Saját magát helyezte karanténba a Sophos vírusirtója

Az egyik vezetőnek számító biztonsági cég, a Sophos ma hivatalos közleményben ismerte el, hogy egy rossz frissítés következtében programjuk hibásan adott ki vírusriasztásokat (false positive), és – ami különösen kínos – saját frissítéseiket is kártékony kódként, malware-ként értelmezte a windowsos gépeken.

A Sophos bocsánatot kért a globálisan, egyes becslések szerint a felhasználók harmadát érintő hiba miatt, és megígérték, hogy kivizsgálják a történteket, hogy ilyen még egyszer ne fordulhasson elő. Az igazi káoszt az okozta, hogy a  hiba a frissítési mechanizmusukat is érinti, így a javítást keresők nem tudtak csatlakozni, mivel a frissítési szoftvert is vírusként ismerte fel a rendszer.

A Sophos jelenleg is dolgozik egy könnyen és mindenki számára alkalmazható javításon, de közleményükben a szakemberek számára már javasolnak nem igazán egyszerű, szakértelmet kívánó megoldásokat.

Hirdetés

Szakmai előadások és koncert: így ünnepli 20. születésnapját a RelNet Kft.

PR Az IT-biztonsági, hálózati és menedzsment megoldások integrálására és támogatására szakosodott disztribútor vállalat az évek során példaértékűvé vált RelNet Partnernapon színvonalas szakmai előadásokkal és szórakoztató programokkal várja a vendégeit – akár az IT Café olvasóit - a Normafa Rendezvényházba.

Előzmények