Frissült a Norton Ghost

A Symantec elkészült az otthoni és irodai felhasználóknak szánt image-kezelő, a Norton Ghost legújabb, 9.0-s változatával. A PowerQuest Corporation felvásárlásával a Symantec tulajdonába került Drive Image technológiával kibővült alkalmazás jó néhány új szolgáltatást kínál.

Ezek közé tartozik a hot imaging funkció, mellyel a számítógépek újraindítása, illetve a Windowsból való kilépés nélkül készíthető mentés. A művelet a háttérben zajlik, így a felhasználók tovább dolgozhatnak a rendszeren, mialatt elkészül a mentés. Az alkalmazás emellett lehetőséget ad részleges mentésre és helyreállításra is. Az elkészült merevlemez-image-hez hozzáadhatók a megváltozott fájlok, így nincs szükség újabb teljes mentésre. Helyreállításnál pedig – igény szerint – válaszható az egész rendszer vagy csak bizonyos fájlok, illetve könyvtárak rekonstrukciója.

A Norton Ghost 9.0-val továbbá időzíthetőek a műveletek: lehetőség van egy megadott időpontban automatikus mentések készítésére vagy helyreállítás elvégzésére. Az adatokat, fájlokat és könyvtárakat egyszerűen meg lehet találni, mivel a mentési képek betűvel jelzett meghajtóként is kezelhetők, így a mentési fájlok úgy néznek ki, mint az eredeti meghajtó. A szoftver kompatibilis a PowerQuest Drive Image 7.0-val, így az azzal készült lemezképekhez hozzá tudnak férni, illetve azokat vissza tudják állítani a felhasználók.

A Norton Ghost 9.0 tartozéka a Symantec Recovery Disk. Segítségével akkor is elindítható a rendszer, visszaállítható egy mentés és elvégezhetők a javítások, illetve a vírusellenőrzés a rendszeren, ha a számítógép operációs rendszere nem reagál. Az alkalmazás új változata számos USB, USB2.0 és FireWire felületű cserélhető háttértárral is együttműködik.

Azóta történt

Előzmények