Biztonság a Check Pointtól

Zone Labs-felvásárlás

Az Európa kilenc országában jelenlévő német DNS csoport hazai leányvállalataként működő DNS Hungária az it-biztonsági megoldásokat szállító Check Point hazai disztribútora. Lapunk a 2002-ben alakult cég it-biztonsági üzletágának vezetőjével, Hirsch Gáborral beszélgetett a Check Point piaci helyzetéről, felvásárlásairól és termékeiről.

IT.news: Hány munkatársa van a DNS Hungarynak? Dolgoznak szub-disztribútorokkal is, vagy önállóan látják el a termékek nagykereskedelmét? Nagyságrendileg milyen hányadot tesznek ki a Check Point-termékek az éves forgalomból?

HG: A DNS Hungária jelenleg 7 állandó munkatárssal és több külsőssel dolgozik. Alapvetően 3 területtel foglalkozunk: a Sun Microsystems és az Oracle termékeivel, valamint it-biztonsági termékekkel. Az üzleti modell általában gyártónként változik, de mindegyikre jellemző a DNS hozzáadott értéke. A Check Point az it-biztonsági gyártóink közül a legjelentősebb. Ez a forgalom teszi ki az üzletág forgalmának 60 százalékát

IT.news: A Check Point a második negyedévben befejezte a Zone Labs felvásárlását. Azóta eltelt fél év. Vannak már tapasztalatok? Milyen – céges, stratégiai – változásokat hozott az akvizíció rövid távon, mik az elvárások közép és hosszú távra?

HG: Nagy változásokat hozott a Check Point életében az akvizíció. A Zone Labs felvásárlásával több olyan fontos technológiára sikerült szert tennie a Check Pointnak, amely erősítette azon törekvését, hogy a korábban megismert tűzfalgyártóból egy átfogó biztonsági termékkínálattal rendelkező megoldásszállító váljon.

IT.news: Hogyan változtatta és változtatja meg a felvásárlás a Check Point korábbi és jelenlegi termékkínálatát?

HG: Az eltelt fél évben a Zone Labs termékeit integrálták a Check Point-termékekkel, így létrejött a Integrity SecureClient, amely ötvözi a magas hatékonyságú VPN-kliens (SecureClient) és a kiemelkedő funkcionalitású, központi menedzsmenttel rendelkező személyi tűzfal (Zone Labs Integrity) előnyeit. A legújabb fejlesztés az Integrity és az InterSpect belső biztonsági átjáró integrációja, amely lehetővé teszi a két megoldás még szorosabb együttműködését.

IT.news: Ezek szerint jó döntés volt az akvizíció?

HG: Igen, messzemenőkig elégedettek vagyunk az eredményekkel.

IT.news: Tegyünk helyre egy pletykát! A Microsoft állítólag erősen fontolgatja több, átfogóbb biztonsági megoldást szállító cég felvásárlását. Azt mondják, felmerült a Check Point neve is. Igaz ez?

HG: Erről semmilyen hivatalos értesítést nem kaptunk sem a Check Point, sem a Microsoft részéről.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények