikkel járuljanak hozzá a mobilinternet elterjedéséhez, illetve annak gyakorlati célú, sokak számára értéket jelentő felhasználásához. Az idei pályázat fő célja is az, hogy a pályázó egyetemisták vagy csapatok a mobil széles sáv és a mobiltelefon kreatív alkalmazását, annak révén a közösségépítést szem előtt tartó, gyakorlatias, a valós életben alkalmazható ötletekkel álljanak elő. A pályázatokban emellett külön értéket képviselnek a mobilinternet oktatási célú felhasználását szolgáló megoldások. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, számítógépre vagy mobiltelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is.

Az egyéni pályázatok mellett az egyetemek hallgatói 2 vagy 3 fős vegyes, legalább két egyetem hallgatóit magában foglaló csapatokat alkotva is indulhatnak. Azok számára, akik az ötletüket másokkal közösen fejtenék ki, de a többi egyetem hallgatóival nincs közvetlen kapcsolatuk, a szervezők biztosítanak fórumot a csapattársak kiválasztására.

A pályázatra október 20-áig lehet regisztrálni, a pályamunkák leadási határideje pedig december 15-e. Az eredményhirdetésre előreláthatóan 2009 februárjában kerül sor. Az első helyezettek egyetemenként HP 6730s notebookot és modemet, valamint 1 éves belföldi mobilinternet-használatot nyernek, a második helyezettek Samsung F480-es mobiltelefonnal és 1 éves, szintén ingyenes belföldi mobilinternet-használattal, a harmadik helyezettek pedig egy Nokia 6650-es mobiltelefonnal és féléves ingyenes belföldi mobilinternet-használattal lesznek gazdagabbak.

Azóta történt

Előzmények