Symantec: elkészült a jövő évi Norton SystemWorks

A Symantec bejelentette a Norton SystemWorks 2005-öt, amelyhez most első ízben a Norton GoBackjének teljes változata is hozzátartozik, amellyel problémák esetén elég nagy eséllyel visszaállítható egy korábbi állapot.

„A rendszer megrongálódása, a felhasználói hibák, a vírusfertőzések és még számtalan más probléma vezethet adatvesztéshez, amely lesújtó lehet, ha a felhasználó nem tudja helyreállítani a gépén tárolt értékes információkat” – mondta Matthew Moynahan, a Symantec fogyasztói termékek és megoldások részlegének alelnöke. „Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan megoldás, mint a Norton SystemWorks 2005, amellyel megelőzhetők a mindennapos problémák, megállapíthatók és orvosolhatók az esetleges gondok, és amely emellett szükség esetén adathelyreállító eszközként is szolgál.”

A SystemWorks 2005 a Norton AntiVirus 2005-öt is tartalmazza, így az internetes férgek, a kém- és reklámszoftverek, valamint a billentyűzést naplózó programok elleni védelem is megoldódik. A csomag tartalma még egy PC-hardver kiértékelő szoftver is, a Smith Micro Software Inc. CheckIt Diagnostics nevű terméke. A Norton Utilities ugyanakkor optimalizálja és kijavítja szükség esetén a merevlemez tartalmát, a One Button Checkup (egygombos ellenőrzés) továbbfejlesztett változata pedig lehetővé teszi a számítógép mindennapos problémáinak elemzését és kijavítását. A Norton Cleanup-pal a felhasználók eltávolíthatják az internethasználat során begyűjtött sütiket, a gyorsítótár tartalmát és az előzménylistát. Egy másik funkcióval, a System Optimizerrel a Windows XP legtöbb beállítását egy helyről kézben lehet tartani, ezzel egyszerűbben kezelhetők a parancsikonok, testre szabható a megjelenés és megváltoztathatók a rendszerleíró adatbázis beállításai.

A Norton GoBack 4.0 a rendszerösszeomlások, a vírusok okozta károsodás, a félresikerült szoftvertelepítés és a felhasználói hibák okozta komoly számítógépes problémák esetén helyreállítja az eredeti állapotot, így visszanyerhetők az adatok. A SafeTry üzemmóddal átmeneti helyzetet lehet létrehozni a szoftver kipróbálásához, és ez lehetővé teszi, hogy a felhasználó elfogadja vagy eldobja a változásokat. A Norton GoBack 4.0 hasznos eszköz a több felhasználó által használt PC-ken, ahol a mások által véletlenül törölt fájlok és könyvtárak helyreállításához meg nem történtté lehet tenni a többiek változtatásait.

A QuickScan funkció egy jobbára megelőző jellegű védelmi vonalat biztosít a vírusok ellen. A legújabb vírusazonosítók megérkezésekor önműködően átvizsgálja a rendszert, és azonnal eltávolítja a veszélyforrásokat. A Norton AntiVirus 2005 a telepítés előtti átvizsgálással a memóriába már betöltődött fertőzéseket is észleli és eltávolítja.

A SystemWorks 2005-nek lesz egy Premier változata is, amely az új Symantec Recovery Disket is tartalmazza. Ezzel az elindulni nem képes rendszer is kijavítható, kereshetők a vírusok, visszaállítható a rendszer egy mentésből és meg lehet menteni a fájlokat akkor is, ha a számítógép operációs rendszere nem reagál. A Recovery Disk NTFS és FAT fájlrendszeren működik. A Premier ezen kívül a Symantec vezető image-készítő szoftverének legújabb változatát, a Norton Ghost 9.0-t is tartalmazza. A PowerQuest Drive Image eljárásával kibővített Norton Ghost 9.0-val a számítógép újraindítása, vagy a Windows-ból történő kilépés nélkül készíthető el a lemezkép mentése. A Norton Ghost 9.0 növekményes mentési és helyreállítási képességgel is rendelkezik, amellyel a lemezkép – ha már rendelkezésre áll egy teljes leképezés – egyszerűen frissíthető a változásokkal, így a felhasználó ideje és tárolóhelye is részben megtakarítható.

Az árakat egyelőre amerikai dollárban ismerjük, az alapváltozatért 69,95 dollárt, a Premiumért 99,95 dollárt, míg az upgrade változatokért 30 dollárral kevesebbet kérnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények