Musk szerint 500 ezer előrendelést kapott a Starlink internetszolgáltató

Elon Musk szerint nincs technikai akadálya annak, hogy kielégítse a SpaceX a Starlink iránti keresletet.

Elon Musk nemrég árulta el, hogy a SpaceX immáron 500 ezernél is több előrendelést kapott a Starlink műholdas internetszolgáltatására.

Hozzátette, hogy a várakozásaik szerint nincs technikai akadálya annak, hogy kiszolgálják ezt a keresletet. Az elmondása szerint fennakadásokat, nehézségeket csak a sűrűn lakott, városi területeken tapasztalhatnak. Azt is megírta, hogy akkor ütköznek majd nagyobb akadályokba, ha több milliós lesz a felhasználói táboruk.

Konkrét dátumokat nem ígért az indulással kapcsolatban a SpaceX. Korábbi tervek alapján már 2020-ban kereskedelmi szolgálatba állították volna a Starlink hálózatot.

Első körben 12 ezer, idővel 42 ezer műholdat akar a SpaceX, a 12 ezer darab nagyjából 10 milliárd dollárba kerül állítólag. A rakéták építése és felküldése tőkeigényes üzletág, azonban a világ leggazdagabb emberei, Jeff Bezos és Elon Musk dollármilliárdokat áldoznak ezen céljaikra. Rivális szolgáltatásaikkal és terveikkel kapcsolatban folyamatos és nyilvános csatározást folytatnak.

Azóta történt

Előzmények