Új generációs spamszűrő a Symantectől

A Symantec a hónap elején jelentette be a Symantec Brightmail Anti-Spam szoftver 6.0-s változatát. A megoldás új, nem angol nyelvű szűrőket is tartalmaz, hatékonyabbá téve ezzel a nem kívánt levelek elleni védekezést. A Symantec Brightmail Probe Network elnevezésű vizsgáló hálózata húsz országból gyűjti a levélszemetet elemzés céljából. Újdonság, hogy a csatolmányjellemzőket vizsgálva a program szűrőket tud létrehozni meghatározott, a vizsgáló hálózatban észlelt MIME csatolmányok (például egy bizonyos pornókép) alapján, így a felhasználók megvédhetők a gyakran jelentkező csatolmányoktól.

A beépített harmadik generációs URL-szűrők a végfelhasználók levélszemétre történő válaszolását megakadályozandó, a webes és a "mailto" URL-ek alapján is felismerik a levélszemetet. A módszer az elterjedt URL-álcázó eljárások felismerésére is képes. Az URL-szűrők a Symantec Brightmail több milliónyi, csalinak használt, a levélszemét begyűjtésére internetszerte elszórtan telepített e-mail címből álló vizsgáló hálózatában észlelt URL-ek alapján készülnek.

A Symantec Brightmail Reputation Service (jó hírnév szolgálat) a szakmában máshol nem található előnyöket biztosít az ügyfeleknek – olvasható a fejlesztő közleményében. A Reputation Service az e-mail forrásának jó hírnevét a Symantec Probe Networkből származó, valamint a Symantec által havonta szűrt, több mint 100 milliárd üzenetre vonatkozó, összegyűjtött információk felhasználásával állapítja meg. Ez a szolgáltatás a legmagasabb szintű védelem legalacsonyabb hibahatár melletti nyújtására képes. A lista óránkénti frissítése a szakma bármely más, jó hírnevet figyelő szolgáltatásánál gyorsabbá teszi – állítja a gyártó. A 6.0-s változat két új lista, a gyanús, illetve a biztonságos IP-k listájának alkalmazását teszi lehetővé az ügyfeleknek.

A Symantec Brightmail Anti-Spam 6.0-ssal a rendszergazdák a levélszemét elzárására, eltávolítására és kivizsgálására vonatkozó vállalati szintű, belső és általános jogi követelmények megkülönböztetésével állíthatják be levélszemét-elhárító rendszereiket. Lehet olyan alapbeállítás, hogy az egész cégnél törlődnek az ilyen levelek, a csupán levélszemétgyanús üzeneteket pedig elkülönítik. Az olyan szervezeteknél azonban, ahol az összes e-mailt tárolni kell egy bizonyos ideig, a felhasználók egy csoportja vagy egyének számára más beállítás is lehetséges, például az összes levélszemét, illetve levélszemétgyanús levél elkülöníthető.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Antec

Azóta történt

Előzmények